SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Chelsea med sensasjonelt sterk statistikk på Anfield

Chelsea har ikke tapt en seriekamp på Anfield siden 2012 og formspiller Eden Hazard vil nok gjøre sitt ytterste for at den statistikken står seg etter søndagens seriekamp. 
 (AP Photo/Petr David Josek)

Chelsea har ikke tapt en seriekamp på Anfield siden 2012 og formspiller Eden Hazard vil nok gjøre sitt ytterste for at den statistikken står seg etter søndagens seriekamp. (AP Photo/Petr David Josek) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Chelsea er uten tap på sine seks siste seriekamper på Anfield. Vi garderer derfor Liverpool på søndagens tippekupong.

DEL

Søndagskupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Tippekupongen: Chelsea med sensasjonelt sterk statistikk på Anfield

Oddssingel Premier League: Kun tre poeng er godt nok

Oddssingel Eliteserien: Bodø/Glimt kan bli en sensasjon

Oddssingel Eliteserien: Vålerenga gjør kort prosess med Tromsø

Oddsdobbel: Vi tror Sarpsborg tar sesongens første trepoenger

V64/V5 Bro ParkStor jackpotsøndag på Bro Park

Søndagens tippekupong består av storkampen Liverpool - Chelsea i Premier League, det er seks kamper fra Eliteserien og fem kamper fra OBOS-ligaen. Bonuspotten ble delt ut på lørdagskupongen og størrelsen på denne er derfor ikke klar før søndag morgen. Innleveringsfristen er kl 17.25. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 87 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Liverpool - Chelsea
Helgens storkamp i Premier League. Liverpool gjorde som ventet jobben hjemme mot Porto tirsdag kveld og med 2-0 i bagasjen med til Porto onsdag kveld, skal det mye til om ikke Liverpool avanserer til semifinale i Champions League. Hjemme i Premier League er det knallhard kamp om seriemesterskapet. Liverpool har to poengs ledelse på Manchester City, men de har en kamp mer spilt og i tillegg har de sju mål dårligere målforskjell enn Manchester City.  Liverpool har fem kamper igjen å spille, og søndagens hjemmekamp ser ut som den tøffeste, selv om Newcastle borte i nest siste serierunde heller ikke er noen walkover. Voldsomme 14-2-0 hjemme på Anfield denne sesongen i serien.  Joe Gomez er endelig friskmeldt og satt på benken i tirsdagens kamp mot Porto.

Chelsea kjemper en innbitt kamp om 4. plassen. Står med 66 poeng og har to poeng ned til Manchester United på 5. plass (likt antall kamper) og tre poeng ned til Arsenal på 6. plass (men Arsenal har en kamp tilgode). De har kun tapt en kamp hjemme på Stamford Bridge, men samtidig har de tapt seks av femten bortekamper. 1-0 borte mot Slavia Praha i kvartfinalen i Europa League torsdag kveld, betyr at Chelsea er på god vei mot semifinale.  Maurizio Sarri gjorde sju endringer på laget da, men vil garantert stille med sitt beste lag søndag.

Chelsea har en meget god statistikk på Anfield Road. De har ikke tapt noen av de seks foregående sesongene. Fire har endt uavgjort, mens Chelsea har vunnet to. Vi må faktisk helt tilbake til sesongen 2011/12 for å finne sist gang Liverpool slo Chelsea hjemme i Premier League. Da vant de 4-1 i nest siste serierunde.

Den statistikken må man nesten ta hensyn, men vi tror ikke Liverpool går på sitt første hjemmetap for sesongen. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Vålerenga - Tromsø
Vålerenga imponerte i sin åpningskamp hjemme mot Mjøndalen og vant 2-0. Nykommer Matthias Vilhjalmsson presenterte seg direkte og scoret begge målene.  En ting er å briljere på hjemmebane, Vålerenga leverte ikke varene på bortebane i fjorårssesongen og endte med svake 4-4-7. I 2017-sesongen var tallene enda svakere med 3-2-10. Og forventningene til Vålerenga fikk seg et kraftig skudd for baugen i i forrige søndags bortekamp mot Kristiansund. Hjemmelaget var best i det meste og vant meget fortjent 2-0. Tap ble det også i den fremskutte kampen borte mot Molde da med 1-4. Tross større tapssifre har nok Vålerenga-trener Ronny Deila rett i at det var en bedre spillemessig prestasjon. Søndag er det tilbake til Intility Arena der Vålerenga leverte flotte 7-5-3 i fjorårssesongen. Efráin Juárez sonet karantene mot Molde onsdag, han er tilbake søndag og dermed er det fulltallig for Enga.

Flott snuoperasjon av Tromsø borte mot Ranheim i seriepremieren. Omni Valakari scoret seiersmålet for Tromsø to minutter på overtid. Det var nok en god opplevelse for Gutan som tapte 10 av sine 15 bortekamper forrige sesong (4-1-10). I hjemmepremieren mot Viking ble det et skuffende 0-2 tap etter tidlig baklengsmål. Tromsø hadde trykket, men maktet ikke å score mål.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Oslo. Vålerenga opptrer på en helt annen måte hjemme og slår tilbake nå. H.

3. Bodø/Glimt - Molde
Kanonstart for Bodø/Glimt med full pott etter de to første seriekampene. Overbevisende 2-0 seier hjemme mot Rosenborg i seriepremieren for 14 dager siden. Leverte også en flott bortekamp mot Mjøndalen sist lørdag og ledet meget fortjent 2-0 etter 40 minutter. Så reduserte Mjøndalen på straffespark like før pause og den kampen endret karakter i andre omgang. 11 minutter på overtid sikret dog Håkon Evjen tre fortjente poeng til Glimt med sin 5-4 scoring.  Moderate 4-6-5 hjemme på Aspmyra i fjorårssesongen. Det er ingen spesielle fravær hos Glimt.

Molde kan prise seg lykkelig over at de fikk med seg ett poeng hjem fra seriepremieren i Sarpsborg sist søndag. Det er mange eksperter som tror på Molde-gull denne sesongen, men innsatsen mot Sarpsborg var ikke plettfri. Molde hadde endel slike bortekamper også forrige sesong, og må heve seg på bortebane om de skal ta gullet. Hjemme på Aker Stadion er de normalt sterke og ingen tok flere hjemmeseire enn Molde forrige sesong (11-1-3). Innledet hjemme med 3-0 mot Stabæk søndag og det kunne blitt mer. Og onsdag ble det en komfortabel 4-1 seier hjemme mot Vålerenga.  Totalt 7-4-4 på bortebane i fjorårssesongen. Molde kan stille helt skadefritt.

Molde vant 1-0 i en jevnspilt kamp på Aspmyra i fjor etter scoring av Erling Braut Håland. Bodø/Glimt har sett meget solide ut og dette blir ingen enkel kamp for Molde. U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Odd - Kristiansund
Odd snudde 0-1 til 3-2 seier hjemme mot Brann i seriepremieren. Et par uheldige inngripener av Brann-keeper Eirik Holmen Johansen hjalpt godt på. Men uansett ble det tre poeng og en flott start for Odd. Gjorde en strålende bortekamp mot Rosenborg mandag kveld og fikk med seg et velfortjent poeng og var også nærmest seieren i den kampen. Torgeir Børven scoret igjen og er allerede oppe i tre scoringer. Odd er sterke hjemme og hadde 8-3-4 i fjorårssesongen og enda bedre 10-2-3 i 2017-sesongen. Trener Dag Eiliv Fagermo kan mønste skadefritt mannskap.

I sin tredje strake sesong i Eliteserien, gikk Kristiansund på sitt tredje strake tap i seriepremieren. Så bortsett fra at prestasjonen borte mot Viking var langt under pari, er det ikke noe nytt at Kristiansund taper sin første seriekamp for sesongen. Etter en overraskende flott 7. plass i debutsesongen 2017, leverte Kristiansund enda bedre i fjorårssesongen og endte på 5. plass. Strålende hjemmekamp mot Vålerenga sist søndag og fullt fortjent 2-0 seier. Spilte også en bra bortekamp mot Brann onsdag kveld (klart forbedret fra Viking-kampen), men tapte dog fortjent 1-2. 4-3-8 (2017-sesongen) og 5-3-7 i fjorårssesongen på bortebane. Torgil Gjertsen og Thomas Amang er usikre, ingen av dem var med mot Brann heller.

2-0 til Odd i 2017-sesongen, mens Kristiansund vant 2-1 i Skien forrige sesong. HB.

5. Ranheim - Haugesund
Ranheim leverte en oppsiktsvekkende god debutsesong i 2018 og endte på en flott 7. plass. Var veldig solide hjemme og endte med 8-4-3 totalt i Trondheim. Det gikk tyngre på bortebane med 4-2-9 totalt. Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Tromsø i seriepremieren, men endte opp med å tape 1-2 og er nok et av lagene som kan få trøbbel denne sesongen. Forrige søndag endte det med fortjent 1-2 tap borte for Lillestrøm og Ranheim er dermed det eneste laget i Eliteserien uten poeng etter de to første serierundene. Adrio Mateo måtte ut med skade i 2. omgang mot Tromsø og blir ikke klar til denne heller. Ellers er det ingen endringer for Ranheim.

Haugesund kom tilbake fra både 0-1 og 1-2 borte mot Strømsgodset i seriepremieren, men endte opp med å tape 2-3. De gjorde dog en bra kamp, spesielt i andre omgang og hadde nok fortjent å få med seg ett poeng fra Drammen. 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08 forrige søndag og uavgjort ga nok et riktig bilde av den kampen. Endte på en strålende 4. plass forrige sesong, og hadde da 6-3-6 på bortebane. Med mannskapet til Jostein Grindhaug ser det bra ut.

Det endte 4-2 til Ranheim i tilsvarende kamp i Trondheim i fjorårssesongen. Vi sjanser på gjentagelse. H.

NB! 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

6. Sarpsborg 08 - Lillestrøm
Sarpsborg 08 var best i det meste i sin seriepremieren hjemme mot Molde, men måtte se at Magnus Wolff Eikrem utlignet for Molde helt på tampen. Det var uansett en flott seriepremiere av hjemmelaget. 1-1 ble det også borte mot Haugesund sist søndag og sarpingene står dermed med to poeng etter de to første kampene. Hadde de hatt litt mer marginer med seg, kunne det vært seks poeng og full pott. 7-3-5 hjemme på Sarpsborg stadion forrige sesong. Joachim Thomassen måtte stå over mot Haugesund, han er klar igjen her.

Thomas Lehne Olsen brente et straffespark for Lillestrøm på stillingen 1-1 i mandagens serieåpning borte mot Stabæk. En dårlig Nadderud-matte gjorde det vanskelig å spille fotball da, men 1-1 var vel rettferdig etter spill og sjanser. Lillestrøm har slitt i bunnstriden de siste sesongene, men er ikke ventet å havne helt nedi der denne sesongen. Fulgte opp med å slå Ranheim 2-1 forrige søndag og står med 4 poeng etter de to første serierundene. Svært moderate 2-3-10 på bortebane forrige sesong. Arnar Smarason er fortsatt ikke klar etter skade.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Sarpsborg. Hjemmelaget skal ha svært gode sjanser til sesongens første trepoenger søndag. H.

7. Stabæk - Rosenborg
Stabæk gjorde en brukbar åpningskamp hjemme mot Lillestrøm og fikk med seg ett poeng. De krevende baneforholdene på Nadderud, var nok uansett ikke til hjemmelaget fordel som har mange lette teknikere. Sleit ekstremt på bortebane forrige sesong og vant kun en bortekamp (1-5-9) og innledet med 0-3 tap for Molde i denne sesongens første bortekamp. Brukbare 5-6-4 hjemme på Nadderud i fjorårets sesong.

Rosenborg innledet med meget svak seriepremiere borte mot Bodø/Glimt og tapte meget fortjent 0-2. Vi var mange som trodde at Rosenborg ville levere en langt bedre prestasjon i mandagens hjemmepremiere mot Odd. Men dengang ei. Tok riktignok ledelsen 1-0, men skapte nesten ingen ting og Odd fikk sin fortjente utligning. Solide 10-2-3 på bortebane forrige sesong. Anders Trondsen og Samuel Adegbenro er fortsatt skadet.

0-1-3 på de fire siste på Nadderud. Slik Rosenborg har fremstått hittil, er det dog umulig å gi full tillit til trønderne her. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

8. Sogndal - Notodden
De fem siste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra OBOS-ligaen.

Forferdelig start for Sogndal som hadde klare ambisjoner om direkte opprykk før sesongen. 1-1 hjemme mot Sandnes Ulf i seriepremieren på Fosshaugane, men sist søndag lå laget under 0-3 allerede etter 25 minutter borte mot Ullensaker/Kisa og det ble også sluttresultatet. Brukbare 7-3-5 hjemme på Fosshaugane i fjorårssesongen som endte med 4. plass og playoff.

Notodden var stort sett involvert i nedrykksstriden gjennom hele fjorårssesongen. Men tok ti poeng på de fire siste kampene og var tilslutt tre poeng klar av Florø på nedrykk. Kenneth Dokken har vært trener siden 2012 og han kan glede seg over at det har vært lite utskiftninger i spillerstallen. Innledet denne sesongen med et knepent 0-1 tap borte for Kongsvinger, mens det endte 1-1 hjemme mot Skeid på Notodden forrige søndag. Svake 5-2-8 på bortebane i fjorårssesongen.

Lagene møttes også på Fosshaugane i siste serierunde i fjor. Da hadde Sogndal ingenting å spille, mens Notodden hadde alt å spille for og vant 1-0. Sogndal er pisket til å vinne og får under tvil vår fulle tillit. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Start - Raufoss
Etter totalt kaos rundt Kjetil Rekdal før seriepremieren hjemme mot Aalesund som endte med 0-1 tap, har det roet seg i Kristiansand. Det resulterte også i en meget viktig 2-1 seier borte mot KFUM Oslo forrige søndag. Joey Hardson fikk dermed sin første trepoenger som midlertidig Start-sjef. Endte med 6-2-7 hjemme på Sør-Arena i fjorårets nedrykkssesong fra Eliteserien.

Nyopprykkede Raufoss innledet med en overraskende 2-1 seier borte mot Nest-Sotra i seriepremieren, men klarte ikke å følge opp hjemme mot Sandefjord og røk 0-2. Edvard Race ble utvist i den kampen og han soner følgelig karantene søndag. Til tross for at Raufoss vant 2. divisjon avdeling 1 i fjor, hadde de ikke bedre enn 6-3-4 på bortebane.

Start tapte åpningskampen hjemme mot Aalesund, men Raufoss er normalt en overkommelig motstander. H.

10. Tromsdalen - Ullensaker/Kisa
Tromsdalen fikk sin hjemmepremiere mot Jerv utsatt for 14 dager siden og spilte således sin første seriekamp først forrige helg. Det endte med et knepent 1-2 tap borte for HamKam og laget hang bra med i den kampen. Var med i playoffstriden i det lengste i fjor, men endte tilslutt på 7. plass. 7-3-5 på hjemmebane da.

Trond Fredriksen og Ullensaker/Kisa smalt til med en overbevisende 3-0 seier hjemme mot Sogndal forrige helg, etter å ha innledet med 1-1 borte mot Strømmen. Endte på 5. plass forrige sesong og ambisjonene er ikke noe mindre på Romerike denne sesongen. Men hadde ikke bedre enn 5-3-7 på bortebane da.

3-0 i 2018 og 2-3 i 2017 i de to foregående sesongene mellom lagene i Tromsø. HB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren. .

11. Chievo - Napoli
Italiensk Serie A og bunn mot topp.

Ett poeng på de seks siste seriekampene for allerede nedrykksklare Chievo som røk 0-3 borte mot Bologna mandag kveld. Står med kun 11 poeng og har kun vunnet en seriekamp denne sesongen. Den kom hjemme mot nestjumbo Frosinone i romjulen og totalt står Chievo med 1-5-9 på hjemmebane. Forsvarspilleren Mattia Bani soner karantene.

Napoli tapte torsdag 0-2 borte mot Arsenal i den første kvartfinalen i Europa League og returkampen spilles førstkommende torsdag i Napoli. I serien har det vært varierende takter den siste tiden. Nest sist ble det 1-2 tap borte for Empoli og forrige søndag måtte laget nøye seg med 1-1 hjemme mot Genoa. Sju serierunder før slutt ligger laget på 2. plass med 64 poeng og har hele 12 poeng ned til Atalanta på 5. plass. Totalt 8-3-4 på bortebane.  Kun Albiol og Diawara er skadet, så får vi hvordan Ancelotti velger sin ellever.

Chievo kan kanskje få med seg ett poeng, all den tid Napoli garantert rokerer på laget med hensyn til torsdagens returkamp mot Arsenal. UB.

12. Eintracht Frankfurt - Augsburg
Eintracht Frankfurt har et vanskelig utgangspunkt foran sitt returmøte mot Benfica førstkommende torsdag, etter å ha tapt 2-4 i Lisboa torsdag kveld. I hjemlig Bundesliga har de grep om den viktige 4. plassen når det står igjen seks serierunder. Står med totalt 52 poeng og har fire poeng ned til Borussia Mönchengladbach på 5. plass. Serieformen viser sterke 6-1-0 på de sju siste seriekampene og hjemme i Frankfurt står laget med 8-3-3 totalt.

Augsburg ligger mer utsatt til. Seks serierunder før slutt er det kun fire poeng ned til Stuttgart på kvalikplass, mens det er sju poeng ned til Nürnberg på direkte nedrykk. Meget svake 2-3-9 på bortebane. Tapte 0-3 mot nevnte Nürnberg i forrige bortekamp og røk hele 0-4 hjemme mot Hoffenheim sist helg. Manager Manuel Baum fikk sparken tidligere denne uken, søndag er det Martin Schmidt som leder laget.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende og Augsburgs håp ligger i at Eintracht Frankfurt må hensynta torsdagens returoppgjør mot Benfica.  Hjemmelaget blir storfavoritt, vi værer en smell. HB.

96-rekker:
1. Liverpool — Chelsea HU

2. Vålerenga — Tromsø H

3. Bodø/Glimt — Molde U

4. Odd — Kristiansund BK HB

5. Ranheim — Haugesund H

6. Sarpsborg 08 — Lillestrøm H

7. Stabæk — Rosenborg HUB

8. Sogndal — Notodden H

9. Start — Raufoss H

10. Tromsdalen — Ullensaker/Kisa HB

11. ChievoVerona — Napoli UB

12. Eintracht Frankfurt — Augsburg HB

432 rekker:

1. Liverpool — Chelsea HU

2. Vålerenga — Tromsø H

3. Bodø/Glimt — Molde HUB

4. Odd — Kristiansund BK HB

5. Ranheim — Haugesund H

6. Sarpsborg 08 — Lillestrøm H

7. Stabæk — Rosenborg HUB

8. Sogndal — Notodden H

9. Start — Raufoss H

10. Tromsdalen — Ullensaker/Kisa HUB

11. ChievoVerona — Napoli UB

12. Eintracht Frankfurt — Augsburg HB