Carlsson inn for Jobs

Morten Carlsson (t.h) blir arbeidende styreleder i Sparta, inntil en permanent daglig leder etter Tore Jobs (t.v) er på plass.

Morten Carlsson (t.h) blir arbeidende styreleder i Sparta, inntil en permanent daglig leder etter Tore Jobs (t.v) er på plass. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Styreleder Morten Carlsson i IL Sparta Ishockey Elite overtar ansvaret for klubbens daglige drift fram til en ny daglig leder er på plass.

Det ble klart søndag kveld.

Sparta har vært uten daglig leder etter at klubben brøt med Tore Jobs sist tirsdag. Sistnevnte er ferdig i klubben etter å ha jobbet som daglig leder i mer enn åtte år.

Langsiktig organisering

– Styret arbeider løpende med å etablere en ny organisasjon med roller og funksjoner som skal føre klubben videre. I forbindelse med den nært forestående generalforsamlingen (onsdag) vil styret orientere nærmere om hvilke planer som foreligger for den mer langsiktige organiseringen av driften, skriver klubben i en pressemelding.

På kort sikt er altså Morten Carlsson mannen som får ansvaret for klubbens daglige drift.

– Styrets høyeste prioritet er å sikre den løpende driften i klubben. Inntil en ny daglig leder er på plass har styret anmodet Morten Carlsson om å tre inn i en rolle som arbeidende styreleder. Morten Carlsson har i dag (søndag) sagt seg villig til å fylle denne rollen og vil fra mandag (i dag) ta ansvaret for klubbens daglige drift, forteller klubben.

Tilstrekkelig oversikt

Foreløpig er det ikke avklart hvor lenge Morten Carlsson skal ha jobben som daglig leder.

– Tidsperspektivet på dette er ikke nærmere definert, men styret er innstilt på å bruke den tiden som kreves for å få tilstrekkelig oversikt og sikre en riktig rekruttering til stillingen som daglig leder, skrives det i pressemeldingen. Morten Carlsson skal jobbe 50 prosent for Sparta. Han har også 50 prosents stilling i Marihøna Engros, og skal kombinere de to jobbene.

– Jeg skal ta meg av den administrative delen i jobben etter Tore. Jeg skal ivareta de oppgavene i en overgangsperiode, sier Carlsson. Styrelederen har takket ja til jobben for å hjelpe klubben i en vanskelig situasjon.

– Jeg gjør dette fordi jeg tror at det er det beste for Sparta. Jeg håper overgangen fra Tore til noe nytt skal gå på en så bra måte som mulig, sier Carlsson.

Ydmyk og spent

Han ønsker ikke komme med noen store programerklæringer.

– Jeg er veldig ydmyk og spent. Det er en stor utfordring. Vi må prøve å få på plass en organisasjon som kan hjelpe meg på kort sikt og en bra organisasjon for klubben på sikt, sier Carlsson. Han vil først og fremst jobbe med økonomi og personalsaker. De som jobber på Sparta-kontoret har vært uten leder etter at Tore Jobs var ferdig i klubben. Foreløpig er det ikke avklart hvem som overtar de sportslige oppgavene som Jobs hadde.

– Vi håper vi kan legge fram det på generalforsamlingen onsdag, sier Carlsson.

Artikkeltags