08 skal spille i Fredrikstad?

MÅL: Martin Wiig scorer enda en gang mot FFK på Fredrikstad stadion. Her i eliteseriekamp i juni 2011. Men det endte 1-1. I bakgrunnen fortviler nåværende Bodø/Glimt-keeper Lasse Staw.

MÅL: Martin Wiig scorer enda en gang mot FFK på Fredrikstad stadion. Her i eliteseriekamp i juni 2011. Men det endte 1-1. I bakgrunnen fortviler nåværende Bodø/Glimt-keeper Lasse Staw. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fotballklubben Sarpsborg 08 har søkt Fredrikstad kommune om å spille hjemmekampene sine på nabobyens stadion fram til sommerferien, meldes det på nabobyens kommunale nettsider. Dette skjer fordi fotballforbundet har pålagt Sarpsborg 08 å utbedre sine tribunefasiliteter, for å få anlegget godkjent for videre bruk i eliteserien, heter det i videre saken - som altså er datert 1. april og derfor neppe kan tas som annet enn en spøk.

- Vi har ikke ferdigbehandlet søknaden fra Sarpsborg 08 ennå, men slik det ser ut i dag er det ingenting som tilsier at dette ikke skal kunne gå, sier rådmann Lasse Hansen i Fredrikstad kommune.

Nabobyens flotte stadion ble overtatt av Fredrikstad kommune i slutten av 2013, og det har ikke vært lukrativt å drifte anlegget etter at byens fotballstolthet forsvant ut av toppserien for et par sesonger siden.

- Det sitter langt inne, men vi trenger pengene! Det sier Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård i en Twitter-melding om å slippe til den blåhvite konkurrenten i nabobyens aller helligste.

- Bra der vi er

Sarpsborg 08s daglige leder Richard Olsen går gjerne med på at Fredrikstad stadion er en flott arena å spille på: - Den er fin, men ikke så flott når vi ikke klarer å fylle en så stor stadion. Og vi er meget fornøyd med den stadion vi hører hjemme på, sier han til sa.no og legger død nabobyens drøm om raskt å få elitefotball igjen.

- Men hva gjør dere om Sarpsborg 08 kommer inn i en god sportslig trend og enda flere vil se laget?

- Vi kan raskt gjøre grep for å få inn mobile tribuner på kortsidene om det skulle bli aktuelt. Vi er veldig glad for den store interessen det har vært rundt laget i det siste, og den bruker vi også en del energi på å bygge opp blant sponsorer og supportere. Det var helt magisk på stadion i sesongdebuten, fastslår Richard Olsen.

Han forskutterer slett ingen sportslig suksess, men gleder seg over at billettsalget har kommet i gang til hjemmekampen mot Start om halvannen uke. Så tidlig ute har man ikke vært før.

For øvrig er det slett ikke tilfelle at fotballforbundet har noe å utsette på Sarpsborg stadion, bortsett fra at kunstgesset synger på siste verset og byttes i sommer.

- Vi har faktisk en attraktiv arena og skal være verter for landskamper i EM-sluttspillet for jenter 19 i sommer, sier Olsen.

Artikkeltags