SAs lesere har bestemt hvilken logo som skal følge satsingsklubben SFK Sparta. Nå viser det seg at den foretrukne logoen er til forveksling lik logoen til Sydney FC.

- Vi fikk tips om logolikheten i forrige uke, og jobber intenst med å finne en løsning, sier daglig leder i SFK Sparta, Beatrice Hammerstad til SA.

LES OGSÅ: Her er vinnerlogoen

Opphavsmannen bak logoen, sarpingen Ben Høst, leverte flere bidrag til logokonkurransen. Han synes saken er forferdelig trist og hevder overfor SA at han aldri har sett logoen til Sydney FC før han ble presentert for den i helga.

- Jeg er like overrasket som alle andre, sier han til sa.no.

- Jeg vet det er vanskelig å tro, for jeg ser jo også at den forferdelig lik. Men jeg håper folk tror på det jeg sier, legger han til.

Høst har nå levert en skriftlig forklaring til ledelsen i SFK Sparta, ved Beatrice Hammerstad, om hvordan han har jobbet fram logoen.

Beatrice Hammerstad sier at det blir styret i klubben, som skal møtes i kveld, som må ta en avgjørelse om hva klubben skal gjøre i denne situasjonen.

- Avgjørelsen må komme fort. Sannsynligvis vil vi ha en løsning klar i løpet av kvelden, fortsetter Hammerstad.

Ben Høsts bidrag ble plukket ut i konkurranse med obver 160 andre forslag. Det var SA-leserne som stemte over hvilken logo de ønsket. Før det hadde en jury plukket ut Høst sitt forslag som et av flere finalekandidater.

- Vi innhenter nå opplysninger fra alle de involverte i saken. Så får vi se hva vi kommer fram til, forklarer Beatrice Hammerstad.

Ett er i alle fall sikkert: Det er ikke vanskelig å se likheten mellom SFK Spartas logo og logoen til den australske fotballklubben Sydney FC.

PS! På sarpeliv.no går diskusjonen om logolikheten!