– Dessverre kunne vi ikke fortsette under de forholdene som er på Brakka. Dette gjelder kun den gamle delen av brakkene. Det er ikke noe galt med den nye delen som er blitt satt opp de siste årene, forteller daglig leder i Sarpsborg 08 Richard Olsen.

Bare leier

Sarpsborg 08 leier de brakkene hvor de har sin kontordel og de har nå vært i møte med Sarpsborg kommune.

– Vi var på befaring på Sarpsborg stadion fredag, for å se på problemene og eventuelle løsninger. En ting er helt sikkert, at vi ikke kan flytte tilbake igjen før det er blitt gjort utbedringer. Slik det er i dag, er det ikke mulig for oss å drive administrasjonen til Sarpsborg 08 fra brakka, sier Olsen.

Sarpsborg 08 har nå flyttet de ansatte til Store Tune på Grålum, som skal huse dem mens de venter på å få komme tilbake til stadion.

Hører til

– Det er på stadion dere hører hjemme?

– Administrasjonen kan klare seg der vi er, men så fort trenerteamet kommer, kan vi ikke være her. Vi er nødt til å være der hvor det sportslig skjer. Vårt håp er at dette skal la seg løse så raskt som mulig.

– Har dere fått noe tidsperspektiv på hvor lang tid dette eventuelt vil ha?

– Sarpsborg kommune jobber med saken og det er de som har den fulle oversikten over hva som eventuelt må gjøres for at vi kan komme tilbake igjen, sier den daglige lederen.

Feilkonstruksjon

Lars Henning Olsen forteller til SA-sporten at han fredag var i møte med leverandøren av brakkene på Sarpsborg stadion.

– Det er ingen tvil om at brakkene er feilkonstruert, men vi er ikke sikre på om garantien for dem er gått ut.

Lars Henning kan videre fortelle at takket være denne feilkonstruksjonen, har det regnet inn i veggene. Disse har etter hvert råtnet opp og det er blitt veldig mye fukt i brakka.

– Hva vil skje videre?

– Vi har bedt leverandøren se på hva det vil koste å få satt brakkene i stand igjen. Vi må også få en pris på hva det vil koste å gå til anskaffelse av nye brakker, sier Lars Henning.

Se på jusen

– Hva skjer framover?

– Vi kommer selvsagt til å se på det juridiske i denne saken. Det er tross alt gjort åpenbare feil fra leverandør av brakkene.

– Vi får sette opp de forskjellige pristilbud som kommer inn, før vi bestemmer oss for hva som eventuelt skal gjøres.

– Hvor lang tid tror du dette vil ta før alt er ordnet?

– I øyeblikket er det umulig. Vi har gitt klar beskjed om at dette haster. Jeg både håper og regner med at det bare vil gå noen dager før vi har tilbudene fra dem. Uansett vil det ta litt tid å utbedret eller byttet brakkene, sier han.