Moi om utvisningen: – Klønete og unødvendig

Det ble ikke den avslutningen Mohamed Elyounoussi hadde tenkt seg da Norge sikret opprykk i nasjonsligaen. Rett før slutt ble han sendt av banen med sitt annet gule kort.

Det ble ikke den avslutningen Mohamed Elyounoussi hadde tenkt seg da Norge sikret opprykk i nasjonsligaen. Rett før slutt ble han sendt av banen med sitt annet gule kort. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skåret i gleden da Norge rykket opp til nasjonsligaens B-divisjon var Mohamed Elyounoussis røde kort rett før slutt. Helt unødvendig, mener han selv.

DEL

– Jeg fikk på en måte smake min egen medisin. Jeg kom for sent inn i en takling, slik motstanderne ofte gjør med meg, sa han til NTB.

– Det første gule kortet var klart, men det siste ... Det var den eneste taklingen jeg hadde i hele kampen, så jeg håpet at han ikke skulle gi meg gult kort, men han gjorde det. Det var klønete av meg, sa han.

Det skjedde i kampens 90. minutt, da han skulle prøve å hindre at en Kypros-spiller fikk ta ned ballen og avslutte i returrommet. Ti minutter tidligere var en hjemmespiller noe strengt blitt utvist med direkte rødt, og kanskje var det litt kompensasjon i dommerens avgjørelse.

Det første gule kortet fikk Moi i slutten av første omgang, og det var som han nevnte helt klart.

– Det var for å stoppe en kontring, og det tok jeg bevisst. Det andre var bare unødvendig, sa han.

Moi er glad for gruppeseieren, men ikke helt fornøyd med prestasjonen.

– Det er ikke den beste kampen vi har spilt, men vi gjorde jobben som trengtes og nådde målet vårt, sa han.

– Likevel synes jeg vi stresset litt for mye i dag. Vi kunne ha scoret mye flere mål.

Regelverket er ikke helt klart på om det røde kortet må sones i neste turneringskamp (første EM-kvalifiseringskamp i mars), et eventuelt omspill om EM-plass blant de beste lagene i nasjonsligaens C-divisjon (i mars 2020) eller i neste nasjonsliga (høsten 2020).

– Så vidt jeg har fått vite må jeg stå over i EM-kvalifiseringen, men helt sikker er jeg ikke, sa Moi selv.


(©NTB)

Artikkeltags