Strand Larsen skjøt Norge til EM

Jørgen Strand Larsen skjøt Norge til EM G19.

Jørgen Strand Larsen skjøt Norge til EM G19. Foto:

Jørgen Strand Larsen og Norge slo Kroatia og er klare for EM-sluttspillet for G19 i sommer. Haldenseren scoret like godt to mål og lå bak det siste.

DEL

Den tidligere Kvik-spilleren er med på det norske G19-landslaget, som tidligere har spilt seg fram til den siste kvalrunden til EM.

De siste dagene har Norge møtt Ungarn (0-0) og Tyskland (seier 1-0). I dagens avgjørende kamp var det Kroatia som sto på motsatt banehalvdel, og med seier var Norge klare for sommerens EM i Armenia.

I en kamp sterkt preget av kraftig vind, tok det lang tid før nettkjenningen kom. Fire minutter før pause var Strand Larsen på riktig plass i boksen, og satte inn 1-0.

Etter pause spilte Norge i medvind, og på et godt bakromsløp fikk Sarpsborg 08-spissen muligheten igjen. Han prøvde å legge inn foran mål, men ballen ble styrt i eget nett av en Kroatia-forsvarer.

Og midtveis ut i omgangen var 19-åringen der igjen. Et flott angrep fra Norge ble avsluttet kontant med hodet av haldenseren.

Les også: S08-trener Bakke om Strand Larsen: – Juvelen må finslipes!

Kvarteret før slutt reduserte Kroatia til 3-1, og presset på for flere mål. Fire minutter før full tid fikk Kroatia et noe billig straffespark, og reduserte ytterligere en gang.

Dermed ble det en spennende avslutning, men til slutt kunne Norge juble for seier 3-2 og EM-sluttspill, mye takket være storscoreren fra Halden.

Artikkeltags