Tøff varme under motbakkecupen

Nytt godt løp: Julie Larsen løp et nytt godt motbakkkeløp og fikk en første og en tredjeplasss i de to klassene. Foto: Privat.

Nytt godt løp: Julie Larsen løp et nytt godt motbakkkeløp og fikk en første og en tredjeplasss i de to klassene. Foto: Privat.

Artikkelen er over 2 år gammel

Julie Larsen fikk med seg to pallplasser fra helgens Norgescup i motbakke.

DEL

Det tredje løpet i Norgescupen i motbakke ble arrangert i Sauda. Igjen var Sarpsborgløperen med på å sette sitt preg på denne Norgescupløpet.

Det beste på plass

Også denne helgen samlet de beste løperne i Norge til «motbakkefest». Løypen opp til toppen var på 6,8 km og høyden er 931 meter over havnet. Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet i disse traktene ble i år arrangeres for tolvte gang.

Med strålende sol og rundt 25 grader i skyggen var det mange som synes det ble i overkant varmt.

I konkurranseklassen var det denne gang fellesstart.

Gikk hardt ut

– Jeg gikk forholdsvis hard ut, men holdt litt igjen på grunn av varmen. Løypa var ganske tøff, og opp mot toppen var det ganske bratt og ulendt terreng. Første del av løypa gikk i skog og på grusvei. Videre gikk løypen over i mer fjellterreng og kuperte traseer, forteller Julie Larsen.

Eli Anne Dvergsdal løp først over målstreken og Anita Iversen Lilleskare kom på andreplass.

– Dette er to meget sterke motbakkeløpere, så jeg er meget godt fornøyd med tredjeplassen. I tillegg ble det jo seier i juniorklassen U23. Her vant jeg med over to og et halvt minutt til andree-plassen, sier sarpingen.

Neste løp i Norgescupen er Saudehornet Rett Opp i Møre og Romsdal som blir arrangert 4. august.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken