Jentene setter rekord

Aldri før har flere Østfold-jenter spilt fotball enn tilfellet er nå. På bildet ser vi Anne Marthe Birkeland (i blått), som spiller for Sarpsborg 08 - det virkelige flaggskipet for kvinnefotball i fylket.

Aldri før har flere Østfold-jenter spilt fotball enn tilfellet er nå. På bildet ser vi Anne Marthe Birkeland (i blått), som spiller for Sarpsborg 08 - det virkelige flaggskipet for kvinnefotball i fylket. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Aldri tidligere har flere jenter og damer spilt fotball i Østfold Fotballkrets. Med Sarpsborg 08 som spydspiss har Øyvind Strøm tro på framtiden.

DEL

Daglig leder i Østfold Fotballkrets, Øyvind Strøm, liker seg godt når han kan fortelle om tallene fra jente- og damefotballen i 2011.

Vært dårligst

– Vi har i mange år vært blant de dårligste kretsene i landet på antall jenter og damer som spiller fotball. Etter at kretsen satte inn ekstra ressurser, har tallene begynt å vippe den riktige veien. Det er hyggelig når vi setter i gang med en langsiktig jobb og får resultater, sier Strøm til SA-sporten.

I 2010 var det 235 jente- og damelag i Østfold. Når Østfold Fotballkrets gjorde den samme opptellingen etter at inneværende sesong var over, stoppet tallet på 269 lag.

Riktig prosent

I 2006, da Øyvind Strøm tok over som daglig leder i fotballkretsen, var det 13,1 prosent av alle som spilte fotball jenter.

– I år klarte vi å komme over 20 prosent og det er bra. Likevel er resultatet ikke bra nok. Landsgjennomsnittet ligger på 27 til 28 prosent jenter. Vi har fortsatt en vei å gå, men det begynner helt klart å lysne, medgir den daglige lederen. De håper at Østfold Fotballkrets også er oppe på dette prosenttallet etter 2013-sesongen.

Les mer i onsdagens SA!

Artikkeltags