Gå til sidens hovedinnhold

Dommer slått ned av fotballspiller

Artikkelen er over 9 år gammel

Da 7. divisjonsspilleren fikk rødt kort og direkte utvisning, svarte han med en knytteneve i ansiktet på dommeren.

Kampen mellom 7. divisjonslagene Borg SK og Begby på Sarpsborg stadion ble aldri ferdigspilt. Ti minutter før slutt fikk en av Borg SKs spillere rødt kort etter en voldsom takling bakfra av en Begby-spiller. Den utvisningen taklet han heller dårlig og svarte med en knytteneve rett i ansiktet på dommeren.

Spilleren suspendert

Daglig leder i Østfold Fotballkrets Øyvind Strøm bekrefter episoden overfor SA.

- Rapportene fra dommeren og motstanderlaget Begby har jeg fått i dag, der begge rapportene forteller det samme om hendelsesforløpet. Vi vil nå be om Borg SKs forklaring i saken. Samtidig er spilleren på Borg SK suspendert og får ikke spille kamper, mens saken er til behandling. Dette gjøres bare i saker der en antar at hendelsen som har skjedd, er alvorlig, sier Strøm.

- Når vil saken være ferdig behandlet?

- Borg SK har tre dager på seg til å svare. Det vil si at vi forhåpentligvis kan ferdigbehandle saken i slutten av uka og ha en straffeutmåling klar da, svarer Strøm.

Reaksjon

- Vil denne spilleren få spille fotball igjen?

- Jeg vil ikke foregripe noen ting. Vi må først innehente all nødvendig informasjon før vi tar stilling til en fornuftig reaksjon som skal stå i forhold til alvorligheten og tidligere praksis i slike saker, sier Strøm.

Strøm opplyser videre at fotballkretsen har tatt seg av dommeren og at det står bra til med han.

Usikkert om kampen

Kampen mellom Borg SK og Begby ble aldri ferdigspilt. Den ble avblåst etter voldsepisoden ti minutter før slutt. På det tidspunktet ledet Borg SK 3-1.

- Hva skjer med kampen?

- Det er også et forhold som vi må ta stilling til der jeg ikke vil foregripe hva som blir bestemt. men det er tre muligheter. Vi kan bestemme at kampen spilles på nytt, at resultatet blir stående som det var da kampen ble avblåst eller at seieren blir tildømt Begby, svarer Strøm.