2-hjulsfestivalen viktig for roadracingen

GLEDER SEG: Nikolai C. Pedersen gleder seg til å få kjøre løp på hjemmebane under 2-hjulsfestivalen. Foto: Ole-Morten Rosted.

GLEDER SEG: Nikolai C. Pedersen gleder seg til å få kjøre løp på hjemmebane under 2-hjulsfestivalen. Foto: Ole-Morten Rosted.

Artikkelen er over 2 år gammel

Allerede i 1990 arrangerte Borg MC-klubb sitt første roadracingløp. 27 år senere er de fortsatt like aktive med løp.

DEL

Rundt 100 roadracingkjørere ventes til Rudskogen den kommende helgen. Det er klart for en ny utgave av 2-hjulsfestivalen. Borg MC-klubb er en tung aktør i roadracingmiljøet, både med kjørere og som arrangør.

De yngste kommer

Rekruttering er et viktig stikkord for framtiden i roadracing. Denne sesongen har de aller yngste virkelig gjort sitt inntog på banen. Det er juniorklassen 13–19 år som begynner å få bra med kjørere.

En av de unge i denne klassen er Nikolai C. Pedersen (12). Unggutten kjører sin første sesong i roadracing. Han startet med kjøringen i slutten av fjorårets sesong. Er likevel på ingen måte ukjent med motorsykkel, for han kommer fra motocross.

– Jeg liker fart og spenning og roadracing er kjempegøy, forteller han foran den siste treningen før 2-hjulsfestivalen på Rudskogen, sier Borg MC-klubb kjøreren..

Andre konkurranse

2-hjulsfestivalen er hans andre konkurranse som roadracingkjører.

– Jeg ble nummer sju i det første heatet på Våler og det er jeg godt fornøyd med. Dessverre gikk det ikke like bra i det andre heatet. Her måtte jeg over ende og det var ikke mulig å fullføre konkurransen. Nå håper jeg at jeg kan få fullført begge konkurransene til helgen, sier Nikolai.

Jeg liker fart og spenning og roadracing

Nikolai C. Pedersen, roadracing kjører i Borg MC-klubb

Tolv kjørere er meldt på i juniorklassen og det betyr en forholdsvis stor klasse av unge kjørere. Borg MC-klubb kjøreren er den aller yngste i dette selskapet.

Superbike er rosinen

– Det blir rundt 100 kjørere på plass i de forskjellige klassene. Det antallet er omtrent slik det bruker å være. Tidligere kjørte mange kjørere i flere klasser, men slik er det ikke lenger nå, forteller Kjersti Gudheim Pedersen i Borg MC-klubb.

Det er Superbike klassen som igjen blir den mest attraktive. De har mistet en av sine aller største profiler denne gang. Ikke i løpet av 20 år har Borg MC-klubb kjøreren Norvald Haaland vært borte på grunn av skade. På Våler sist gikk det galt og det endte med brudd og er nå borte.

Nå kommer utenlandskjørerne Carl Berthelsen og Ole Bjørn Plassen hjem for å kjøre på Rudskogen. Det blir alltid en tøff konkurranse mellom de to beste kjørerne i landet.

2-hjulsfestivalen

  • 2-hjulsfestivalen til Borg MC-klubb i roadracing har en høy status i roadracing.
  • Det blir to dager med stor fart og mye spenning på Rudskogen Motorsenter kommende helg.

Artikkeltags