Økonomisk krise i Lørenskog ishockeyklubb

ØKONOMISK KRISE: Lørenskog ishockeyklubb har varslet sine ansatte om permittering. Her et avgjørende øyeblikk fra en kamp mot Sparta tidligere denne sesongen .

ØKONOMISK KRISE: Lørenskog ishockeyklubb har varslet sine ansatte om permittering. Her et avgjørende øyeblikk fra en kamp mot Sparta tidligere denne sesongen . Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lørenskog ishockeyklubb har i dag varslet sine ansatte om permittering.

DEL

Etter at laget røk ut i sluttspillet mot Lillehammer i forrige uke har det også vært kjent at klubben har slitt økonomisk. Kvartfinale-exiten bidro heller ikke positivt til en klubbøkonomi hvor man har slitt med å få inn inntekter. Det skriver Romerrikes Blad.

– Jeg kan bekrefte at vi har varslet alle ansatte om permittering i dag. Det viser at vi er ansvarsfulle og forsøker å samle sammen penger. Vi har tross alt mistet masse inntekter, som vi hadde håpet å få inn i sluttspillet, sier styreleder og eier Stig Atle Johnsen.

Johnsen, som nå fungerer som klubbens daglige leder, mener dette ikke vil få konsekvenser for klubbens framtid. Tidligere daglig leder Tore Haugum bekrefter at han er over i ny jobb.

– Vi tar bare en pustepause og ser hvor vi havner. Dette kan jeg ikke tenke meg at vil påvirke vår framtidige elitesatsing, er det Johnsen ønsker å si om saken.

Romerikes Blad har vært i kontakt med både spillere og trener som bekrefter at de er varslet om permittering.

– Jeg kan bekrefte at jeg er permittert, sier trener Kenneth Larsen.

Stjernebacken Stefan Espeland forteller at spillerne ble kalt inn til møte tidlig i kveld. Der fikk de beskjed om klubbens anstrengte økonomi og permitteringer.

– Jeg opplever prosessen som ryddig. Informasjonen var helt grei. Men permisjon i seg selv er ikke noen god start på en ny sesong. Målet og forhåpningen med det, må jo være å bringe inn nok penger så raskt at permisjonen blir så kort som mulig. Jeg vet ikke om man alene kan henge dette på den sportslige prestasjonen. Det er jo inntekter man gjerne skulle hatt, som man ikke har fått. Det er en veldig kjedelig situasjon.

Espeland har ikke kontrakt neste sesong og også gitt uttrykk for at han vil utenlands. Finland, Tyskland og Østerrike virker som de mest tenkelige alternativene, men utelukker heller å fortsette i Lørenskog.

– Jeg håper at noe kommer på plass før VM. Skulle ikke det løse seg, så får man nye vurderinger.

Før denne sesongen skiftet klubben eierstruktur. Stig Atle Johnsen fikk med seg Martin Malmo, Tore Børresen og John Nylén på eiersiden. Kravet var da også at elitesatsingen skulle gå i driftsmessig balanse i løpet av tre år.

Etter et godt seriespill og andreplass, endte NM-sluttspillet med en gedigen skuffelse. 

Kontraktene til mange av spillerne løper ut i april. Kun seks mann har avtaler lenger enn denne sesongen. Klubben har heller ikke bekreftet at noen har forlenget i vinter.

Etter det Romerikes Blad erfarer kommer uansett budsjettkuttet til å bli stort. Det skal være snakk om å skjøre vekk flere millioner kroner.

Artikkeltags