Gå til sidens hovedinnhold

Sarping forsvarte NM-tittel

Artikkelen er over 4 år gammel

Sanne Sofie Høilund (16) fra Sarpsborg ble i helgen norgesmester i sprangridning i klassen ponni kategori 1. Med det forsvarte hun tittelen fra fjorårets mesterskap.

Sarpsborg-jenta Sanne Sofie Høilund fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb ble i helgen norgesmester i klassen ponni kategori 1, da hun i lag med den syv år unge ponnien Maia Stengaard red feilfritt. Høilund og ponnien forsvarte med det 16-åringens norgesmestertittel fra fjoråret, da den talentfulle rytteren vant i lag med ponnien Lucky.

Sammen var Høilund og Maia Stengaard eneste ekvipasje som gikk hele mesterskapet feilfritt, noe som er svært imponerende for ei hoppe så ung som Maia Stengaard. Høilund tok over ansvaret for ponnien så sent som i fjor, og har på kort tid trent henne opp til å bli ei konkurransedyktig hoppe i mesterskapssammenheng.

 

EM-klar

Høilund er nå klar for EM i sprangridning, hvor hun og Lucky håper å ha hellet med seg mot det ypperste av Europas ponni-ekvipasjer. Også i fjor deltok Høilund og Lucky i europamesterskapet, hvor de tok med seg en finfin 11. plass hjem i bagasjen.

Årets mesterskap avholdes i ungarske Kaposvár, og foregår i tidsrommet mellom 25. og 30. juli. Torsdag skal duoen ut i indivduell kvalifisering, før det venter en eventuell finale søndag ettermiddag.

Kommentarer til denne saken