Gå til sidens hovedinnhold

Dommer anmelder Borgar-spilleren som slo

Artikkelen er over 8 år gammel

Fotballdommer Sebastian Mikalsen (20) har bestemt seg for å politianmelde Borgar-spilleren som skallet og slo han under en seriekamp fredag.

– Både en politimann som selv spilte kampen fredag og dommerkolleger, har anbefalt meg å anmelde saken. Dette har med vår trygghet som dommere å gjøre. Ved å politianmelde saken kan det settes fokus på og kanskje få slutt på noe som kan være et økende problem for oss, sier Mikalsen til SA.

I ettermiddag var mossingen på Sarpsborg politistasjon for å anmelde saken. Han fikk ikke levert anmeldelsen, men fikk en timeavtale til torsdag der han formelt kan anmelde saken.

– Jeg er fast bestemt på å politianmelde saken, sier Mikalsen til SA.

Skallet og slo

Det var fredag kveld i oppgjøret mellom Borgar og Kråkerøy i 4. divisjon saken oppsto.

– Like etter at jeg hadde blåst av til pause kom Borgar-spilleren opphisset bort til meg for å fortelle hvor dårlig jeg hadde vært. Jeg svarte han med at hvis han roet seg ned kunne vi snakke om det. Men hvis ikke han roet seg fikk han ikke spille resten av kampen. Han hadde gult kort fra en episode tidligere i kampen. Han svarte med å skalle meg i panna, og fikk med det rødt kort. To andre spillere fra Borgar tok han med seg bort, men på vei inn i garderoben snur han seg brått, kommer tilbake og slår meg midt i ansiktet med knyttet neve. Slaget rifter opp nesa slik at jeg blør, forteller Mikalsen.

Måtte roe seg

– Det tok litt ekstra tid før du kom ut til andre omgang. Var det på grunn av at du blødde fra nesa?

– Det var mest for at jeg skulle få roet meg ned og få ned adrenalinet, slik at jeg var skikket til å gjøre en ordentlig jobb i andre omgang, sier Mikalsen.

– Vurderte du å avbryte kampen?

– Nei, det vurderte jeg aldri, svarer han kontant.

– Hvordan opplevde du selv det som skjedde?

– Jeg var nærmest i sjokktilstand, og viste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg skjønte nesten ikke hvor jeg var. Da jeg fikk summet meg litt kom spørsmålene «hva er det jeg driver med?» og «hvorfor er jeg her?» Svaret kom etter hvert og var innlysende. Det er fordi jeg har lyst til å være dommer, svarer den unge dommeren som i en alder av 20 år allerede har seks år bak seg som dommer.

Skuffet over seg selv

Borgar-spilleren som skallet og slo dommeren ønsker ikke å komme med noen utdypende kommentar til saken overfor SA.

– Jeg er veldig skuffet over meg selv. Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde og hvorfor jeg gjorde det. Nå er jeg bare veldig lei meg. Jeg ringte dommeren og beklaget det hele allerede fredag kveld, forteller spilleren til SA.