Fotball mot mobbing

KAMPANJE: Linn Pettersen (13) og Emilie Aria Olsen (7) viser frem t-skjorten med påskriften "Hvorfor?", navnet på kampanjen mot mobbing som de kombinerer med fotballskole på Navestad denne uka.

KAMPANJE: Linn Pettersen (13) og Emilie Aria Olsen (7) viser frem t-skjorten med påskriften "Hvorfor?", navnet på kampanjen mot mobbing som de kombinerer med fotballskole på Navestad denne uka. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Navestad IF og Navestad Skole SFO avholder denne uka fotballskole, og sammen har de et ekstra fokus på kampen mot mobbing.

DEL

Navestad IF har i flere år arrangert fotballskoler, og flere ganger gjennom fotballskoleprogrammet til Tine. I år er det derimot dugnadsånd og frivillighetsarbeid som sørger for at fotballskolen kan gjennomføres.

Fotballskolen skal bidra til at de barna som ønsker, skal få spille fotball med andre jevnaldrede, samt forbedre både taktiske og tekniske ferdigheter. Tilbudet er helt gratis, og hele 45 gutter og jenter i alderen 5-12 år hadde i år meldt seg på fotballskolen.

Fokus på mobbing

I tillegg til å forbedre fotballferdigheter, har fotballskolen også et annet formål, nemlig å motarbeide og forebygge mobbing. Trener i Navestad IF og ansvarlig for fotballskolen, Stefan Pettersen, forteller at man har gitt antimobbe-kampanjen navnet "Hvorfor?", et navn som i følge Pettersen kommer av at de stadig får spørsmål fra barn om hvorfor noen mobber.

Gjennom å kombinere fotballskolen med "Hvorfor?", lærer barna ikke bare å bli bedre fotballspillere, men de får samtidig med seg gode verdier og holdninger, som de kan ta i bruk både på og utenfor banen.

Pettersen er glad de har klart å få i stand en fotballskole på Navestad i år også, og lovpriser dugnadsånden. Han forteller at instruktørene på banen, alle ungdommer, er medlemmer og tidligere medlemmer i Navestad, og at de stiller opp frivillig tre formiddager for at barna skal få en så god opplevelse som mulig.

— Det er viktig at ungene har et tilbud, forteller Pettersen om fotballskolen på Navestad.

— Alle skal trives

Ute på gressmatta på Navestadbanen fant man ti ungdommer, som alle var instruktører for barna. Blant disse var Sigurd Berg Jensen, som forteller at de gjør dette frivillig fordi de liker å se at barna har det gøy.

— Vi synes detter er gøy, og vi liker å se at barna har det gøy også, forteller Berg Jensen.

Han forteller videre at dette er et arrangement, hvor det sosiale er i like stort fokus som fotballen, og at man som en følge av det får kombinert det å ha det gøy, med det å bli bedre å fotball.

— Det handler om å få folk interessert i fotball, legger Berg Jensen til.

På fotballskolen er det omtrent like mange jenter som gutter, og det fokuseres mye på at jenter og gutter stiller likt når det kommer til fotballen. Berg Jensen forteller at de ønsker å lære bort holdninger og verdier barna kan ta i bruk på andre sosiale plattformer, ikke bare på fotballbanen eller på SFO.

Å være et godt menneske koster så lite

Sigurd Berg Jensen, instruktør ved fotballskolen på Navestad.
INSTRUKTØR: Sigurd Berg Jensen var én av ti frivillige ungdommer som jobbet som instruktører under fotballskolen på Navestad.

INSTRUKTØR: Sigurd Berg Jensen var én av ti frivillige ungdommer som jobbet som instruktører under fotballskolen på Navestad. Foto:

Fotballskolen på Navestad

  • Avholdes 21.-23. juni på Navestadbanen.
  • Gratisd tilbud hvor barn kan forbedre seg taktisk og teknisk i fotball.
  • Arrangeres av Navestad IF, i samarbeid med SFO på Navestad Skole.
  • Har et ekstra fokus på å forebygge og motarbeide mobbing gjennom kampanjen "Hvorfor?".

Artikkeltags