– Jeg har tenkt på en overgang til Fokus helt siden starten på sesongen, men det var først i slutten av april jeg tok den endelige beslutningen, sier unggutten til SA.

– Hvorfor har du valgt å skifte klubb?

– Det er for å få bedre treninger. I Sarpsborg blir det ikke utfordrende nok. Jeg har trent én gang i uka med Fokus siden starten på januar, men selv om jeg kommer til å representere Fokus neste sesong vil jeg fortsatt trene i Sarpsborg. Nå blir det treninger tre ganger i uka på Manglerud der Fokus holder til, og to ganger i uka Sarpsborg. I helgene blir det turneringsspill, forteller Soo Hansen.

Trakk elitelaget

På årsmøtet i mars vedtok Sarpsborg Bordtennisklubb å trekke eliteserielaget. Leder Andreas Bangsund, forteller til SA at de velger heller å bruke pengene på egne spillere og rekrutteringsarbeid enn å leie inn to-tre spillere for å kunne spille i eliteserien.

– Vi kan ikke satse på eliteserien når vi ikke har en plass å være, men holder til i en bakgård, sier han til SA.

Den beslutningen påvirket Soo Hansens valg, men var ikke avgjørende.

– Det hadde liten påvirkning. Det viktigste var at treningene ikke var utfordrende nok, sier Soo Hansen som neste sesong spiller på eliteserielaget til Fokus.

Blant landets beste

Han er blant de tre beste juniorspillerne i Norge, og den beste født i 1997.

– Hvilke ambisjoner har du som bordtennisspiller?

– Drømmen er å bli verdensmester, men jeg har ennå til gode å vinne NM. Det første målet er å komme med til junior-EM som arrangeres i Slovakia i juli, sier Soo Hansen.