12 topplag i Tour of Norway

TREKKPLASTER: Edvald Boasson Hagen blir ett av de store trekkplastrene når spurten på førsteetappen av Tour og Norway går i Sarpsborgs gater 15. mai. (Foto: Digitalsport)

TREKKPLASTER: Edvald Boasson Hagen blir ett av de store trekkplastrene når spurten på førsteetappen av Tour og Norway går i Sarpsborgs gater 15. mai. (Foto: Digitalsport)

Artikkelen er over 5 år gammel

20 sykkellag. Tre norske toppsyklister, men uten Thor Hushovd. Slik blir årets utgave av Tour of Norway.

DEL

De tre norske stjernene Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff blir alle å finne i feltet når spurten på førsteetappen skal gå gjennom Sarpsborgs gater 15. mai. Samtidig er det klart at BMC og Thor Hushovd ikke kommer.

Godt fornøyd

I januar var ni av lagene som skulle delta i Tour og Norway klare. I går gikk arrangøren ut med de resterende, og da ble det klart at det i år blir 20 lag der tolv av lagene er fra de to øverste divisjonene i internasjonal sykkel.

Fire av lagene er norske kontinentallag (tredje nivå på det internasjonale divisjonssystemet).

– Deltakelsen ser ut til å bli enda bedre enn i 2012, og vi er meget godt fornøyde med det vi nå har fått på plass. Med tre av våre norske stjerner på hvert sitt lag bygger det opp til meget spennende dueller også sett med norske øyne, sier prosjektleder Anders Eia Linnestad.

Ciolek til Norge

Et av de siste lagene som er bekreftet er det nystartede Sørafrikanske laget MTN-Qhubeka powered by Samsung. Laget har startet sesongen meget godt, og det foreløpige høydepunktet ble nådd med Gerald Ciolek sin seier i Milano-Sanremo søndag.

– Ciolek har virkelig åpnet sesongen godt, og vil garantert være med på å prege årets ritt, avslutter Eia Linnestad. Team Saxo-Tinkoff (Danmark), IAM cycling (Sveits) og Sojasun (Frankrike) er ytterligere tre storlag som nylig har kommet på plass.

Venter på navnene

– Hvilke lag som skal delta er nå klart. Det vi venter på er å få inn navnene på syklistene på lagene. Men det har lagene frist til godt over påske med å komme med. Ellers er arrangementet i rute, og vi arbeider med å få på plass folkefesten, sier Eia Linnestad.

Med tre av våre norske stjerner på hvert sitt lag bygger det opp til meget spennende dueller også sett med norske øyne

Artikkeltags