Maria Louise Kingsrød og HB Ginger Spice fra Sarpsborg og Omegn rideklubb vant i helgen norgesmesterskapet i innendørs sprangridning for kategori II-ponnier, de nest største ponniene.

Ekvipasjen fra Degernes var den eneste i klassen som red feilfritt gjennom hele konkurransen, som ble arrangert av Grenland Ryttersportklubb i Porsgrunn. Det var første gang Maria Louise var gammel nok til å delta i norgesmesterskapet, og hun kopierte bedriften som far og trener Dag Ove Kingsrød gjorde for to uker siden da han ble norgesmester i sin klasse: Datteren gikk hen og vant, skriver Rakkestad Avis.

Helt suveren

Maria Louise og den røde vallaken HB Ginger Spice er den eneste ekvipasjen som gikk feilfri i to avdelinger, og Degernes-jenta kunne bivåne konkurrenter kjempe om de øvrige medaljene uten at hun selv måtte ut i omhopping. Det ble en verdig avslutning på ponnien Maria Louise har konkurrert med siden 2013.

– Det var veldig moro. Det var også det siste stevnet på denne ponnien. Maria Louise begynner å bli for lang for den, og hun må opp en kategori, sier far og trener Kingsrød. HB Ginger Spice skal nå selges, og Maria Louise skal over på kategori 1-ponni, som måler maksimum 1,48 meter.

Begynte bra

Helgens mesterskap begynte lørdag med en feil og stil-klasse. Kun tre av 15 ekvipasjer red feilfritt, og Maria Louise var en av dem. Rytterne blir bedømt på stil, og Degernes-rytteren kapret 2. plassen.

I søndagens finale var Maria Louise og HB Ginger Spice helt suverene.

- Ponnien har fungert veldig bra, den har hatt stigende formkurve utover høsten, oppsummerer Kingsrød, som også er godt fornøyd med datterens sesong.

– Det begynte veldig bra, blant annet med å vinne Grand Prix. Så dalte det litt i sommer, før det har tatt seg opp igjen i høst. Nå skal Ginger Spice selges, og Maria Louise skal forberede seg på å ri den ypperste ponniklassen. Men Kingsrød ser ikke bort fra at hun skal få prøve seg i hesteklasser også.

– Det kan hende hun kan få låne en hest av meg og få ri litt, men jeg synes hun skal fullføre ponnitiden. Hest kan du ri ri mange år, begrunner han. En rytter kan bare ri ponniklasser til og med 16 år. Men i den nærmeste tiden blir det ikke så mye stevner, ifølge far.

– Nå skal hun fokusere på skole og tentamener. Hun feiret NM-tittelen søndag kveld med å lese til matteprøve, sier Kingsrød.