Gå til sidens hovedinnhold

Spartaspiller på vinnerlaget i Toronto

Artikkelen er over 2 år gammel

Elias Ommedal Ohrstrand (11) har vært på alle unge hockeyspilleres drømmetur til Toronto i Cananda. 192 hockeyspillere fra Europa, Canada og USA ble håndplukket til å spille en turnering.

Dette er ikke første gang en ung talentfull Spartaspiller får en slik mulighet. For bare ett år siden var det Felix Lie Øyrås (12) også han fra Sparta som var en av de to norske spillerne som ble plukket ut.

Framtidens legender

Norge fikk lov til å sende to håndplukkete 11-åringer til Canada. Salming hockey gjennom Terje Gran, var personen som skulle finne de norske representantene til turneringen. Kriteriene som var satt var at de er selvgående, dedikerte og har hockeytalent.

Foruten Elias Ommedal Ohrstrand var også en like gammel spiller fra Frisk Asker tatt ut til å være med i denne «Future Legends» turneringen.

 

192 unge spillere var på plass og bare 12 av disse var fra Europa. Turneringen varte over fire dager og alle 11-åringene ble delt i 12 lag. Elias ble plukket ut til laget som hadde det klingende navnet «Team Gretzky». Alle de 12 lagene hadde navn etter kjente NHL stjerner. De unge spillerne fra Europa ble tatt ut på hver sine lag, slik at de spilte sammen med spillere fra Canada og USA.

Markerte seg raskt

– Jeg skal innrømme at jeg visste veldig lite hva jeg gikk før vi reiste til USA. Var heller ikke helt lett med en gang, for alle mine medspillere snakker jo samme språk til daglig. Jeg fikk ikke med meg alt som ble sagt og de var ikke alltid like villige til å være behjelpelige, forteller Elias.

Imidlertid tok det kun en kamp før sarpingen var en av gutta i gjengen på Team Gretzky.

– Det gikk kjempefint i vår første kamp. Vi vant den 7-1, jeg scoret to mål og hadde en assist. Fikk bestemannsprisen i matchen og da var det ikke lenger noe problem, sier han med et lurt smil.

Ingen tvil om at Spartaspilleren kom på et meget godt lag. Team Gretzky gikk greit gjennom videre fra de fire kampene innledningsvis. Det viste seg at laget var vanskelig for de andre lagene å gjøre noe med.

Gode spillere

Elias fortelle videre at det var et meget høyt nivå på spillerne han spilte sammen. Sarpingen scoret tre mål og hadde to assist i løpet av turneringen.

– Det var veldig stort at vi klarte å vinne denne finalen, at det var vi som fikk løfte den store pokalen, medgir han.

Selv om han og familien reiste tidlig over til Canada for å få noen ekstra dager til å se seg om i byen og omegn, var det hockeyturneringen som han sitter og tenker mest på.

 

– Det er ikke lett å komme fra Norge, for det er mye som er forskjellig fra det vi holder på med hjemme i Norge. Det er veldig mange gode hockeyspillere. Det har også vært veldig lærerikt, forteller Elias.

– Hva er de største forskjellene?

– Rinkene der borte er mindre enn hva vi spiller på her hjemme, de er både smalere og kortere. Du får ingen tid til å tenke deg om når du får pucken. Det er spillere på deg med en gang, så det er viktig å tenke raskt. Hvis ikke så er pucken borte kjapt. Dette var utvilsomt en fin læring for meg og opplevelser som jeg aldri vil glemme, mener Elias Ommedal Ohrstrand.

Kommentarer til denne saken