Stine satser målbevisst framover

STORTALENT: Stine Wangberg (17) har denne sesongen hevdet seg på internajonalt nivå.

STORTALENT: Stine Wangberg (17) har denne sesongen hevdet seg på internajonalt nivå. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Stine Wangberg (17) kan se tilbake på en eventyrlig sesong med både nasjonale og internasjonale meritter. Selv har hun stort fokus på fremtiden, og har i samarbeid med far og trener, Jørund Wangberg, planen klar.

DEL

Denne sesongen har vært en stor opptur for Varteig ILs Stine Wangberg. Hun kan krone seg med tittelen som både norgesmester og nordisk mester på 3.000 meter, men for hovedpersonen selv henger sølvet hun i sommer tok på samme distanse i U18-EM høyest.

– Jeg har aldri vært så glad! De store rammene rundt mesterskapet, og følelsen av å ha det norske laget heiende på sidelinjen var spesielt, forteller stortalentet.

Stine har i tillegg til baneløp, denne sesongen også vunnet junior-NM i terrengløp. Dette gjør at hun er aktuell til det nordiske mesterskapet i terreng, som gå av stabelen i november. Et stevne Stine og hennes far og trener sier de regner med at hun blir tatt ut til, da hun er regjerende norgesmester på distansen. Videre forteller de at terrengløpene først og fremst anses som god konkurransetrening.

Målrettet

Kommende sesong sikter de seg inn på å kvalifisere seg til U20-EM i Grosetto i Italia. Her er målet å levere et godt løp i det som blir en ny aldersklasse for Stine. Igjen satses det inn mot 3.000 meter, men siden dette er en distanse som ikke løpes i de store internasjonale seniormesterskapene er planen å løpe mer 1.500 meter og 5.000 meter i tiden fremover.

MÅLBEVISST: Wangberg jobber i samarbeid med sin far for å bli best mulig.

MÅLBEVISST: Wangberg jobber i samarbeid med sin far for å bli best mulig. Foto:

Ifølge hennes far og trener, Jørund, er det å trene på 1500m noe som kan ha store gevinster for Stine som løper. Han forteller at friidretten i dag har et mye høyere tempo enn det den tidligere hadde, og ved å trene mer på kortere distanser vil også Stine forbedre hurtigheten. Han kan videre fortelle at de som team jobber mye på detlaljnivå, og at alt fra måltider til antall timer søvn er nøye planlagt.

– Det er summen av detaljene som avgjør hvor god du blir, sier Jørund Wangberg.

Drømmer om OL

Wangberg er også klar på hvor langt hun ønsker å nå innen idretten. Hun forteller at målet er å kunne kalle seg en internasjonal toppløper, som stiller til start i de store mesterskapene. Og for Stine, som så mange andre ungdomsutøvere, er også det å kunne stå på startstreken i et OL en stor drøm.

Artikkeltags