- Jeg har sluttet å være redd

- Helper ikke å gjemme seg: Morgan Andersen (42) fikk en høyst uvanlig oppladning til dagens toppoppgjør mellom Sparta og Stjernen da han i går fikk beskjed om at han og Lyn er saksøkt av Chelsea for 170 millioner kroner. (Foto: Johnny Helgesen)

- Helper ikke å gjemme seg: Morgan Andersen (42) fikk en høyst uvanlig oppladning til dagens toppoppgjør mellom Sparta og Stjernen da han i går fikk beskjed om at han og Lyn er saksøkt av Chelsea for 170 millioner kroner. (Foto: Johnny Helgesen)

Artikkelen er over 10 år gammel

At Morgan Andersen (42) fredag morgen fikk vite at han er saksøkt for 170 millioner kroner, betyr ikke annet for Sparta enn at de bør frykte Stjernen enda mer.

DEL

- Gutta skal ikke se at jeg er påvirket, de skal se at det går an å leve under press og prestere under press, der har jeg mye å lære bort, sier Morgan Andersen og smiler skjevt.

Sarpsborg Arbeiderblad møter Andersen i lunsjrommet i Stjernehallen, på en dag som 42- åringen aldri nok kommer til å glemme.

Saksøkt for 16 millioner pund

Stjernens sportsdirektør og hjelpetrener, Tune-gutten Andersen, har skapt overskrift etter overskrift i media de siste årene, som da han i forbindelse med John Obi Mikels overgang fra Lyn til Chelsea, ble dømt for dokumentfalsk og falsk politianmeldelse.

Det var i utgangspunktet ikke det SA ville snakke med Andersen om denne gang.

Vi ville høre hvordan det var å komme tilbake til hockeyen, hvordan han er blitt tatt imot av hockey-Norge, og ikke minst om forholdet til Sparta og Sarpsborg dagen før sesongens første nabooppgjør - de han også har uendelig mange erfaringer fra som spiller.

Hør sa.nettradio på mobilen!

Men når en mann får namsmannen på døra tidlig en fredag morgen og får beskjed om at han er saksøkt for 16 millioner pund av en av verdens mest profilerte fotballklubber, Chelsea, tar saken naturlig nok en annen vending.

Fungerer som terapi

- Nå har det skjedd det flere hevdet kunne skje, og som kunne bli et problem for deg og din nye arbeidsgiver Stjernen, fortiden din innhenter deg, hva tenker du om det?

- Det som betyr noe er at folk gjør opp for seg, jeg ber ikke om noe annet enn at folk gir meg en sjanse. Det hjelper ikke å gjemme seg. Jeg kunne valgt å gjøre det, men da hadde jeg fornektet meg selv.

- Hvilke konsekvenser kommer dette til å få for deg?

- Jeg anser meg ikke som en del av den avtalen, det er en sak mellom Lyn og Chelsea. Så får vi bare se hva framtida bringer. Det høres kanskje rart ut, men dette påvirker ikke den jobben jeg gjør.

- Hvordan føles det å være Morgan Andersen på en dag som denne?

- Situasjonen er ubehagelig. Tiden etter rettssaken har vært veldig bra, jeg har faktisk ikke hatt det så bra på lenge. Det har vært en herlig sommer. Så kommer dette. Men jeg har sluttet å være redd. Med alt jeg har vært igjennom ser du på livet på en måte som gjør at du setter pris på hver dag, og får lyst til å gjøre alt du kan. Livet går så fort, du må gjøre det beste ut av det. Jeg føler meg heldig oppe i det hele.

- Hvordan da?

- At jeg er i den situasjonen at jeg har mulighet til å ha den jobben jeg har. Jeg har mye å lære bort.

- Bruker du deg selv og det du har opplevd i din rolle som trener?

- Jeg bruker meg selv bevisst. Det er lønnsomt for spillerne, samtidig som det er terapi for meg.

Gledet seg hele uka

I en dampende het Sparta Amfi er det i ettermiddag duket for toppoppgjør i eliteserien i hockey. Sparta mot Stjernen. Nummer en mot nummer to.

- Er du spent?

- Jeg har gått og gledet meg hele uka. Det blir fullt hus, litt som i gamle dager. Jeg lengter tilbake til de øyeblikkene, det er jo de vi husker.

- Hvordan tror du det går?

- Vi er gode nok til å slå alle. Vi har stor respekt for Sparta, men ikke overdreven respekt.

- Kan spillerne dra nytte av å ha en mann som deg med på laget?

- Jeg omsetter egne opplevelser til realistiske situasjoner. Du vet ikke når namsmannen dukker opp på døra og sier du er saksøkt for 16 millioner pund. For en spiller kan alle kamper de spiller være den siste, så jeg ber dem spille som det var nettopp det, ellers kommer de til å angre resten av livet.

Artikkeltags