Håndballen har det meste av livet vært en del av sarpingen Jan Thomas Lauritzen. Han hadde ansvaret for Halden Håndballklubbs damer siste sesong. Dessverre kunne laget ikke fortsette på grunn av en dårlig økonomisk situasjon.

Gleder seg

– Sesongen med damene i Halden Håndballklubb ga virkelig mersmak, så dette skal bli topp. Nå er jeg langt fra ukjent med Halden Topphåndball heller, sier sarpingen.

Jan Thomas har skrevet en to års kontrakt med HTH og han er offisielt klar fra 1. august. Han kommer til å være på plass i hele juni også, sammen med nåværende trener Jonas Wille. Jonas som for øvrig også i en periode var fysisk trener for Sarpsborg 08.

Jonas fikk et tilbud fra Danmark som han ikke kunne si nei til. Det blir på en måte at proffdrømmen for ham som trener går i oppfyllelse. Wille blir hovedtrener i danske Midtjylland.

Blir spennende

Jan Thomas kjenner også godt til håndballmiljøet i HTH også. Etter proffeventyret var over i Tyskland og Danmark, flyttet sarpingen til Halden.

– Jeg var med på reisen, først i Tistedalen før det ble Halden Topphåndball. Det ble fem sesonger i klubben og vi klaret hele veien til eliteserien. Jeg valgte å takke for meg i klubben, da vi tok steget opp i eliteserien for første gang i 2014, forteller han.

Det er et stort ansvar jeg tar på meg

Jan Thomas Lauritzen, ny håndballtrener i HTH

Hele tiden har Jonas Wille vært en viktig brikke i Haldenklubben.

– Det blir fint for meg å få en måned som trener sammen med Jonas i juni. Det vil gjøre overgangen enda smidigere for meg, for Jonas har mye å tilføre meg.

Ett år

Når det gjelder trenererfaring har Lauritzen den ene sesongen med Halden Håndballklubb.

– Jeg må innrømme at det ga meg veldig lyst til å satse trenerveien, den tiden jeg fikk med meg i Halden Håndballklubb. Det er et stort ansvar jeg tar på meg og det er jo noe nytt som trener for et herrelag, medgir han.

Rutinen har Jan Thomas så det holder. Med 254 landskamper for Norge og han scoret ikke mindre enn 557 mål på landslaget.

– Kommer det noen eliteseriespillere fra Sarpsborg framover?

– På yngre lag er det ett par store talenter, så får vi se hvordan de utvikler seg. det hadde vært hyggelig om det hadde skjedd, mener han.

CV

  • Navn: Jan Thomas Lauritzen
  • Alder: 43 år
  • Født: Sarpsborg
  • Bor: Halden
  • Tidligere klubber som spiller: SIL, Urædd, Viking TUSEM Essen, TuS Nettelstedt Lübbecke, SG Flensburg, Bjerringbo Silkeborg, Tistedalen og Halden