Corner er mål!

Her skrur Sparta-spilleren Marius Bergseth en corner rett i mål. Moss-keeper Markus Stige bommer på ballen. (Foto: Pål A. Karlsen)

Her skrur Sparta-spilleren Marius Bergseth en corner rett i mål. Moss-keeper Markus Stige bommer på ballen. (Foto: Pål A. Karlsen) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

(Sparta-Moss 2 4-1) De to første Sparta-scoringene mot Moss 2 mandag kveld var hjørnespark som gikk direkte i mål.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

1-0 kom allerede etter tre minutters spill. Lukasz Lubieniecki scoret på et hjørnespark fra venstresiden som gikk inn på nærmeste stolpe. 2-0 kom like før pause. Marius Bergseth skrudde inn en corner fra motsatt side.

– Vi trener naturligvis ikke på å slå cornere rett i mål, men vi er sterke på dødball. Vi scoret to på dødball mot Borgen sist også. Vi har stor luftkraft, sier trener Kai Andersen.

Årets dårligste kamp

Sparta tok en kontrollert seier mot Moss-rekruttene, men det var ikke mer enn de tre poeng som gledet. Spillet var langt under pari.

– Dette er den dårligste kampen vi har spilt denne sesongen. Vi gikk i den fella vi ikke skal gå i. Vi vet at vi møter et lag vi slår, og slurver med alt. Det er for dårlig innsats, duellkraft, vi ligger ikke riktig i ramma og det er for dårlig balltempo. Skuffende, sier Andersen.

Til tross for seier 4-1 var han alt annet enn fornøyd etter kampen.

– For første gang etter at jeg tok over som trener igjen, er jeg sint. Tidligere har jeg gikk uttrykk for at jeg er sint, men nå er jeg sint. Dette var ikke bra, sier Andersen.

Topper tabell

Sparta passerte Kråkerøy på tabellen i 4. divisjon etter mandagens seier og er nå serieleder. Brevik-laget har spilt tolv kamper på rad uten tap. Sparta har ni seirer og tre uavgjorte.

– Det er egentlig unødvendig at vi har tre uavgjorte. I to av kampene har motstanderen utlignet seks minutter på overtid, mens vi fikk to mann utvist i den tredje. Alt i alt har vi hatt en god vårsesong, sier Andersen.

Han er fornøyd med forrige kamp mot Borgen, men ellers har ikke laget levert opp mot sitt beste de siste ukene.

– Jeg synes vi framsto som et bedre lag i vinter og tidlig på vårsesongen. Mot Borgen hadde vi bra bevegelser og pasningsspill, sier treneren.

Siste kamp før ferien

Sparta har én kamp igjen før sommerferien. Fredag venter Kvik Halden 2 på bortebane.

– Målsettingen er naturligvis å vinne den kampen også. Det tror jeg også vi må for å ta ferie på tabelltoppen. Kråkerøy møter HVS hjemme, og de vinner, sier Andersen.

Han forventer seg en tøff kamp mot Kvik 2.

– Kvik har uttalt at de skal bruke den kampen som oppkjøringen til høstsesongen. Det betyr at vi vil møte flere spillere med erfaring fra 2. divisjon. Vi må opp på et helt annet nivå enn i dag for å vinne den matchen, sier Andersen.

Artikkeltags