Debut som ga mersmak

STERK DEBUT: 16-åringen Stine Wangberg klarte seg bra i ilddåpen mot eldre konkurrenter i Göteborg. Alle foto: Jon Wiik.

STERK DEBUT: 16-åringen Stine Wangberg klarte seg bra i ilddåpen mot eldre konkurrenter i Göteborg. Alle foto: Jon Wiik.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

GÖTEBORG: Hun strålte av glede og sprudlet av entusiasme med tanke på videre satsing. Stine Wangbergs debut i norsk landslagsdrakt ga så avgjort mersmak.

DEL

Som 16-åring var Varteig-jenta en av de yngste i juniorfeltet, der aldersgrensen er 19, i lørdagens nordiske mesterskap i terrengløp i Göteborg.

Hun kvitterte for billetten med en 12. plass, omtrent midt i feltet, i det fire kilometer lange løpet på flatt, men tungt underlag. Dermed ble hun en av de tre som telte i lagkonkurransen for Norge, med bronse som en herlig bonus.

Inspirert av ilddåpen

– Kjempefornøyd, konkluderte hun henrykt overfor SA-sporten etter ilddåpen.

Naturlig nok var hun spent og usikker på hvordan hun skulle gripe an den uvante oppgaven.

– I ettertid ser jeg at jeg nok åpnet litt i hardeste laget. Jeg kjente det godt etter den første av de tre rundene. En forkjølelse jeg pådro med nylig satt nok også igjen i kroppen, som ikke ville spille 100 prosent på lag i løpets andre halvdel.

– Men bevares, jeg synes jeg kom bra fra møtet med så mange eldre konkurrenter, sa Stine, og la ikke skjul på at opplevelsen ga henne en solid porsjon inspirasjon.

Sesong over forventning

Etter å ha vært skadet i to år, har løpertalentet gjort et imponerende comeback denne sesongen. Det takker hun ikke minst klubbtrener Pål Asbjørn Kullerud for.

Det var også et stort pluss å begynne på Wang Toppidrett i Fredrikstad på sensommeren, med Tor Øivind Ødegaard som mildt sagt kyndig lærer og trener.

– Jeg forventet ikke all verden av sesongen etter avbrekket. Det viktigste for meg var å finne tilbake til godfølelsen. Derfor ble resultatene jeg oppnådde i år over all forventning, fastslo Stine.

Har mye å gå på

Hun har forbedret sine personlige rekorder til 2.17,44 på 800 meter, 4.51,21 på 1500 og 10.12,21 på 3000. Sistnevnte var en forbedring på ikke mindre enn 22 sekunder (!), og ga sølv i UM.

For tre uker siden tok hun UM-gull i sitt første terrengløp, og det på en tid som ville gitt bronse i juniorklassen. Det var det som ga henne billett til nordisk – en høyst overraskende bonus.

– Neste år skal jeg forbedre meg enda mer. For nå skal det trenes. Jeg har mye mer på lager, erklærte Varteig-løperen offensivt.

Løps- og treningsvillig som hun er, innser hun likevel at det gjelder å ikke bli for ivrig.

– Men der får jeg også god hjelp av Pål Asbjørn. Han er flink til å holde meg igjen, bemerket Stine Wangberg med et smil.

Junior-EM i sikte

Stine Wangberg tar mål av seg til en tid ned mot 9.50 på 3000 meter neste sesong. Etter årets store framgang, tross spinkelt grunnlag, mener hun det er realistisk.

Dermed blir det også en naturlig ambisjon å kvalifisere seg til junior-EM (U18) i Tbilisi, hovedstaden i Georgia, i juli neste år. Der er kravet på 3000 meter 9.53,0.

– Jeg er veldig lysten på flere konkurranser i landslagsdrakta, fastslo hun etter helgens debut.

Artikkeltags