Is i amfien igjen

STORE FLATER: Kåre Strømstad og de andre banefolkene i Sparta Amfi bruker en del timer med vannslagen for å få is i hallen.

STORE FLATER: Kåre Strømstad og de andre banefolkene i Sparta Amfi bruker en del timer med vannslagen for å få is i hallen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Like sikkert som fellesferien går mot slutten, starter isleggingen i Sparta Amfi.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Tidligere enn noen gang, men i år er det Ungdomshallen som først skal islegges. Mens arbeidene pågår for fullt i hovedhallen i Sparta Amfi, slik at den kan være klar til å brukes i september, er det full fart med islegging i Ungdomshallen.

Er i gang

Torsdag ble vannslangen trukket inn i Ungdomshallen i Sparta Amfi og vannet slått på.

Det er noen liter med vann som skal spres i hallen.

– Ungdomshallen har en flate på 1500 kvadratmeter og 2,5 centimeter med is skal ligge der før vi er ferdige, forteller vaktmester i Sparta Amfi Kåre Strømstad.

Viktig i starten

– Er det ikke bare å pøse ut vann, for å bli ferdig så raskt som mulig?

– Det er i starten det viktigst. Vi vannet isflaten cirka 15 ganger før vi har disse 2,5 cenitmeterne på plass. De første gangene må vi legge veldig tynt på. Dette for at isen skal få ligge å fryse godt til. Vi må ikke få luft i isen. Jo tettere den er jo bedre blir også iskvaliteten, forteller vaktmesteren.

Når banefolkene har fått på et par centimeter er det klart for merklingen av ishockeyhallen. Dette blir gjort av egne folk, før det igjen vannes forsiktig oppe på den nye merkingen.

Utålmodige

– Det tar lang tid før vi kan starte opp ismaskinen og bruke den i arbeidet. Da får vi også testet dem og ser at alt er i orden før sesongen tar til.

– Det er mange som venter å komme ut på isen?

– Slik er det hver gang vi setter i gang med isleggingen. Det er nok ikke alle som helt har forståelse for at det tar litt tid å få isen ferdig, smiler han.

Han forteller videre at de har sin faste prosedyre når det gjelder å legge isen og den blir fulgt til punkt og prikke.

– Når vil isen være klar for hockeyfolket?

– Vi har fått beskjed om at den skal være ferdig til 5. august. Det er den datoen som vi forholder oss til, forteller han før han igjen skrur på munnstykket på vannslangen og vannet spyles utover i Ungdomshallen i Sparta Amfi.

Når isleggingen vil starte etter de omfattende arbeidene i hovedhallen i Sparta Amfi, er ikke helt klart. Men slik det ser ut nå, så er arbeidet i rute. I september skal alt være ferdig og isen ligge speilblank og fin i den «nye» Sparta Amfi».

Artikkeltags