Sarpsborg har avslått flere bud på Tobias Heintz: - Det er jeg ikke fornøyd med

Tobias Heintz er ettertraktet.

Tobias Heintz er ettertraktet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ikke fornøyd med at budene fra tyrkisk storklubb har blitt avvist.

DEL

Ikke fornøyd med at budene fra tyrkisk storklubb har blitt avvist, skriver Nettavisen.

Sarpsborg har avslått fire bud fra en tyrkisk toppklubb på Tobias Heintz. Det bekrefter hovedpersonen selv til Nettavisen onsdag ettermiddag.

- Det har vært en del interesse, men det er en tyrkisk toppklubb som har lagt fire bud. Disse budene har alle kommet inn etter 3. desember, forteller Heintz til Nettavisen.

Heintz bekrefter at det er snakk om en klubb fra Istanbul, og etter det Nettavisen har kjennskap til skal det dreie som om Kasimpasa, som i skrivende stund ligge på sjetteplass i den tyrkiske toppdivisjonen.

– Ingen bud, sier klubben

Nestleder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad, avviste ovenfor Sarpsborg Arbeiderblad at Heintz er solgt og var klar på at det ikke foreligger noen konkrete bud på den unge spilleren.

– Vi har ikke solgt Tobias Heintz til noen klubb og det ligger heller ikke noe konkret bud fra noen klubb på vår unge spiller, konkluderer han.

Han er derimot ikke fremmed for at det kan skje noe i løpet av kort tid, uten å utdype.

– Jeg tror ikke det vil skje spesielt mye før vi er inne i 2019. Skulle det sitte noen klubber der ute, som har bestemt seg, vet vi alle at ting kan skje raskt. Det er alltid farlig å si for mye om hva som kan komme til det å skje, sier Bjørge Øiestad.

Ingen forhandlinger

Selv er Heintz veldig klar på at han ikke er spesielt fornøyd med at budene er blitt avvist at Sarpsborg 08.

- De er blitt blankt avvist, uten noen form for forhandlinger. Det er jeg ikke fornøyd med. Jeg synes det er gode bud som klubben har fått. Nå har jeg fått høre at klubben planlegger å legge inn et femte bud, og det skal visstnok være enda bedre, forteller angriperen, som gjør det klart at han vil til Tyrkia.

- Ja, det frister veldig. Dette vet Sarpsborg og den klubben som har lagt inn budene. Jeg har et stort ønske om å spille der. Budene som kommer inn begynner å nærme seg én million euro (rundt ti millioner kroner) nå.

- Det er kanskje det som er femtebudet?

- Ja, det kommer nok like under det.

Heintz forteller at han er oppgitt over måten Sarpsborg har håndtert interessen på, og de budene klubben som har tikket inn fra tyrkisk fotball.

- Jeg synes lite om det. Når en så stor klubb er villig til å legge så mye penger på bordet for en ung spiller, så synes jeg de fortjener forhandlinger. Det viser hvor proffe de er når de fortsetter å legge inn bud selv om de nektes forhandlinger, sier Heintz.

- Dette ødelegger for absolutt alle når man ikke er villig til å gå inn i forhandlinger engang. Jeg føler meg sikker på at de må det nå før siste budet kommer, for det er nok godt nok til at de sier ja.

Nettavisen har vært i kontakt med sportslig leder i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Sommeren 2021

20-åringen forteller at han har gjort det klart gjennom sin agent, Imad El Hammichi, at han ønsker å sikre seg en overgang til klubben som åtte poeng bak serieleder Istanbul Basaksehir.

Til Nettavisen er agent Imad El Hammichi ordknapp rundt Heintz' situasjon.

- Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte at det foreligger noe konkret bud inne på ham. Det er naturligvis interesse for spilleren etter den gode høsten han har hatt, og han ønsker på et eller annet tidspunkt å spille i utlandet, sier El Hammichi.

Heintz sin kontrakt med Sarpsborg strekker seg til sommeren 2021 med Sarpsborg. Dette skal ikke ha vært noe av grunnlaget til hvorfor Sarpsborg skal ha sagt nei.

- Det skal visst ikke være det, nei. Denne klubben har villet lenge store summer på bordet selv om jeg har kontrakt til 2021. Akkurat nå dreier det seg om at Sarpsborg har satt prisen altfor høyt.

Til tross for at situasjonen virker vanskelig for Heintz, så mener han at tidligere overganger for stjernespillere som Sigurd Rosted og Krepin Diatta gir håp.

- Jeg vet at forhandlingene med de spillerne du nevner heller ikke gikk smertefritt. Det har vært slik som nå med lagkamerater av meg, men det har jo alltid endt med et salg. Jeg føler meg relativt sikker på at det blir et salg her også, men man kan ikke drøye for lenge. Da gir klubben seg til slutt.

- Heldigvis har ikke denne klubben gjort det etter fire avslåtte bud uten forhandlinger.

Denne sesongen har Heintz vært på banen i 23 kamper for Sarpsborg, og har vartet opp med to scoringer i Eliteserien. Det 20-åringens bragder i Europa League det snakkes mest om. Der vartet han opp med et kjempescoring mot tyrkiske Besiktas i gruppespillet.

Artikkeltags