SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi stoler ikke helt på Rosenborg

Bodø  20190331.
Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt-Rosenborg. Rosenborgs Alexander Søderlund under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion. Kampen endte 2-0.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø 20190331. Eliteserien fotball 2019: Bodø/Glimt-Rosenborg. Rosenborgs Alexander Søderlund under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion. Kampen endte 2-0. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rosenborg er i krise og vi gir ikke Rosenborg full tillit i hjemmekampen mot Strømsgodset på mandagens tippekupong.

DEL

Tippekupongen (Siste) Spillsenterets øvrige 2. påskedagsmeny:

Oddssingel Eliteserien: Nå kommer vårløsningen for Brann

Oddsdobbel Eliteserien: Mjøndalen er voldsomt forbedret

Oddssingel Eliteserien: LSK kan lage trøbbel for Molde

Tippekupongen: Kan ikke gi full tillit til Rosenborg

Oddssingel Toppserien: Gaveodds på Sandviken

Oddssingel Post Nord-ligaen: FFK får det tøft i slaget om Østfold

Lotto: Fem nye Lotto-millionærer i rekordtrekning

Lotto: Tidenes Lotto-trekning: 66 personer ble Lotto-millionærer påskeaften

Lotto: 11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen

Det er som vanlig duket for full runde i Eliteserien og OBOS-ligaen 2. påskedag. Søndagskupongen er også som vanlig flyttet fra 1. til 2. påskedag og tippekupongen består av sju kamper fra Eliteserien og fem kamper fra OBOS-ligaen. Bonuspotten er på ca 1 mill krInnleveringsfristen er mandag kl 17.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Brann - Vålerenga
Kanskje leverte Brann årsbeste borte mot Viking forrige søndag, men bergenserne ble snytt for to straffespark og endte opp med å tape kampen 1-2. Det betyr at Brann kun står med en seier på sine fire første seriekamper, men de har fått dårlig betalt. 1-1 første kamp hjemme mot Strømsgodset og 2-1 mot Kristiansund. Var klart best mot Godset, men fikk ikke ballen i mål. 9-4-2 (2018) og 8-4-3 (2017) bevitner at Brann er sterke hjemme. Med mannskapet til Lars Arne Nilsen ser det bra ut, så får vi hvilken ellever han velger å stille med mandag kveld.

Vålerenga har innledet med to flotte hjemmeseier og to skuffende bortetap. Fikk i overkant godt betalt hjemme mot Tromsø sist søndag, men Vålerenga er sterke hjemme. Har altså tapt begge bortekampene hittil og hadde svake 4-4-7 på bortebane i fjorårssesongen. Heller ikke Ronny Deila har nevneverdige fravær foran mandagens kamp.

0-0 i begge de to foregående i Bergen, nå skal det være fordel hjemmelaget. Vi har lansert pausespill på Brann på langoddsen, men på tippekupongen halvgarderer vi. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Bodø/Glimt - Sarpsborg 08
Kanonstart for Bodø/Glimt med full pott etter de tre første seriekampene. Overbevisende 2-0 seier hjemme mot Rosenborg i seriepremieren for 14 dager siden. Leverte også en flott bortekamp mot Mjøndalen for 14 dager siden og ledet meget fortjent 2-0 etter 40 minutter. Så reduserte Mjøndalen på straffespark like før pause og den kampen endret karakter i andre omgang. 11 minutter på overtid sikret dog Håkon Evjen tre fortjente poeng til Glimt med sin 5-4 scoring. Sist søndag leverte Glimt en kanonkamp hjemme mot Molde og vant meget fortjent 3-2 etter to sene Molde-reduseringer. Moderate 4-6-5 hjemme på Aspmyra i fjorårssesongen. Det er ingen spesielle fravær hos Glimt.

Sarpsborg 08 var best i det meste i sin seriepremieren hjemme mot Molde, men måtte se at Magnus Wolff Eikrem utlignet for Molde helt på tampen. Det var uansett en flott seriepremiere av hjemmelaget. 1-1 ble det også borte mot Haugesund sist søndag og sist søndag kom sesongens første trepoenger da Lillestrøm ble slått 1-0 hjemme i Sarpsborg. Sarpingene står dermed med fem poeng etter de to første kampene. Hadde de hatt litt mer marginer med seg, kunne det vært ni poeng og full pott. Moderate 4-5-6 på bortebane forrige sesong.

3-1 til Bodø/Glimt på Aspmyra i fjorårssesongen. Bodø/Glimt har sett knallsterke ut, men møter et taktisk godt fotballag i kveld. HU.

3. Haugesund - Stabæk
Haugesund kom tilbake fra både 0-1 og 1-2 borte mot Strømsgodset i seriepremieren, men endte opp med å tape 2-3. De gjorde dog en bra kamp, spesielt i andre omgang og hadde nok fortjent å få med seg ett poeng fra Drammen. 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08 forrige søndag og uavgjort ga nok et riktig bilde av den kampen. Sist søndag tok laget sin første seier for sesongen da Ranheim ble slått 2-0 i Trondheim etter to sene Haugesund-mål. Haugesund var uansett best i den kampen og vant fortjent. Sterke 10-2-3 på hjemmebane forrige sesong.

Stabæk med imponerende 3-1 seier hjemme mot Rosenborg sist søndag. Stabæk gjorde en brukbar åpningskamp hjemme mot Lillestrøm og fikk med seg ett poeng. De krevende baneforholdene på Nadderud, var nok uansett ikke til hjemmelaget fordel som har mange lette teknikere. Sleit ekstremt på bortebane forrige sesong og vant kun en bortekamp (1-5-9) og innledet med 0-3 tap for Molde i denne sesongens første bortekamp. Fire poeng etter de tre første serierundene, må sies å være godkjent av det unge mannskapet. Sleit voldsomt på bortebane i fjorårssesongen og vant kun en kamp da (1-5-9).

4-2-0 på de seks siste tilsvarende i Haugesund. Det ligger an til hjemmeseier igjen. H.

4. Kristiansund - Ranheim
I sin tredje strake sesong i Eliteserien, gikk Kristiansund på sitt tredje strake tap i seriepremieren. Så bortsett fra at prestasjonen borte mot Viking var langt under pari, er det ikke noe nytt at Kristiansund taper sin første seriekamp for sesongen. Etter en overraskende flott 7. plass i debutsesongen 2017, leverte Kristiansund enda bedre i fjorårssesongen og endte på 5. plass. Strålende hjemmekamp mot Vålerenga sist søndag og fullt fortjent 2-0 seier. Spilte også en bra bortekamp mot Brann onsdag kveld (klart forbedret fra Viking-kampen), men tapte dog fortjent 1-2. Viste igjen svakheter på bortebane da det ble 0-2 tap for Odd sist søndag.  Så skal det også sies at KBK har hatt det tøft i starten med tre bortekamper på de fire første. Trives mye bedre hjemme og vant overbevisende 2-0 mot Vålerenga i den eneste hjemmekampen hitil. Solide 8-4-3 hjemme forrige sesong og solide 6-7-2 i 2017-sesongen.

Ranheim leverte en oppsiktsvekkende god debutsesong i 2018 og endte på en flott 7. plass. Var veldig solide hjemme og endte med 8-4-3 totalt i Trondheim. Det gikk tyngre på bortebane med 4-2-9 totalt. Tok ledelsen 1-0 hjemme mot Tromsø i seriepremieren, men endte opp med å tape 1-2 og er nok et av lagene som kan få trøbbel denne sesongen. For 14 dager siden endte det med fortjent 1-2 tap borte for Lillestrøm og sist søndag leverte Ranheim en skuffende hjemmekamp mot Haugesund og tapte fortjent 0-2. Ranheim er dermed det eneste laget i Eliteserien uten poeng etter de tre første serierundene. Og de hadde altså ikke bedre enn 4-2-9 på bortebane i forrige sesong.

Men en av de kampene de faktisk vant, var bortekampen mot Kristiansund (3-1). Det er neppe like stor sannsynlighet for at de vinner denne gang. Nå skal det bli hjemmeseier. H.

5. Lillestrøm - Molde
Thomas Lehne Olsen brente et straffespark for Lillestrøm på stillingen 1-1 i mandagens serieåpning borte mot Stabæk. En dårlig Nadderud-matte gjorde det vanskelig å spille fotball da, men 1-1 var vel rettferdig etter spill og sjanser. Lillestrøm har slitt i bunnstriden de siste sesongene, men er ikke ventet å havne helt nedi der denne sesongen. Fulgte opp med å slå Ranheim 2-1 forrige søndag og står med 4 poeng etter de to første serierundene. Holdt bra følge med Sarpsborg 08 sist søndag, men måtte reise fra Østfold med 0-1 tap. Med tanke på at LSK har hatt to av de tre første borte, må fire poeng sies å være en bra start. Tapte kun to hjemmekamper på Åråsen forrige sesong (5-8-2).

Som ventet fikk Molde problemerd borte mot Bodø/Glimt forrige søndag og tapte meget fortjent 2-3. Det resultatet lyver dog litt, Glimt kunne og burde vunnet med større sifre. Molde kan også prise seg lykkelig over at de fikk med seg ett poeng hjem fra seriepremieren i Sarpsborg sist søndag. Det er mange eksperter som tror på Molde-gull denne sesongen, men da må de forbedre prestasjonene sine på bortebane.  Hjemme på Aker Stadion er de normalt sterke og her har de vunnet 3-0 mot Stabæk og 4-1 seier mot Vålereng allerede.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende på Åråsen og Molde står med andre ord overfor en ny tøff bortekamp. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

6. Mjøndalen - Tromsø
Utspilt i serieåpningen borte mot Vålerenga som endte med 0-2 tap og utspilt stort sett hele første omgang hjemme mot Bodø/Glimt i seriepremieren hjemme for 14 dager siden og lå under 0-2 etter 40 minutter. Så reduserte Mjøndalen på straffespark like før pause og den kampen endret karakter i andre omgang. 11 minutter på overtid sikret dog Håkon Evjen tre fortjente poeng til Glimt med sin 5-4 scoring.  Forrige fredag var det så klart for Buskerud-derby borte mot Strømsgodset og Mjøndalen leverte sin klart beste kamp for sesongen og vant overraskende 3-2. Den seieren var nok viktig for Vegard Hansen og Mjøndalen. Hadde ikke bedre enn 6-7-2 hjemme på Isachsen stadion i fjorårets opprykssesong. 4-3-8 på hjemmebane i nedrykkssesongen fra Eliteserien i 2015.

Tromsø hadde mest ball i bortekampen mot Vålerenga forrige søndag, men sliter med å skape sjanser og er også sårbare defensivt. Endte opp med å tape 1-4 i en kamp der de i lange perioder var på høyde med hjemmelaget spillemessig. Står dermed fortsatt med de tre poengene de fikk i seriepremieren borte mot Ranheim. Særdeles svake 4-1-10 på bortebane i fjorårssesongen.

Mjøndalen vant 4-3 i tilsvarende kamp i Eliteserien sist Mjøndalen var oppe i 2015-sesongen. Vi tror ikke bortesvake Tromsø vinner i kveld. HU.

NB: 14 millioner i Lotto-potten neste uke. Lever kupongen her!

7. Rosenborg - Strømsgodset
Vondt ble til verre for Eirik Horneland sist søndag da laget tapte 1-3 borte mot Stabæk og nesten ikke skapte noen ting. Rosenborg innledet som kjent sesongen med en meget svak seriepremiere borte mot Bodø/Glimt og tapte meget fortjent 0-2. Vi var mange som trodde at Rosenborg ville levere en langt bedre prestasjon i  hjemmepremieren mot Odd mandag for 14 dager siden. Men dengang ei. Tok riktignok ledelsen 1-0, men skapte nesten ingen ting og Odd fikk sin fortjente utligning. RBK står dermed med ett poeng etter de tre første serierundene.

Strømsgodset har riktignok fire poeng, men de fikk tre av poengene hjemme mot Haugesund i seriepremieren, der bortelaget helt klart hadde fortjent poeng. "Ranet" så til seg ett poeng borte mot Brann etter at hjemmelaget hadde vedvarende power play hele andre omgang. Sist fredag leverte Godset en meget slett forestilling hjemme mot Mjøndalen og tapte fortjent 2-3. Godset hadde meget svake 2-6-7 på bortebane forrige sesong og tross 4. plass i 2017 leverte de ikke bedre enn 4-5-6 på bortebane. Enda svakere 3-3-9 på bortebane i 2016-sesongen.

Rosenborg har sett elendige ut i innledningen, men mandag møter de et meget bortesvakt Strømsgodset. 8-2-0 på de ti siste tilsvarende på Lerkendal. Strømsgodset har også sett svake ut i det siste. Det vil overraske om drammenserne reiser fra Trondheim med tre poeng, men de kan klare ett. HU.

8. Raufoss - Strømmen
De fem siste kampene på søndagskupongen er alle hentet fra OBOS-ligaen.

Nyopprykkede Raufoss innledet sesongen med en heldig 2-1 seier borte mot Nest-Sotra, men har deretter tapt mot to av de største opprykksfavorittene. 0-2 borte mot Sandefjord for 14 dager siden, og 1-2 borte for Start forrige helg.  I den kampen brente Anton Henningsson et straffespark for Raufoss på stillingen 0-0 kun 21 minutter før slutt. Solide 10-2-1 på hjemmebane i fjorårets opprykkssesong.

Man har på følelsen at Strømmen alltid har spilt i OBOS-ligaen. Endte på 11.plass forrige sesong og hadde da svake 4-2-9 på bortebane. Litt bedre borte i 2017 med 5-4-6, også da endte laget på 11. plass. var lenge med i playoffkampen i 2016-sesongen, men endte på 7. plass. Likevel ikke bedre enn 4-4-7 på bortebane i den sesongen.  Strømmen har innledet denne sesongen tre poengdelinger.

Tilsvarende kamp på Raufoss i 2016-sesongen (også da i OBOS-ligaen) endte 4-5. Denne er vrien. U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Sandnes Ulf - Start
Sandnes Ulf har åpnet den nye sesongen med tre poengdelinger og magre 1-1 i total målforskjell. To av kampene er spilt borte med 1-1 mot Sogndal og 0-0 sist søndag mot Strømmen. Men hadde trøbbel i den ene spilte hjemmekampen mot Nest-Sotra og skal si seg svært fornøyd med poengdeling der. Fine 7-4-4 hjemme i fjorårets skuffende sesong som endte med 10. plass og 7-6-2 i 2017-sesongen hjemme i Sandnes.

Etter det skuffende hjemmetapet i seriepremieren mot Aalesund, har opprykksfavoritt Start slått tilbake med to seire. For 14 dager siden ble det 2-1 borte mot KFUM Oslo og sist søndag sleit laget seg til 2-1 seier hjemme mot Raufoss, der bortelaget brente straffe på stillingen 0-0 20 minutter før slutt. Start hadde skrekkelige 2-3-10 på bortebane i nedrykkssesongen fra Eliteserien i fjor og heller ikke bedre enn 7-3-5 i opprykkssesongen fra OBOS-ligaen i 2017.

I den sesongen endte tilsvarende kamp i Sandnes med 1-1. Vanskelig kamp dette. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Tromsdalen - Sandefjord
Tromsdalen fikk sin åpningskamp hjemme mot Jerv utsatt grunnet vær- og baneforholdene i Tromsø og seriedebuterte først for 14 dager siden. Tok da ledelsen borte mot HamKam, men endte opp med 1-2 tap. Det var således litt forventninger foran hjemmepremieren mot Ullensaker/Kisa sist søndag, men det med katastrofale 0-8 i tap. Har vært forholdsvis stødige på hjemmebane de to foregående sesongene. 6-4-5 (2017) og 7-3-5 (2018).

Sandefjord er av mange regnet for å være den aller største opprykksfavoritten etter forrige sesongs nedrykk fra Eliteserien. De har de også innledet solid med kun ett baklengsmål og sju poeng på de tre første kampene. Baklengsmålet kom hjemme mot sterke Aalesund sist lørdag der det endte 1-1. Vant kun en bortekamp i fjorårets Eliteserie (1-7-7) og hadde svake 3-1-11 i 2017-sesongen på bortebane i Eliteserien. Rykket opp fra OBOS-ligaen etter sesongen 2016 og hadde da 7-3-5 på bortebane.

Ikke lett å vite hvordan hjemmelaget responderer på forrige søndags stortap. Bortelaget skal stå som klar favoritt her. B.

11. Ullensaker/Kisa - Kongsvinger
Trond Fredriksen har fått en strålende start som ny Kisa-trener. Innledet med 1-1 borte mot Strømmen i seriepremieren, men smalt så til med 3-0 seier hjemme mot opprykksrival Sogndal og sist søndag knuste laget til med hele 8-0 seier borte mot Tromsdalen. Det har sendt Ullensaker/Kisa til topps på tabellen. Kisa har vært i playoff begge de to foregående sesongene. Og de er ventet der oppe også denne sesongen. Har dog ikke vært kanongode hjemme. 7-2-6 i 2017-sesongen og 6-7-2 i fjorårssesongen.

Jonas Rønningen blåste et straffespark over mål kun to minutter før slutt hjemme mot KFUM Oslo sist søndag og dermed måtte KIL nøye seg med 0-0 mot nyopprykkerne fra Oslo. Kongsvinger står dermed en en seier, en uavgjort og ett tap etter de tre første serierundene og målrikt har det ikke vært. 1-1 er målforskjellen til Kongsvinger og profilen Adam Güvens seiersmål til 1-0 i hjemmepremieren mot Notodden er fortsatt det eneste målet for KIL. Endte på 8. plass forrige sesong og hadde da svake 4-4-7 på bortebane. 10. plass i 2017-sesongen og heller ikke da presterte Kongsvinger allverden på bortebane (5-3-7).

Det er verd å merke seg at Ull/Kisa er uten seier hjemme mot Kongsvinger de tre sesongene etter at Kongsvinger rykket opp igjen til OBOS-ligaen (0-2-1). Men nå skal det bli hjemmeseier. H.

12. Aalesund - Skeid
Aalesund hadde direkte opprykk inne i det aller lengste i fjorårssesongen, men tapte så 1-3 hjemme for Viking og 0-2 borte for Sogndal i fjerde og tredje siste serierunde og havnet i playoff, der de tilslutt røk for Stabæk. Har innledet denne sesongen strålende med sju poeng på de tre første seriekampene og det etter bortekamper mot både Start og Sandefjord allerede.  Solide 9-3-3 på hjemmebane forrige sesong.

Nyopprykkede Skeid er fortsatt uten tap etter de tre første serierundene, men de har heller ikke møtt noen av de antatte topplagene. Innledet med 1-0 seier hjemme mot HamKam, deretter ble det 1-1 borte mot Notodden, mens det sist søndag ble litt skuffende 0-0 hjemme mot Jerv. Vant sin 1. divisjons avdeling med ni poeng i fjor, me presterte likevel ikke bedre enn 6-4-3 på bortebane.

Aalesund blir store favoritter på søndagens tippekupong og har sett gode ut i innledningen. H.

96-rekker:
1. Brann — Vålerenga HU

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08 HU

3. Haugesund — Stabæk H

4. Kristiansund BK — Ranheim H

5. Lillestrøm — Molde HUB

6. Mjøndalen — Tromsø HU

7. Rosenborg — Strømsgodset HU

8. Raufoss — Strømmen U

9. Sandnes Ulf — Start HU

10. Tromsdalen — Sandefjord Fotball B

11. Ullensaker/Kisa — Kongsvinger IL H

12. Aalesund — Skeid H

432-rekker:

1. Brann — Vålerenga HU

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08 HU

3. Haugesund — Stabæk H

4. Kristiansund BK — Ranheim H

5. Lillestrøm — Molde HUB

6. Mjøndalen — Tromsø HU

7. Rosenborg — Strømsgodset HU

8. Raufoss — Strømmen HUB

9. Sandnes Ulf — Start HUB

10. Tromsdalen — Sandefjord Fotball B

11. Ullensaker/Kisa — Kongsvinger IL H

12. Aalesund — Skeid H

Klikk her for å levere din tippekupong