2014 ble økonomisk rekordår for Sarpsborg 08

Godt rustet: Daglig leder Richard Olsen og Sarpsborg 08 er godt rustet for en ny fotballsesong etter det imponerende 2014-regnskapet. foto: jarl M. Andersen

Godt rustet: Daglig leder Richard Olsen og Sarpsborg 08 er godt rustet for en ny fotballsesong etter det imponerende 2014-regnskapet. foto: jarl M. Andersen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

4.136.540 kroner i overskudd viser regnskapstallene for Sarpsborg 08 i 2014.

DEL

4,1 millioner i overskudd er fasiten etter 2014 sesongen for Sarpsborg 08. Det er rekordoverskudd i klubbens korte fotballhistorie.

Godt fornøyde

– Det er et økonomisk resultat vi er veldig fornøyd med. Det solide overskuddet i 2014 gjør at vi nå har en egenkapital på hele 6,4 millioner og klubben har aldri stått sterkere økonomisk. Det gir klubben en handlefrihet som vi aldri før har hatt. Det igjen gjør at vi kan ha fokus på kjerneområdene våre, sier daglig leder Richard Olsen til SA.

LES OGSÅ: S08 avsluttet med tap

Omsetning for Sarpsborg 08 endte på rett i overkant av 45 millioner i 2014.

  • Dette er hovedinntektene:
  • Reklame og sponsor: 15,3 millioner
  • Spillersalg: 9,4 millioner.
  • Medieinntekter: 6,1 millioner.
  • Billettinntekter: 5,4 millioner.

På kostnadssiden er lønnskostnaden desidert størst med 20,5 millioner i utgifter.
 

Spillersalg

Spillersalg sto for hele 9,4 millioner kroner i 2014 og den posten har aldri vært høyere.

LES OGSÅ: «Gudi» til Nordsjælland

Regnskapet viser at spillersalgene er et vesentlig bidrag til det gode resultatet.

– Vi har naturligvis reinvestert en stor andel av pengene vi fikk for Aaron Samuel og Mohamed Elyounoussi i økt sportslig satsing. Uten spillersalg skulle vi likevel kommet ut med et lite plussresultat. Da måtte vi holdt igjen på andre områder, sier Olsen videre.

Noe av det Richard Olsen er mest fornøyd med, er at 08 til tross for at de har solgt gode spillere likevel har kommet styrket ut av det sportslig.
 

Spillerslag

– Spesielt salget av «Moi» som kom så nær opptil seriestarten gjorde at vi var litt bekymret for om vi hadde tid nok til hente forsterkninger, men heldigvis kom vi styrket ut av det også.

LES OGSÅ: «Moi» solgt til Molde

Av andre ting den daglige lederen er godt fornøyd med, er at klubben har klart å holde på sin lønnspolitikk.

– Klubben sammen med sine partnere ga gratis buss og inngangsbillett til alle sarpinger i semifinalen mot Odd i Skien. Det var en fantastisk opplevelse som var verdt hver krone, konkluderer Olsen.

LES OGSÅ: Et unikt fotballår i Sarpsborg 08

I tillegg har det dryppet betydelige summer tilbake til både Spiller Invest og SFK etter salget av Mohamed Elyounoussi og Aaron Samuel. Richard er fornøyd med at 08 kan gi tilbake til alle som er viktige for deres eksistens.

– Det er fortsatt tæring etter næring i Sarpsborg 08, understreker Richard Olsen.
 

Tar ikke av

– Vi tar ikke av selv om økonomien er sunnere enn noen gang. Til tross for et godt resultat, har vi fortsatt en liten økonomi i forhold til mange av våre konkurrenter. Det betyr at vi fortsatt må bruke våre penger smartere enn de andre.

Budsjettet for 2015 ligger på 38 millioner kroner for Sarpsborg 08. Det er det høyeste budsjettet klubben har hatt, men lavere enn hva omsetningen ble i 2014.

– Det skyldes at vi ikke kan budsjettere med spillersalg. Målet vårt er å øke de faste inntektene som reklame, sponsor og billettinntekter. Uansett framtiden ser lys ut for Sarpsborg 08, avslutter Sarpsborg 08s daglige leder.

Artikkeltags