Flere får se cupfinalen på Ullevål

Sarpsborg 08-supportere på Ullevål ved en tidligere anledning. Hvis det blir cupfinale på sarpingene i november, vil det bety at flere får muligheten til å se kampen på Ullevål.

Sarpsborg 08-supportere på Ullevål ved en tidligere anledning. Hvis det blir cupfinale på sarpingene i november, vil det bety at flere får muligheten til å se kampen på Ullevål. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Utbyggingen av Ullevaal stadion har ført til at over to tusen flere supportere får oppleve cupfinalen.

Økt kapasitet

Etter utbyggingen er kapasiteten på landets hovedarena for fotball økt til 27.000. Når cupfinalen går av stabelen, vil 15.250 av tilskuerne være de respektive finalistenes supportere. Tidligere fikk de to klubbene 13.000 billetter til sammen. Nå er kvota økt.

- Etterspørselen etter billetter til cupfinalen for herrer er enorm hvert eneste år. Derfor er det en stor glede for NFF at flere supportere nå får anledning til å oppleve drømmen sammen med klubben i sitt hjerte, sier fotballpresident Yngve Hallén til NFF sine hjemmesieder, fotball.no.

Fordeles mellom klubbene

De 15.250 billettene fordeles mellom de to finalistene basert på gjennomsnittstallet på hjemmekampene i serien hittil i år. Etter semfinalen mellom Odd og Sarpsborg 08 blir fordelingen mellom finalistene klar. Disse billettene selges av de respektive klubbene på vanlig måte. Om Sarpsborg 08 skulle gå til finalen, vil det bli noen tusen cupfinalebilletter som klubben får for salg.

I tillegg legges det ut 2.500 billetter på det åpne markedet. Disse billettene blir fordelt etter loddtrekning. En uke ut i oktober kan man registrere seg for å delta i trekningen. Det er med andre ord gode muligheter for å sikre seg en inngang til Ullevål dersom det blir cupfinale for Sarpsborg 08.

Mange parter skal ha billetter

17.500 billetter går altså ut til supporterne til klubbene. De snaut ti tusen resterende billettene skal fordeles på ulike parter, som sponsorer, tillitsvalgte, supporteralliansen, andre klubber og kretser, til tilskuere med frikort eller forkjøpsrett og Ullevaal Business Class. Denne potten med billetter er omtrent som tildigere. Det er supporterne som primært får nyte godt av utvidelsen på cupfinalearenaen, opplyser Fotballforbundet.

Artikkeltags