SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Midtukekupong på langfredag

Leeds United og Pablo Hernandez (nummer to fra høyre)jakter opprykk til Premier League. (Richard Sellers/PA via AP)

Leeds United og Pablo Hernandez (nummer to fra høyre)jakter opprykk til Premier League. (Richard Sellers/PA via AP) Foto:

Av

Det er en helbritisk kupong som venter. Åtte kamper fra Championship og fire kamper fra League One.

DEL

Midtukekupongen (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige Langfredagsmeny:

Oddssingel: Vi tror på mer Potter-magi på hjemmebane

Oddssingel League One: Toppkampen ingen vil tape

Midtukekupongen: Midtukekupong på langfredag

Vikinglotto: Lottomillionær: – Trodde det var telefonselger

Eurojackpot:  489 millioner kroner i førstepremiepotten i Eurojackpot

Midtukekupongen denne påskeuken spilles i sin helhet på langfredag. Kupongen består av åtte kamper fra Championship på nivå to i England og fire kamper fra League One på nivå tre. Noen klare favoritter er det, men en del av lagene er vanskelig å vurdere, da det er lite å spille for i sesonginnspurten. Vi tror dog på en hyggelig utbetaling til de som er dyktige og heldige nok i sin plassering av de tolv tegnene. 

NB! Fredag kan du vinne 489 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

1. Leeds – Wigan
Kupongens åpningskamp går av stabelen på Elland Road i Leeds. Et hjemmelag i opprykks posisjon på tabellen, ønsker Wigan velkommen. Gjestene bare to små poeng fra nedrykk. 

Leeds har jaktet opprykk flere sesonger. Denne gangen kan det lykkes. Laget har ligget på en av de to direkte opprykksplassene omtrent hele sesongen. Med fire kamper igjen er avstanden ned til lag tre på tabellen (Sheffield United) tre poeng. Nervene er nok på høykant på Elland Road. Manager Marcelo Bielsa har fått på plass en stabilitet, som gjør at vi tror Leeds-skuta seiler inn til et comeback i Premier League neste sesong. Hjemme i Yorkshire er Leeds sterke. 14-3-4 duger bra. Siste kamp ble vunnet med 1-0 hjemme mot Sheffield W. Seier også nest sist med sterke 2-0 borte over Preston på Deepdale. Motsatt oppgjør tilbake i november ble vunnet av Leeds med 2-1. 

Ingen skade / karantene problemer. 

Wigan ankommer Leeds meget utsatt til. Bare de tre lagene på nedrykk er bak på tabellen, og det er bare tre små poeng ned til den lite hyggelige streken, som skiller nedrykk og ny kontrakt. Lager trenger nok minimum to seire på de siste fire for å overleve. Wigan er det svakeste bortelaget i Championship, og har bare vunnet en gang på 21 kamper. Ni hjemmeseire gjør dog at det er liv i håpet om ny kontrakt. Wigan har ikke vunnet på de siste fire, men noterte en sterk uavgjort 1-1 mot serieleder Norwich i siste kamp. Nest sist et 1-2 tap borte mot Hull. McManaman og Jacobs er ute med skader. 

Vi tror Leeds styrker sine aksjer i opprykkskampen og slår Wigan. H

Klikk her for å levere din tippekupong

2. West Bromwich – Hull
I kamp to tar Hull reisen til The Midlands og kamp mot West Bromwich.

Hjemmelaget fint med på en fjerde plass på tabellen. Gjestene med fem poeng opp til siste kvalikplass (plass seks) Etter nedrykket fra Premier League sist sesong, var WBA sin målsetning å gjøre oppholdet i Championship kortest mulig. Om det skal lykkes, vil det måtte skje gjennom kvalikspill. Det er ni poeng opp til direkte opprykk, og toget har gått i så måte. Laget er dog sikret en plass i kvalikspillet (plassene 3-6) etter avsluttet serie. WBA er greie hjemme, men spiller litt for mye uavgjort. 10-7-4 er akseptabelt, men ikke mer. Laget er i bra form, og har vunnet fire av de siste seks. I siste kamp ble det 4-1 seier hjemme mot Preston. Nest sist tap 2-3 borte mot Bristol City på Ashton Gate. WBA tapte motsatt oppgjør 0-1 tidligere i sesongen. Ingen fravær til denne kampen. 

Hull radet opp seire for en tid tilbake. Litt mer opp og ned den siste tiden. Laget ankommer Birmingham fem poeng etter siste kvalikplass på tabellen. En liten sjans finnes fortsatt, men det krever en prikkfri innspurt i så måte. Selv det er dog trolig ikke nok. Laget har tre seire på de fire siste, men tapte 0-1 borte mot Middlesbrough på Riverside i siste kamp. Hull er relativt svake på fremmed gress. 6-4-11 lukter ikke opprykk noen dager i uken. Angus MacDonald er ute for resten av sesongen med en leggskade. Ellers full tropp. 

Siste sjans for Hull med tanke på kvalik. WBA spiller mye uavgjort på The Hawthorns. Vi prøver HU.

Blir du en av de 53 nye Lotto-millionærene lørdag Bli med i Supertrekningen i Lotto her!

3. Bolton – Aston Villa
University of Bolton Stadium er arena når Aston Villa kommer på besøk i kamp tre. Et Bolton som er fortapt nest sist på tabellen. Villa er i kalasform og inne på en kvalikplass på tabellen. 

Bolton styrte unna nedrykk med to poeng sist sesong. Denne gangen lykkes ikke det. Laget har ti poeng opp til trygg plass, og spiller på nivå tre neste sesong. Hjemme lyder tallene på 4-4-13, og det har bare blitt åtte seire samlet på 42 kamper. Bolton har rett og slett ikke holdt Championship nivå denne sesongen. Siste kamp endte med tap 0-4 borte mot Derby på Pride Park. Nest sist hjemmetap med 0-2 mot Middlesbrough. Laget tapte motsatt oppgjør 0-2 på Villa Park tidligere i sesongen. Wildschut og Lowe er ute med skader. 

Aston Villa ankommer Bolton som formlag nummer en i Championship. Etter sparkingen av den tidligere Manchester United-kjempen Steve Bruce tok det tid før fremgangen kom. Den nye manageren Dean Smith må dog ha gjort mye riktig. Villa har notert strålende åtte strake gevinster på rad. Om formen vedvarer, kan Villa utmerket godt rykke opp gjennom kvalikspill. Ingen ville satt penger på det ved juletider. Statistikken borte lyder på 8-7-6. Husk dog på at de fire siste på fremmed gress, alle er vunnet. Carroll, Lyden og den norske keeperen Ørjan Nyland er alle skadet, og spiller ikke. 

Et allerede nedrykksklart hjemmelag vil få det tøft. Vi tror alle poengene returnerer til Birmingham med Villa bussen. 

4. Birmingham – Derby
Kamp fire gir oss et Midlandsderby på St. Andrews i Birmingham. Derby tar den korte turen til kamp mot et hjemmelag som ligger seks poeng over nedrykksstreken med fire kamper igjen å spille. Gjestene fra Pride Park fortsatt med i kampen om kvalikspill om den siste ledige plassen i neste års Premier League. 

Birmingham er i fritt fall. Var gode i en periode, men står i øyeblikket med bare en seier på de siste åtte spilte. En mulig kvalikplass er blitt forvandlet til en kamp om ny kontrakt. Trolig greier klubben det. Det er seks poeng ned til streken, og alt tyder på en ny sesong i Championship. Laget som en gang vant den gjeveste turneringen i Europa (forløperen til Champions League) står med middelmådige 7-9-5 på eget gress. Siste kamp endte 1-1 borte mot bunnlaget Ipswich. 1-1 også nest sist, hjemme mot gode Sheffield United.   

Maikel Kieftebeld er ute med korsbåndskade. Ellers ingen problemer inn mot denne kampen. 

Derby henger fortsatt med i kampen om en kvalikplass på tabellen. Kommer til Birmingham med to poeng opp til den viktige streken. Derby har også en kamp til gode og kan meget vel kapre en plass blant de fire i kvalikspillet (plassene 3-6) Laget er ikke all verden ute på tur, og står med 6-5-9 på fremmed gress. Det blir spennende å følge Frank Lampard og hans Derby i de siste fem kampene for deres del. Det er den tidligere Chelsea strategen sin første sesong som manager, og et eventuelt opprykk vil definitivt bli lagt merke til. Siste kamp endte med seier 4-0 hjemme mot Bolton, mens det nest sist ble tap 0-2 borte mot Blackburn på Ewood Park. 

Tilbake i november vant Derby motsatt oppgjør 3-1 på Pride Park. King, Davies og Forsyth er alle ute for resten av sesongen. 

En kamp som betyr noe mer for Derby. Vi heller mot gjestene, men garderer fult ut på det store spillet UB (HUB på 432 rekker spillet) 

5. Middlesbrough – Stoke
Stoke tar turen opp til nord og møtet med Middlesbrough på Riverside Stadium. Vertene poenget etter kvalikplassene. Stoke i midtsjiktet, og bare æren å spille for i de siste fire kampene. 

Middlesbrough har skuffet litt denne sesongen. Målsetningen var å rykke opp. Fire runder før sluttstrek settes, ligger laget på plass sju på tabellen. Direkte opprykk er borte, og en kvalikplass, vil kreve en plettfri innspurt, trolig med fire seire. Heller ikke det gir en garanti om spill om den siste plassen i Premier League. Hjemme på Riverside ligger grunnen til den noe skuffende innsatsen. 8-6-7 er på ingen måte godt nok. Det er bare scoret 20 mål rett vei på disse 21 hjemmekampene. Heller ikke det duger. Laget har vunnet de to siste (mot Hull og Bolton), men tapte seks på rad før det. Lagene spilte 0-0 i det motsatte oppgjøret. 

George Friend er ute med lyskeproblemer, ellers full tropp. 

Stoke har ikke imponert etter nedrykket fra Premier League sist sesong. Alt håp om et raskt comeback i toppdivisjonen var tidlig borte. I øyeblikket ligger laget nede på plass 16 på tabellen, og har bare en transportetappe igjen i de fire siste kampene. Borte har det blitt mye uavgjort, og en statistikk på 3-12-6 med to igjen å spille. Svake 2-2 hjemme mot nedrykksplasserte Rotherham på eget gress sist. Nest sist tap 1-3 borte mot Swansea i Wales. Ingen skade / karantene problemer. 

Kampen er uten betydning for Stoke. Vi tror poengene blir igjen på Riverside. H

Klikk her for å levere din tippekupong

6. Preston – Ipswich
Bunnlaget Ipswich reiser til Preston, og kamp på Deepdale Stadium i kamp seks på kupongen. Hjemmelaget trygt plassert midt på tabellen, med lite å spille for.  

Preston har prestert omtrent som forventet. Ligger i midtsjiktet på tabellen med fire igjen å spille. Det er åtte poeng opp til kvalik, og toget har nok forlatt stasjonen i Preston i så måte. Hjemme på Deepdale har det blitt for mange kamper med poengdeling. 7-9-5 på eget gress er nok hovedgrunnen til plassen i midtsjiktet. Siste kamp endte med tap 1-4 borte mot WBA, mens det nest sist ble et nytt tap, da med 0-2 hjemme mot gode Leeds. Det ble 1-1 i det motsatte oppgjøret før jul. Ben Pearson er suspendert, ellers alle klare. 

Ipswich har ikke holdt nivået i Championship denne sesongen. Bare fire kamper er vunnet av totalt 42 spilte. Meget svakt! På utebane lyder tallene på 2-5-14. Det betyr 11 poeng av 63 mulige. Den tidligere toppklubben vil spille på nivå tre for første gang på meget lenge når den nye sesongen sparker i gang i august. Ipswich spilte 1-1 hjemme mot formsvake Birmingham sist, og tapte 0-2 borte mot Brentford i London nest sist. Full tropp til kampen. 

Preston har lite å spille for. Har fire strake tap. Til tross for det, tror vi laget vinner mot divisjonens svakeste lag. 

Blir du en av de 53 nye Lotto-millionærene lørdag Bli med i Supertrekningen i Lotto her!

7. Swansea – Rotherham
Rotherham reiser over grensen til Wales og et møte med Swansea på Liberty Stadium. Swansea med lite å spille for, gjestene i poengnød i nedrykksstriden. 

Swansea rykket ned fra Premier League sist sesong, og har funnet livet på nivå to alt annet enn enkelt. Fire runder før fasiten skrives ligger laget på plass 13, og en ny sesong i Championship er realiteten. Målsetningen er på ingen måte innfridd. Championship er en knallhard serie med 46 kamper, og Swansea sine problemer mer enn viser dette. Laget var bare tre små poeng fra ny kontrakt i toppdivisjonen sist sesong, men uten sjanse til å involvere seg i kampen om opprykk denne gangen. Hjemme på Liberty har det vært bra, og 11-4-5 duger godt. Bare fem seire av 21 spilte på fremmed gress, gjør dog fasiten samlet noe tynn. Siste kamp var svak, og endte med tap 0-4 for QPR i London. Nest sist var det bedre med seier 3-1 hjemme mot Stoke. 

Martin Olsson er ute resten av sesongen med Akilles problemer, ellers full tropp. 

Rotherham rykket opp etter kvalikspill sist sesong. Livet på nivå to har vært vesentlig tøffere. Fire runder før slutt ligger laget på nedrykk, tredje sist på tabellen. Løpet er dog ikke kjørt med to små poeng opp til ny kontrakt. De fire siste kampene blir alle som cupfinaler for Rotherhams sin del. På fremmed gress er laget meget begrenset. Bare en enslig trepoenger på 21 forsøk sier alt. 1-8 12 er stygge tall. Laget må opp i ringene i innspurten. Det kreves trolig minst tre seire for å overleve. Kanskje ikke sannsynlig, men allikevel ikke umulig. Siste kamp ga greie 2-2 borte mot Stoke. Nest sist et knepent 1-2 tap hjemme mot meget formsterke Aston Villa. Rotherham vant motsatt kamp 2-1 i november. 

Swansea er best av disse. Viktigheten av kampen for gjestene, gjør at vi slenger på en gardering for uavgjort på det største spillet. H (HU på 432 rekker spillet) 

8. Queens Park Rangers – Blackburn
Kupongens siste kamp fra Championship har Loftus Road i London som arena. Blackburn tar turen ned til hovedstaden, for å møte QPR. Et oppgjør som betyr lite for begge klubbene. 

QPR har skuffet noe denne sesongen. Startet svakt, spilte seg noe opp, men samlet er det bare blitt en plass i midtsjiktet på tabellen. Laget med lille intime Loftus Road som hjemmebane har notert middelmådige 9-3-9 på eget gress. Det er åtte poeng ned til nedrykk, med fire igjen å spille. En ny sesong på nivå to vil bli fasiten av denne sesongen. Sterk 4-0-seier hjemme mot Swansea i sistekamp. Sju på rad uten seier før den kampen.   

Ingen karantener, og ingen rapporterte skader. 

Blackburn ankommer hovedstaden fem poeng foran vertene. Har i likhet med hjemmelaget bare æren å spille for i de fire gjenstående kampene. Laget sliter på fremmed gress, og står med svake 5-5-11 etter 21 spilte av de 23 bortekampene. Etter opprykket sist sesong er nok manager Tony Mowbray og hans Blackburn allikevel tålelig fornøyd med denne sesongen. Laget har vunnet de siste to. Først 2-0 hjemme mot Derby. Sist ble det en fin 2-1 seier borte mot Nottingham Forest på City Ground. Blackburn vant motsatt kamp i november med 1-0. 

Samuel og Gladwin er ute med skader, ellers alle tilgjengelige.   

Lite står på spill. Vi dekker med alle tegn. HUB 

9. Barnsley – Shrewsbury
Kamp ni bringer oss over på nivå tre i League One. Middelhavsfarer Shrewsbury, med lite å spille for, reiser til Oakwell Stadium og møtet med Barnsley. Hjemmelaget for fult med i kampen om direkte opprykk til Championship. 

Barnsley rykket ned fra Championship sist sesong. Muligheten for å gjøre det oppholdet kortest mulig, er absolutt tilstede fire runder før slutt. Laget ligger på andre plass, noe som gir direkte opprykk. Lag tre og fire på tabellen (Sunderland og Portsmouth) har dog en kamp til gode, og Barnsley har bare to små poeng til gode på de to nevnte. Til tross for en del uavgjorte, er Barnsley et meget solid hjemmelag. Etter 21 spilte på eget gress, har laget ennå til gode og tape. 13-8-0 duger bra. Bare 14 baklengs på disse 21 spilte, er minst i divisjonen.   

Siste kamp endte med seier 4-2 mot Fleetwood. Nest sist tap 1-3 borte mot Burton.
Barnsley tapte motsatt oppgjør 1-3 tilbake i oktober. Shrewsbury har prestert på det jevne. Ligger i midtsjiktet med lite å spille for i sesongavslutningen. Laget er begrenset borte, og har bare vunnet fire på fremmed gress. 4-6-11 lyder statistikken på. Laget endte på tredje plass sist sesong, og var med det i kvalik for opprykk. Ut ifra det er nok ikke ambisjonene for denne sesong på noen måte oppfylt. Fin 2-0-seier i siste kamp borte mot Gillingham. Nest sist uavgjort 1-1 hjemme mot svake Scunthorpe. 

Viktig kamp for Barnsley, og laget har nok ikke råd til å avgi poeng for å rykke direkte opp.  Vi tror heller ikke det skjer. 

10. Burton – Portsmouth
Portsmouth tar turen fra sør til kamp på Pirelli Stadium mot Burton. Et hjemmelag med lite å spille for. Gjestene må ha poeng for å holde liv i drømmen om direkte opprykk til Championship. 

Burton rykket ned sist sesong, og har gjort det greit på nivå tre, men heller ikke mer. Drømmen om et raskt comeback i Championship lever ikke lenger. Det er ni poeng opp til kvalikplass, og en ny sesong i League One venter. Burton presterer greit hjemme, og 10-5-6 er brukbart, dog ikke tall som tilsier opprykk. Sønnen til managerlegenden Brian Clough, Nigel er nok ikke helt fornøyd med sesongen. Siste kamp endte med en fin 3-0 seier borte mot Scunthorpe, mens det nest sist ble 1-1 mot Sunderland, også det borte. Motsatt kamp før jul endte uavgjort 2-2. 

Portsmouth åpnet sesongen meget bra. Hadde en liten periode da ting buttet litt. I øyeblikket har laget meget god form, og kan vise til fem strake gevinster i ligasammenheng. Direkte opprykk er fortsatt mulig, men en nærmest plettfri avslutning kreves. Laget er bra på fremmed gress, og har tatt flere seire borte enn hjemme på Fratton Park. Noe merkelig med tanke på et meget entusiastisk publikum hjemme i sør England. Borte har Portsmouth fine 12-5-4. Manager Kenny Jackett og hans Portsmouth går fire spennende kamper i møte i innspurten. 

Meget viktig for Portsmouth. Vi tror ikke laget taper, og spiller UB.

11. Fleetwood – Peterborough
Highbury Stadium (ikke Arsenal sin gamle) er arena for kamp 11. Fleetwood ønsker Peterborough velkommen. Vertene med lite å spille for. Gjestene med en ørliten mulighet til kvalikspill om opprykk. 

Fleetwood endte i midtsjiktet sist sesong, og gjør det igjen. Laget har svært lite å spille for i avslutningen, med lang vei både opp og ned på tabellen. Laget har tatt åtte av i alt 15 seire hjemme, og presterer omtrent likt hjemme som borte. Siste kamp endte med tap 2-4 borte mot gode Barnsley, mens det nest sist ble 2-2 hjemme mot Southend. Fleetwood tapte motsatt kamp 0-1. 

Peterborough ankommer til denne kampen åtte poeng foran vertene. Med fem poeng opp til kvalikplass for spill om opprykk, kreves det nok fem strake seire i innspurten. Selv det rekker kanskje ikke. Med en kamp til gode er det dog fortsatt en liten mulighet. Peterborough er gode borte. 10-4-6 duger meget bra. En litt dunkel hjemmestatistikk er det som skiller laget fra en klar kvalikplass på tabellen. Laget er kommet i form, og står med tre strake gevinster. Tre tap før de tre nevnte seirene. 

Kampen betyr mest for gjestene. Det er dog ikke mye som skiller disse to. Vi heller ørlite mot Peterborough, men dekker med alle tegn på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet) 

12. Scunthorpe – Blackpool
Kupongens siste kamp går av stabelen på Glanford Park. Bortelaget Blackpool med lite å spille for. Vertene Scunthorpe dypt forankret i nedrykksstriden. 

Scunthorpe spilte kvalik om opprykk sist sesong. Laget har på ingen måte fulgt opp denne gangen, og står i fare for å rykke ned. Med fire kamper igjen, skiller det bare et lite poeng ned til den lite hyggelige streken, som skiller nedrykk og fornyet kontrakt. Laget har vunnet seks ganger både borte og hjemme, og står med 6-6-9 på eget gress. Scunthorpe lever farlig, men redningen kan fort være at veldig mange lag er involvert i kampen om fornyet kontrakt i denne ligaen. Flere poeng kreves dog garantert. Laget viser ikke bra form, og har fem på rad uten seier. Sist meget svake 0-3 hjemme mot Burton. Nest sist 1-1 borte mot Shrewsbury. Scunthorpe tapte motsatt kamp 0-1 før jul borte på Bloomfield Road. 

Blackpool endte i midtsjiktet sist, og gjør det på nytt denne sesongen. Laget har ikke noe å spille for i sesongens siste fire kamper. Blackpool er relativt begrenset borte, og står med middelmådige 6-7-10 på fremmed gress. Laget har bare en seier på de siste sju, og er nok litt i en modus hvor veldig lite står på spill.  

Meget viktig kamp for hjemmelaget, som nok er noe svakere på kapasitet enn gjestene. Vi tror viktigheten av kampen gjør at vertene ikke taper. Vi sjanser litt, og spiller HU.

96-rekkeren: 
1.
 Leeds - Wigan H
2. West Bromwich - Hull HU
3. Bolton - Aston Villa B
4. Birmingham - Derby UB
5. Middlesbrough - Stoke H
6. Preston - Ipswich H
7. Swansea - Rotherham U
8. Queens Park Rangers - Blackburn HUB
9. Barnsley - Shrewsbury H
10. Burton - Porsmouth UB
11.
 Fleetwood - Peterborough UB
12. Scunthorpe - Blackpool HU


432-rekkeren: 
1.
 Leeds - Wigan H
2.
 West Bromwich - Hull HU
3.
 Bolton - Aston Villa B
4.
 Birmingham - Derby HUB
5.
 Middlesbrough - Stoke H
6.
 Preston - Ipswich H
7.
 Swansea - Rotherham HU
8.
 Queens Park Rangers - Blackburn HUB
9.
 Barnsley - Shrewsbury H
10.
 Burton - Porsmouth UB 
11.
 Fleetwood - Peterborough HUB
12.
 Scunthorpe - Blackpool HU

Klikk her for å levere din tippekupong