SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Nytt mirakel fra Ajax?

Juventus og Cristiano Ronaldo (t.v.) klarte 1-1 borte mot Ajax og Jurgen Ekkelenkamp. (AP Photo/Martin Meissner)

Juventus og Cristiano Ronaldo (t.v.) klarte 1-1 borte mot Ajax og Jurgen Ekkelenkamp. (AP Photo/Martin Meissner) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Juventus fikk med seg et viktig bortemål fra Amsterdam. Ajax trenger et lite mirakel for å gå videre til semifinalen.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige tirsdagensmeny:

Oddssingel Champions League: Kan Solskjær klare det «umulige» igjen?

Oddssingel Premier League: Mer trøbbel for Brighton

Oddssingel Champions League: Nytt mirakel fra Ajax?

Eurojackpot: Vant 562 millioner - nå vet de hva de skal bruke noe av pengene på

Lotto: Martin Øvstetun og kameratene vant over 15 millioner: – Vi har levert inn samme kupongen i 23 år. Og jammen slo den til.

Det utvilsomme høydepunktet på tirsdagens langoddsprogram er returkampen mellom Barcelona og Manchester United på Camp Nou. Det spilles også en høyinteressant returmatch i Torino mellom Juventus og Ajax. Nederlenderne so ut Real Madrid i åttendedelsfinalen. Kan de ta en ny skalp tirsdag kveld? I tillegg spilles det en viktig kamp i nedrykksstriden i Premier League, hvor Brighton tar imot Cardiff på Amex Stadium. På hockeyfronten ruller NHL-sluttspillet videre natt til onsdag, hvor storfavoritt Tampa Bay Lightning og Pittsburgh Penguins kan ryke ut.

NB! 87 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Juventus – Ajax (Pause/fulltid dobbel) U/H – 4,20 i odds (spillestopp kl. 2055)

Klikk her for å levere dette spillet

Den unge og talentfulle Ajax-laget leverte enda en god prestasjon i Champions League, da de i forrige uke klarte 1–1 mot de italienske gigantene Juventus.

Ajax sjokkerte Fotball-Europa med et sensasjonelt comeback på Santiago Bernabéu mot Real, så Juventus kan vente seg en tøff kamp hjemme i Torino.

Juventus gikk på et overraskende 1-2-tap borte mot SPAL i helgen, men de hvilte nesten et helt lag. Kun to av spillene fra startelleveren i Champions League-oppgjøret mot Ajax spilte fra start i den kampen. Juve har en monsterledelse i Serie A. De ligger 17 poeng foran Napoli på annenplass.

Uansett, det var Juventus sitt første tap på over én måned, og tirsdag skal de forsøke å unngå at laget går på sitt første hjemmetap siden Manchester United slo dem i gruppespillet i november.

De har vunnet tolv av 13 hjemmekamper siden den gang, så Ajax har en formidabel oppgave.

Men nederlenderne viste i Madrid at de går fryktløst til verks uansett hvem som står på motsatt banehalvdel. De gikk i strupen på Real Madrid, som har vunnet Champions League tre år på rad, på bortebane. Den unge og talentfulle spillergruppen kan utfordre et hvilket som helst forsvar. Ajax har kun gått målløs av banen i fire kamper denne sesongen. De har faktisk scoret 17 mål på de siste ni kampene i Champions League, inkludert åtte mål på tre kamper mot Bayern München og Real Madrid. Det burde være et varsku for de italienske vertene.

Juventus-forsvaret har kun sluppet inn mål i tre av de siste seks hjemmekampene i alle turneringer, og de skal få kjørt seg mot et Ajax-lag som er kjent for å spille bra offensiv fotball.

Juventus er favoritter til å gå videre til semifinalen etter å ha spilt 1–1 i Amsterdam. Den gamle damen har kun tapt én hjemmekamp i alle turneringer denne sesongen, og det tapet kom tilbake i november.

Ajax gremmer seg nok over flere misbrukte sjanser i den første kampen, men de har ingenting å frykte. Nederlenderne har vist at de kan slå hvem som helst. De tapte 1–2 mot Real Madrid hjemme, men kjørte over de regjerende Champions League-mesterne i bortekampen på Santiago Bernabéu, hvor de vant 4–1.

Juventus er ikke på sitt beste, men det er vanskelig å se at Ronaldo & Co. skal ryke ut på hjemmebane mot Ajax. Real Madrid har hatt en forferdelig sesong, og så svake har ikke Juve vært.

Statistikken viser at det sto uavgjort til pause i to av de tre gruppespillkampene til Juve på hjemmebane, og Ajax holdt U til pause i to av sine bortekamper i gruppespillet, blant annet mot Bayern. Jeg ser for meg et scenario hvor det ståt uavgjort til pause og at Juventus vinner til slutt. Kanskje 2-1? Oddsen på U/H er finfine 4,20. Det er spillbart. 

Klikk her for å levere dette spillet