Tønsberg Vikings er konkurs

Tobias Skaarberg og Comet i et av mange tøffe oppgjør mot Tønsberg.

Tobias Skaarberg og Comet i et av mange tøffe oppgjør mot Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En av Comets rivaler i 1. divisjon, Tønsberg Vikings elite, har bestemt seg for å melde oppbud.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Comet-leder Bjørn Hofgaard synes det er trist.

Trist

– Dette er ikke noe annet enn trist for norsk hockey og trist for oss. Tønsberg har vært en tøff konkurrent i mange år, men det er ikke slik vi ønsker å vinne, sier Hofgaard.

Han forteller at Comet jobber beinhardt for å ha kontroll på økonomien.

– Vi bruker ikke penger vi ikke har, og er veldig ærlige mot spillerne som kommer hit på det, sier Hofgaard.

Klart tirsdag

Det er Tønsberg selv som melder om nyheten på sine egne hjemmesider tirsdag formiddag.

"Det er med tungt hjerte at styret i Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb – Elite, nå ikke ser noen annen mulighet enn å melde oppbud. Klubbens elitedel legges ned. 

De siste årene har vært tunge for klubben økonomisk. Mange har lagt ned mye arbeid og innsats, men situasjonen synes ikke bedres fra år til år. Klubben er nå i praksis insolvent, og det er mange inkassokrav mot klubben nå. Disse er det vanskelig å se at vi kan klare å betjene samtidig med oppstart av ny sesong.

Vi står uten kapital til oppstart av sesong, og mangler vesentlig deler av støtteapparatet som trener, assistenttrener, materialforvalter osv.

Vi har sett utviklingen over tid. Næringslivet og sponsorer har fått en vanskeligere hverdag. Sponsorer er ikke like lett å oppdrive lenger da det ikke finnes kapital til dette.

Vi ser at det å forsøke å gjennomføre denne sesongen ikke er forsvarlig. Dette vil antakeligvis bare gi klubben mer gjeld.

Det innkalles til en ekstraordinær generalforsamling den 24.08.2016 kl. 18:00 i vip-rommet hvor det bes om tilslutning til styrets innstilling."

Hva Norges Ishockeyforbund vil gjøre med plassen i 1. divisjon, er ikke avklart. Tidligere i år gikk også Nes konkurs, og mye tyder på at Furuset vil overta den plassen.

Artikkeltags