Treneren er med det ferdig i Brevik-klubben etter halvannet år i sjefsstolen.

– Vi har stor respekt for at han tok jobben da han gjorde det. Han ble kastet rett ut i det, og gjorde det godt. Kvarnström er en veldig seriøs trener, som har ledet oss gjennom mange seiere, sier daglig leder Pål Karlsen til SA.

Tok over etter Kaminski

Kvarnström har hatt hovedansvaret for Sparta, helt siden Bernhard Kaminski fikk avskjed 18. desember i 2013, etter et halvt år i sjefsstolen.

Fornøyd: Pål Karlsen sier klubben er fornøyd med den jobben Kvanrström har gjort på Brevik. Foto: Tobias Nordli

– I den tiden har klubben sett en forbedring i alle ledd, og vi ønsker å takke Kvarnström for innsatsen, sier Karlsen.

Ingen erstatter klar

Likevel får han altså ikke fortsette som trener for Brevik-klubben.

– Vi har valgt å gå for en ny trenerløsning neste sesong, sier Karlsen.

Foreløpig har ikke Brevik-klubben kommet langt i jakten på en erstatter for Kavrnström.

– Vi har gjort noen sonderinger i markedet, men dette var en beslutning som ble tatt søndag, så vi har ikke jobbet mye med en ny trener ennå. Vi vet ikke når vi kommer til å ha en ny trener klar, men vi håper at det skal bli klart så tidlig at den nye treneren kan være på lagbyggingen for neste sesong, sier Karlsen.

– Bedre at jeg går

Kvarnström forteller at han er komfortabel med denne løsningen..

– Jeg hadde ikke blitt i Sparta uansett. Jeg har hatt et veldig profesjonelt samarbeid med Jonas (Elofsson) som er min svoger, men det føles ikke riktig å jobbe så tett sammen. Jeg har ikke lyst til å sette ham i en sitasjon kan skape problemer i framtiden. Da føles det bedre at jeg går et annet sted nå, sier Kvarnström.

Han påpeker at han er veldig fornøyd med tiden i Sparta.

– Jeg har stortrives i Sparta. Spillergruppen har vært fantastisk å jobbe med. Jeg synes også vi har tatt store steg i riktig retning det siste året. Mange spillere har utviklet seg mye. Likevel følte jeg det var riktig å avslutte nå, sier Kvarnström.