SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi har oddstips på 23 av søndagens kamper

Martin Ødegaard i aksjon for Real Sociedad under storkampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i Madrid.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Martin Ødegaard i aksjon for Real Sociedad under storkampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu i Madrid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av

Innhodsrikt oddsprogram denne søndagen. Sjekk våre analyser her.

DEL

Oddstips Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddstips Premier League: Newcastle gjør eksperttipsene til skamme

Oddstips cupfinalen: Viking kroner verket

Oddstips håndball-VM: Kun seier som gjelder for Norge mot Danmark

Søndagskupongen: Leicester er eneste trussel mot Liverpool

Eurojackpot: Vant over 11 millioner i Eurojackpot - vet det ikke selv

Vikinglotto: Askøy-mann vant 2,5 millioner i Vikinglotto

Søndagens langoddsprogram har sitt aller største høydepunkt i den norske cupfinalen mellom Haugesund og Viking. De norske håndballjentene spilles første kamp i mellomrunde mot Danmark i håndball-VM. Det spilles fire kamper i Premier League og det er kamper i både Bundesliga, La Liga, Serie A og Ligue 1. I tillegg er det ligacupfinale mellom Rangers og Celtic i Skottland. Det er ellers masse verdenscup på menyen.

NB! Onsdag er det ca. 184 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Her kan du levere kupongen!

Union Berlin - 1. FC Köln 1,98 - 3,20 - 3,15 H (spillestopp kl. 1525)

Tysk Bundesliga. For 14 dager siden lanserte vi Union Berlin som et herlig spill på Langoddsen hjemme mot serieleder Borussia Mönchengladbach og laget vant da også 2-0 til flott odds. Nyopprykkerne måtte dog se seg slått av Schalke 04 forrige helg og tapte 1-2 i Gelsenkirchen. Tapte tre av de fire første hjemmekampene, men står nå med tre strake hjemmeseire i Berlin. Har 16 poeng og ligger på 11. plass før helgens runde.Det går tyngre for Köln som ligger nest sist med kun åtte poeng. 12 scorede mål er svakest i Bundesliga og det blir en kamp for å overleve. Kun en seier er det blitt på de sju første bortekampene (1-1-5).Det må være en bra sjanse for hjemmelaget dette. 2,10 på hjemmeseier er slett ikke verst.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Newcastle United - Southampton 2,60 - 3,15 - 2,65 H (spillestopp kl. 1455)

Før sesongen var det opplest og vedtatt av de fleste eksperter at Newcastle var den største nedrykksfavoritten og det ble stilt spørsmål ved Steve Bruce kvaliteter som manager på dette nivået. Etter 4-3-3 på de ti siste seriekampene, er Newcastle og Bruce i ferd med å gjøre ekspertenes tips til skamme. Sterk 2-0 seier borte mot høytflyvende Sheffield United torsdag kveld og laget står med 19 poeng før helgens runde. Totalt 2-4-1 hjemme på St James Park og flotte 3-2-1 på de seks siste seriekampene.Også Southampton har fått luft under vingene i det siste etter en svak start på sesongen, ihvertfall poengmessig. Etter 2-2 borte mot Arsenal tredje sist, er det blitt to strake 2-1 seire hjemme over hhv Watford og Norwich. Det har sendt laget over nedrykkstreken og opp på 14 poeng. 2-2-3 på sju spilte bortekamper.3-0 og 3-1 til Newcastle i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Det må være gode muligheter for hjemmeseier også denne gang og 2,60 er flott odds på hjemmeseier.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Lecce - Genoa 2,50 - 3,05 - 2,45 H (spillestopp kl. 1225)

Overraskende og sterk 1-0 seier for Lecce borte mot Fiorentina sist lørdag, og det var lagets tredje borteseier for sesongen. Hjemme er fortsatt laget uten seier (0-3-3) og 11 av lagets 14 poeng er tatt på bortebane. Ligger på 15. plass. Genoa sliter tungt i bunnen og står med kun ti poeng. Kun en seier på de ti siste seriekampene (1-3-6) og 0-3-4 totalt på bortebane. Det er nok stor U-fare i denne, men før eller siden vinner Lecce en hjemmekamp. 2,50 på at det skjer søndag er helt grei odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Norge - Danmark (Handikap fulltid 0-3) 1,95 - 8,50 - 1,88 B (spillestopp kl. 1225)

Norge fikk som ventet en tøff utfordring i gruppefinalen mot Nederland fredag. Ledet den kampen lenge, men utover i 2. omgang overtok Nederland ledelsen og vant 30-28 tilslutt. Det betyr at Nederland fikk med seg fire poeng til mellomrunde, mens Norge kun fikk med seg to poeng. Tyskland fikk med seg tre poeng, mens SydKorea fikk med seg to poeng, mens søndagens motstander Danmark fikk med seg ett poeng fra gruppe B og det er altså disse tre nasjonene Norge skal møte i mellomrunden. Trolig må Norge vinne mot alle tre. Danmark innledet håndball-VM med 37-12 seier mot Australia, og deretter 26-26 mot Sør-Korea. I tredje kamp ble det ettmålstap mot Tyskland og Danmark måtte således vinne både mot Brasil og Frankrike i de to siste. 24-18 seier mot Brasil og slo altsåut regjerende Europamester Frankrike med 20-18 fredag i en rysare av en håndballkamp.Norge må vinne, Danmark må ihvertfall vinne søndagens kamp med tanke på at de kun har ett poeng med seg inn i hovedrunden. Et lag som slår ut Frankrike blir ingen walkover for Norge. Vi setter pengene på handicapspillet Norge - Danmark 0-3 til fine 1,88 i odds. For at det spillet skal gå inn, må altså Danmark maks tape denne med to mål, mens uavgjort eller dansk seier naturligvis også gir treff.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

West Bromwich Albion - Swansea City 1,47 - 3,90 - 5,10 H (spillestopp kl. 1255)

West Bromwich har skaffet seg en luke på sju poeng ned til Fulham på 3. plass før helgens serierunde og står med fem strake seire. Swansea innledet sesongen bra, men har ikke bedre enn 3-3-4 på sine ti siste seriekamper. Har falt til 8. plass, men er fortsatt ubeseiret på bortebane (4-5-0). Albions har spilt uavgjort i nesten halvparten av sine hjemmekamper, mens Swansea har delt poengene i over halvparten av sine bortekamper. Det betyr nok en viss U-fare på the Hawthorns søndag ettermiddag, men vi gir likevel tipset til hjemmelaget uten at oddsen frister nevneverdig.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Haugesund - Viking 2,60 - 3,25 - 2,60 B (spillestopp kl. 1310)

En norske cupfinalen som altså er et Rogalandsoppgjør i år. Haugesund tok seg til finale etter at de overraskende slo Odd 3-0 i Skien i semifinalen. Tok seg av Mjøndalen i kvartfinalen, også den kampen bli spilt på bortebane. 3-1 vant Haugesund i den. Men måtte ha ekstraomganger hjemme mot Strømmen i 4. runde. Haugesund har en gang tidligere spilt cupfinale, det var mot Lillestrøm i 2007 og den kampen endte med 0-2 tap. Viking var på forhånd spådd en tøff sesong etter opprykket fra OBOS-ligaen i fjor høst. Men Bjarne Berntsens menn har overrasket alle og endte tilslutt med 5. plass. Avsluttet Eliteserien med stil og banket Brann hele 5-1 i Bergen i siste serierunde forrige helg. Var storfavoritt i semifinalen hjemme mot Ranheim og vant da også denne komfortabelt 3-0. I kvartfinalen måtte laget ha ekstraomganger borte mot Aalesund og det stod 1-1 også etter ekstraomgangene. I den påfølgende straffesparkkonkurransen var Viking best. Viking har ellers fem cupgull, i hhv 1953, 1959, 1979, 1989 og 2001. Bjarne Berntsen kan glede seg over skadefritt mannskap.Haugesund vant en slags generalprøve i Eliteserien 9. november med 1-0 på Haugesund stadion, mens det omvendte oppgjøret på SR-bank Arena i Stavanger 5. juli endte 0-0. Norsk Tipping har oddsen på Haugesund og Viking til identiske 2,60, mens uavgjortoddsen er 3,25. Det blir garantert en tett og jevn finale, men Viking har momentum for tiden. Vi tror på Viking og spiller Viking til å vinne etter ordinær tid til klart godkjente 2,60 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Real Betis - Athletic Bilbao 2,30 - 2,90 - 3,00 H (spilestopp kl. 1355)

La Liga. Det var stilt en god del forventninger til Real Betis foran denne sesongen med tanke på flere meget interessante spillerkjøp. Men starten var svak og kun 2-3-5 på de ti første seriekampene. Men står nå med to strake seire og er ett av lagene man må kunne forvente klatrer på tabellen. Ligger på 13. plass før helgens runde med 19 poeng. Athletic Bilbao er helt oppe på 5. plass med 26 poeng. 19 av de poengene er tatt hjemme i Baskerland, borte er kun en av de sju første vunnet (1-4-2). Betis jakter sin tredje strake seier søndag. 2,30 på hjemmeseier er slett ikke verst betalt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

AGF Aarhus - Lyngby 1,42 - 3,95 - 5,65 H (spillestopp kl. 1355)

Dansk superliga. AGF på en flott 3. plass med 32 poeng og har seks poeng ned til Odense på 7. plass og er i rute til å klare topp seks. Patrick Mortensen leverer scoringer jevnt og trutt for AGF som står med 6-0-3 på hjemmebane. Lyngby på 9. plass med 24 poeng, men har kun tre poeng opp til 6. plassen. Sliter imidlertid på bortebane og har kun vunnet en av sine åtte på bortebane (1-2-6). AGF må sees med gode sjanser i denne, men hjemmeoddsen er sørgelig lav.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

FC Groningen - FC Utrecht 2,45 - 3,10 - 2,50 H (spillestopp kl. 1425)

Nederlandsk Eredivisie. Groningen med 21 poeng og 10. plass og fine 4-1-2 på hjemmebane. Utrecht på 8. plass med 23 poeng og er altså to poeng foran Groningen. Pussig at bortelaget er satt til favoritt i denne, 2,60 på hjemmeseier kan være verd en liten innsats.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Aston Villa - Leicester 4,15 - 3,75 - 1,75 U (spillestopp kl 1455)

I likhet med Norwich og Sheffield United, rykket også Aston Villa opp fra Championship forrige sesong, men de måtte via playoff. Står med 15 poeng hittil og ligger utsatt til, men har så mye kvalitet i mannskapet at det skal være gode muligheter for å berge plassen. Var best i lange perioder i bortekampen mot Manchester United forrige søndag og fikk med seg et fortjent poeng derfra. Gjorde også en sterk bortekamp mot Chelsea i midtukerunden, men tapte 1-2. Totalt 3-2-2 på sju spilte hjemmekamper.Leicester med sin sjuende strake seier i Premier League, da tabelljumbo Watford meget fortjent ble slått 2-0 onsdag kveld. Kun to baklengsmål på disse sju kampene for Leicester som holder 2. plassen med sine 35 poeng. Begge tapene er kommet på bortebane (ettmålstap mot hhv Manchester United og Liverpool), men de fem øvrige bortekampene har gitt 13 poeng og de tre siste borte er alle vunnet. Leicester skal naturligvis stå som favoritter i denne, men 1,75 er for lavt. Vi markerer for en godt betalt poengdeling.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Torino - Fiorentina 2,30 - 3,05 - 2,70 H (spillestopp kl 1455)

Serie A. Torino på en litt skuffende 10. plass hittil med 17 poeng etter rekken 5-2-7. Normalt hjemmesterke Torino har ikke bedre enn 2-2-3 hjemme i Torino, men da skal det tillegges at Inter, Juventus og Napoli allerede er unnagjort. Har faktisk vunnet sine to siste borte og står med 3-0-4 på sju spilte bortekamper. Simone Edera ble utvist i bortekampen mot Genoa sist helg, og soner karantene. Iago Falque er fortsatt skadet.Enda mer skuffende innledning for Fiorentina som kun har 16 poeng og ligger på 13. plass. 0-1 tap hjemme for svakt plasserte Lecce sist søndag og står med 2-2-3 både hjemme og borte. Med mannskapet ser det bra ut.2-1-1 på de fire siste tilsvarende i Torino. Vi heller mest mot hjemmeseier.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Norwich City - Sheffield United 2,80 - 3,35 - 2,35 U (spillestopp kl. 1455)

Den gode nyheten for nestjumbo Norwich er at måltjuven Teemu Puuki er begynt å score mål igjen og finnen har scoret i de to siste seriekampene. Etter den meget overraskende 2-0 seieren borte mot Everton tredje sist, ble det ett poeng hjemme mot Arsenal forrige søndag og et knepent 1-2 tap borte for Southampton i midtukerunden. Norwich ligger nest sist med 11 poeng. Totalt 2-1-4 på Carrow Road.Nyopprykkede Sheffield United har vært en positiv overraskelse og stod med 4-7-3 før torsdagens hjemmekamp mot Newcastle. Taklet ikke favorittpresset i den kampen og tapte 0-2. Er på 19 poeng ogg 9. plass før helgens runde. Borte er faktisk laget ubeseiret, fem av seks bortekamper er endt med poengdeling, seieren kom mot Everton.2-2 i tilsvarende kamp i Championship forrige sesong. Det oser poengdeling igjen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset


Lag kode Kopier kode

Sassuolo - Cagliari 2,35 - 3,10 - 2,60 H (spillestopp kl 1455)

Serie A i Italia. Sassuolo med et overraskende bortepoeng mot Juventus forrige helg, men er helt nede på 14. plass med 14 poeng. 3-0-4 på hjemmebane hittil. Cagliari snudde 1-3 til 4-3 seier hjemme over Sampdoria mandag kveld. Er helt oppe på 5. plass med 28 poeng og er faktisk ubeseiret på bortebane (3-3-0). Sassuolo vant 3-0 i tilsvarende kamp forrige sesong og får utgangstipset.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Valladolid - Real Sociedad 3,20 - 3,00 - 2,15 U (spillestopp kl. 1555)

Valladolid på 15. plass etter de 15 første serierundene med totalt 18 poeng. Det skiller fem poeng ned til Celta Vigo på nedrykksplass. Kun ett tap på seks spilte hjemmekamper (2-3-1) og bare tre baklengsmål på disse (7-3). Joaquin Fernandez pådro seg sitt femte gule kort for sesongen i bortekampen mot Celta Vigo forrige helg og soner karantene.Real Sociedad og Martin Ødegård med en flott 4-1 seier hjemme mot Eibar sist lørdag og ligger på en flott 4. plass før helgens runde med sine 26 poeng. Brukbare 4-1-3 på åtte spilte bortekamper. Joseba Zaldua soner karantene, ellers er Illarramendi ute med skade.1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Det er nok stor U-fare også denne sesongen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nantes - Dijon 1,72 - 3,35 - 3,95 H (spillestopp kl 1655)

Dijon med meget svake 3-3-13 på bortebane i Ligue 1 forrige sesong og det har ikke sett bedre ut denne sesongen med 1-1-6 på de åtte første. Men leverer bra på hjemmebane og er på 16. plass med 16 poeng. Hjemmesterke Nantes med 5-1-2 på sine åtte første hjemmekamper og ditto svake 2-1-5 på åtte spilte bortekamper. Ligger på 10. plass med 23 poeng. 3-0 til Nantes i tilsvarende kamp forrige sesong og må være svært gode vinnersjanser for Nantes også denne gang. 1,72 i hjemmeodds er faktisk ikke så aller verst.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Brighton - Wolverhampton 2,55 - 3,10 - 2,75 U (spillestopp kl 1725)

Herlig borteseier for Graham Potter og Brighton mot Arsenal torsdag kveld dermed tok seg opp på 18 poeng og 13. plass før helgens serierunde. Det var lagets andre borteseier på åtte kamper. Hjemme har det gått noe bedre med 3-2-2 hittil. Vant hjemme mot Everton og Norwich hjemmekampene tredje sist og nest sist, men røk 0-2 mot Leicester i siste hjemmekamp.Wolverhampton står fortsatt med kun to tap denne sesongen og totalt med 5-8-2. Etter den litt skuffende 1-1 kampen hjemme mot Sheffield United forrige søndag, ble det 2-0 seier hjemme mot West Ham i midtukerunden. Over halvparten av bortekampene er endt uavgjort (2-4-1). Er uten tap på sine ti siste seriekamper og Wolves er et av lagene som kommer til å kjempe om 4. plassen.1-0 til Brighton i tilsvarende seriekamp forrige sesong. Nå tror vi klart mest på poengdeling.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Werder Bremen - SC Paderborn 1,45 - 4,20 - 2,80 H (spillestopp kl 1755)

Werder Bremen tok to seire på de fire første seriekampene, men gikk så åtte kamper uten seier (0-5-3), før det ble en overraskende 3-2 seier borte mot Wolfsburg forrige søndag. Står med 14 poeng og ligger på 13. plass før helgens serierunde. Svake 1-2-3 på de seks første hjemmekampene.Tabelljumbo Paderborn med kun fem poeng hittil og kun en seier. Den kom hjemme mot svakt plasserte Fortuna Düsseldorf. Men har vist tegn til bedring i det siste. Klarte faktisk 3-3 borte mot Borussia Dortmund i forrige bortekamp (ledet faktisk 3-0 til pause i den kampen) og tapte kun 2-3 hjemme mot meget godtgående RB Leipzig sist lørdag. 0-2-4 på seks spilte bortekamper. Werder Bremen jakter sesongens andre hjemmeseier og er naturligvis en svært så motivert favoritt. Men 1,45 gir ingen tenning.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sampdoria - Parma 1,95 - 3,10 - 3,35 H (spillestopp kl. 1755)

Serie A. Fabio Quagliarella har ikke vært i nærheten av samme målproduksjon for Sampdoria denne sesongen som forrige da han scoret 26 seriemål. Hadde faktisk kun ett seriemål før mandagens bortekamp mot Cagliari. Der scoret veteranspissen to og sendte sitt lag foran med 3-1, men Sampdoria endte opp med å tape 3-4. Har faktisk kun tolv poeng og ligger fjerde sist. Men etter tre strake poengdelinger hjemme, ble det endelig seier igjen med 2-1 over Udinese i forrige hjemmekamp. Det er litt skader hos hjemmelaget.Parma har klart seg noe bedre og ligger på 8. plass med 18 poeng. Totalt 5-3-6 og borte er det kun blitt en seier på de seks første (1-3-2). De tre poengdelingene har kommet i de tre siste bortekampene. Spissen Roberto Inglese er fortsatt ute med skade.2-0 i tilsvarende seriekamp i Genova forrige sesong. Bra sjanse for hjemmeseier også denne gang.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Brøndby - FC Midtjylland 2,85 - 3,30 - 2,10 H (spillestopp kl 1755)

Dansk Superliga. Etter en flott periode med fem seirer på rad, har det blitt to strake 1-2 tap for Brøndby i de to siste. Ligger på 4. plass med 31 poeng, men er hele 16 poeng bak serieleder FC Midtjylland. Flotte 7-0-2 hjemme i København. FC Midtjylland med knallsterke 15-2-1 på sine 18 første seriekamper og har en luke på sju poeng ned til FC København på 2. plass. Vi merker oss at det står 4-1-1 på de seks siste tilsvarende og da er det interessant med 2,85 i odds på hjemmeseier.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

CD Leganes - Celta Vigo 2,35 - 2,90 - 2,95 U (spillestopp kl. 1825)

Bunnkamp i La Liga. Hjemmelaget ligger helt sist med kun seks poeng og kun vunnet en kamp. Den kom hjemme mot Mallorca (som ikke har tatt ett poeng på noen av sine bortekamper) for en drøy måned siden. Kun ett poeng er tatt på fem spilte kamper etter den seieren. Seks av åtte hjemmekamper er tapt (1-1-6). Roberto Rosales soner karantene og tre-fire andre spillere er ute med skader.Celta Vigo innfridde som vårt helfrekke objekt borte mot Villarreal nest sist til over fire ganger pengene. Men klarte ikke å følge opp i den meget viktige hjemmekampen mot Valladolid sist fredag og måtte nøye seg med 0-0. Ligger tredje sist med kun 13 poeng, men har kun ett poeng opp til Mallorca på sikker plass. Svake 1-2-4 på sju spilte bortekamper. Med mannskapet ser det bra ut.1-1-1 på de tre siste tilsvarende. Vidåpent, vi markerer for poengdeling.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Bologna - Milan 2,70 - 3,15 - 2,25 U (spillestopp kl 2040)

Etter tre strake tap, har det blitt fire poeng på de to siste for Bologna. Vant svært overraskende 2-1 borte over Napoli forrige søndag. Det sendte laget opp på 12. plass med 16 poeng. 2-2-2 på seks spilte hjemmekamper i Bologna. Gary Medel soner karantene, mens midtbanespilleren Roberto Soriano er skadet.Milan med en sterk 1-0 seier borte mot Parma forrige søndag. Det var lagets femte seier for sesongen, sju kamper er allerede tapt. Ligger på en skuffende 11. plass med kun 17 poeng. Variable 3-0-4 på sju spilte bortekamper. Midtbanespilleren Lucas Paqueta er usikker, ellers ser det bra ut med mannskapet.Det står 0-4-9 på de 13 siste tilsvarende i Bologna og Milan taper neppe gang heller. Vi lokkes mest av uavgjortoddsen.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Marseille - Bordeaux 1,55 - 3,70 - 4,70 H (spillestopp kl 2055)

Strålende form på Marseille som la på til sin femte strake seier 2-0 borte mot Angers tirsdag kveld. Har tre poeng ned til Lille på 3. plass og i tillegg en kamp tilgode. Tapte 0-2 i seriepremieren hjemme mot Reims, de seks neste hjemmekampene har gitt 16 poeng. Bordeaux med flott 5-0 seier hjemme over tabelljumbo Nimes onsdag kveld og laget fra vinbyen ligger på 4. plass med 26 poeng. Totalt 3-3-2 på bortebane. To strake hjemmeseire i de to foregående sesongene. 1,55 på Marseille er som det må være.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Osasuna - Sevilla 3,15 - 3,00 - 2,17 H (spillestopp kl. 2055)

Nyopprykkede Osasuna har klart seg bra og står med 22 poeng etter rekken 5-7-3 på sine 15 første seriekamper. Sterk 4-2 seier borte mot Espanyol forrige helg og kun ett tap er det blitt hjemme i Pamplona (3-3-1). Ligger på 9. plass før helgens runde. Facundo Roncaglia soner karantene.Sevilla er kun ett poeng bak topplagene Barcelona og Real Madrid før helgens runde og ligger på 3. plass med 30 poeng. Tre strake ettmålsseire nå, men motstanden har vært fra nedre halvdel. 1-0 hjemme mot tabelljumbo Leganes sist helg. 5-1-2 på åtte spilte bortekamper. Lucas Ocampos soner sin andre av tre kampers karantene, mens både Jesus Navas og Nolito er usikre til denne kveldskampen i La Liga. Osasuna er slett ikke noe dårlig lag. Vi lar oss lokke av drøye tre ganger pengene på hjemmeseieren.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset


Lag kode Kopier kode

Kommentarer til denne saken