SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vant 221 millioner i Vikinglotto

En heldig kvinne vant gigapotten på 221 millioner kroner onsdag.

En heldig kvinne vant gigapotten på 221 millioner kroner onsdag.

Av

En nordmann stakk av med hele førstepremiepotten i Vikinglotto onsdag.

DEL

Vikinglotto (Bergensavisen) Sent onsdag kveld ringte Norsk Tipping den heldige vinneren av 221 millioner i Vikinglotto. Den ferske multimillionæren er en kvinne fra Oslo.

'- Dette kan ikke være sant, sa kvinnen da hun sjekket Vikinglotto-kupongen.

221.351.980 kroner lyste i mot henne fra pc-skjermen samtidig som Norsk Tipping på telefon kunne bekrefte premiebeløpet.

- Det er så mye penger. Jeg kan ikke fatte at dette skal være sant. Dette er sånn man knapt drømmer om, sier den lykkelige vinneren.

Den sjokkerte vinneren sliter med å finne ord og å ta inn nyheten hun nettopp er blitt servert.

- Hva jeg skal gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sier vinneren.

- Det spørs om jeg klarer å sove i natt, avslutter vinneren. 

Må vente på pengene

Den ferske mangemillionæren får imidlertid ikke beløpet på konto med det første.

– Normalt ville beløpet umiddelbart blitt overført til bankkontoen til tipperen og vært på plass etter én til tre virkedager, men det skjer ikke når det er snakk om flere hundre millioner kroner i premie. Da må vi sikre at vinneren får grundig oppfølging fra oss før pengene utbetales, sier Pernille Storholm Skaret i Norsk Tipping, sier Pernille Storholm-Skaret i Norsk Tipping.

–  Det kan føles rimelig overveldende å vinne en pengepremie på dette nivået. Derfor sørger vi for at vinneren blir grundig ivaretatt og den mottar blant annet solid økonomisk og juridisk veiledning. Vi ruster rett og slett vinneren på å håndtere så mye penger, forklarer hun.

Den heldige er en kvinne fra Oslo, og hun er den eneste spilleren som har 6+1 rette i Vikinglotto. Heldiggrisen stakk av med nøyaktig 221.351.890 kroner.

Summen er den fjerde høyeste utbetalingen fra Norsk Tipping i historien, og det er den andre kvinnen på topplisten.

De fem største utbetalingene fra Norsk Tipping

441,3 millioner, mann Eurojackpot 18. mars 2017

341,3 millioner, kvinne Vikinglotto 15. november 2017

319,3 millioner, mann Vikinglotto 11. april 2018

221,3 millioner, kvinne Vikinglotto 13. mars 2019

216,1 millioner, mann Vikinglotto 16. mai 2013

Trekningsredaktør hos Norsk Tipping, Lars Hulleberg, fikk jobben med å overbringe nyheten om gigantgevinsten til den ferske mangemillionæren.

– I antall millioner så var dette en solid pers for meg. Jeg tror den største premien jeg tidligere har meldt om var på i overkant av 20 millioner kroner. Det som var spesielt var at hun oppdaget hvor stort beløp hun hadde vunnet mens jeg snakket med henne, og da tror jeg hjertet hennes hoppet over noen slag, humrer Hulleberg.

– Jeg trengte ikke overbevise henne at det var sant siden hun var innlogget på spillerkontoen sin og så beløpet der, sier han.

– Hva ville hun bruke pengene til?

– Hun sa det hadde vært lettere å si om hun bare hadde vunnet to millioner. Da ville hun dratt på ferie, men med over 200 millioner kroner var mulighetene uendelig, forteller han.

Fredag kan du stikke av med 513 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Nerver i høyspenn

Den nybakte Vikinglotto-millionæren var ikke den eneste som litt nervøs onsdag kveld.

– Jeg hadde nervene bra i høyspenn selv. Jeg hadde akkurat sett Virgil van Dijk sende Liverpool i ledelsen før jeg skulle ringe. Jeg er Liverpool-supporter, så det var en liten Lotto-gevinst i seg selv, flirer Hulleberg.

Tallene som har gjort den norske kvinnen til multimillionær er:

8 – 9 – 15 – 22 – 31 – 32

Vikingtall: 2

De samme tallene sikrer også en annen norsk kvinne 2.678.405 kroner. Hun har nemlig seks rette og stikker av med annenpremien.

- Jeg spiller i håp om å vinne, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli millionær, sier 27-åringen og ler da Norsk Tipping ringte.

Selv om gigapotten gikk onsdag, er det fortsatt muligheter til å vinne en pen sum onsdag 20. mars. Da er det ca. 29 millioner kroner i førstepremiepotten.

NB! 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

(Vinnersannsynlighet for førstepremien i Vikinglotto er ca. 1:98 mill. Andrepremie ca. 1:14 mill.)