Bronse i Paralympics

FORNØYD: Marie Solberg er kjempefornøyd med innsatsen i Paralympics. Målsettingen om medalje er innfridd. (Foto: Jarl Morten Andersen)

FORNØYD: Marie Solberg er kjempefornøyd med innsatsen i Paralympics. Målsettingen om medalje er innfridd. (Foto: Jarl Morten Andersen)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sarpsborg-jenta Marie Solberg (24) har sikret seg bronsemedalje i seiling i Paralympics.

DEL

Det ble klart torsdag ettermiddag. Den ellevte og siste seilasen i havnebassenget i Weymouth utenfor London ble avlyst grunnet for lite vind. Dermed ble resultatlisten etter ti race tellende. Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen i Team Sonar Norway har tatt bronse i Paralympics.

– Jeg er veldig, veldig glad. Det er veldig mye trening og reising som ligger bak dette resultatet, og det er flott at vi har fått noe igjen for alt slitet. Medalje i Paralympics er stort, sier Marie Solberg til SA. Også Wang-Hansen og Kristiansen satte stor pris på medaljen.

– De har vært med i Paralympics en gang tidligere, og da fikk de den sure fjerdeplassen. Nå er de kjempefornøyd med at det ble medalje, sier Sarpsborg-jenta. Norge fikk følgende plasseringer i de ti racene i Paralympics: 10, 4, 5, 4, disk, 1, 8, 1, 8 og 1. Marie Solberg kom inn i Team Sonar Norway i 2009. Etterpå har det langsiktige målet vært medalje i Paralympics 2012. Nå er målet innfridd.

– Vi skal på seiersseremoni klokken 18.00 i kveld (torsdag). Det gleder vi oss til. Etterpå pakker vi sammen båten og reiser til London for å få med oss avslutningsseremonien som er på søndag, sier Solberg.

Les mer om saken i fredagens SA.

Artikkeltags