VM-suksess kan føre til NHL-retur for Holøs

TILBAKE? Imponerende VM-spill kan gi Jonas Holøs en ny mulighet i NHL.

TILBAKE? Imponerende VM-spill kan gi Jonas Holøs en ny mulighet i NHL. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Jonas Holøs' vanvittige VM-innsats kan sende sarpingen tilbake til NHL.

– Vi har vært tre stykker fra Colorado og sett noen norske kamper, og blitt veldig imponert over det vi har sett, sier talentspeideren Anders Carlsson til NRK.

Carlsson er i VM på oppdrag fra Colorado Avalanche, NHL-klubben Holøs spilte for i fjor før han valgte å bryte kontrakten å reise hjem til svensk ishockey (Växjö Lakers). Nå kan det gå mot at laget fra Colorado igjen satser på mannen som har vært en av de mest markante forsvarsspillerne i VM.

Sjefen fornøyd

SA har under VM pratet med Holøs om en eventuell NHL-retur, men da trodde backen det ville bli et problem siden det er Colorado Avalanche som har rettighetene på ham som spiller ”over there”. Holøs var da ikke klar over at interessen fra Colorado Avalanche fortsatt i høyeste grad er til stede.

– Jeg elsker Jonas Holøs, det var jo derfor vi hentet ham til Colorado i første omgang. Han har spilt kjempebra i VM sammen med Thoresen - det synes sjefen min også, sier Anders Carlsson til NRK.

Og ”sjefen” i denne sammenheng er Colorado Avalanche sin hovedtrener Joe Sacco.

Politikk

Jonas Holøs fikk aldri en skikkelig sjanse til å spille seg til en fast plass på Colorado Avalanche i løpet av de månedene han var i klubben. Til det ble han etter manges mening i for stor grad et offer for NHLs politikk om at spillere kan flyttes opp og ned mellom hoved- og farmerlag og at spillerne har krav på en betydelig lønnsøkning ved 40 spilte NHL-kamper.

Etter 39 matcher ble derfor sarpingen sendt til farmerlaget Lake Eries Monsters i AHL for godt. Og da fikk Jonas nok!

Vil tilbake

Nå kan det altså tyde på at Colorado Avalanche likevel mener Jonas Holøs er en mann å satse på – til tross for at de ikke ga ham spesielt gode arbeidsbetingelser i 2010.

– Det er morsomt at de følger med. Det betyr jo at de fortsatt er interessert i å ha kontroll på meg. Synes de jeg har vært bra nok, så dukker kanskje muligheten opp igjen, sier han.

– Det hadde vært morsomt å høre fra dem igjen. Jeg trivdes utrolig godt der borte, og lærte mye. Vi får vente og se, sier Holøs.

Artikkeltags