Johannessen valgte Sparta

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Bjørnar Johannessen (27) spiller for FK Sparta Sarpsborg de tre neste årene. – Jeg ser et stort potensial i Sparta, og tror vi kan bli det nest beste laget i Østfold, sier midtbaneeleganten fra FFK.

DEL

Dermed har Sparta-trener Kai Andersen og sportslig leder Arne Hæhre fått nok en viktig brikke på plass i det som bør bli et meget interessant lag neste sesong. For en tid tilbake underskrev Tam Thien Tran fra Kvik-Halden overgangspapirene, og lørdag gjorde Bjørnar Johannessen det samme.

- Det er en helhetsvurdering som gjør at jeg velger å gå til Sparta. Men først og fremst handler det om at jeg virkelig tror på det klubben driver med. Jeg tror det er duket for Sarpsborg som nummer to-by i fotball-Østfold, og er sikker på at Sparta kan overta Moss FKs plass som "runner up" for FFK, sier Johannessen til SA.

Opptur

Bjørnar Johannessen har vært med på FFKs voldsomme opptur de siste sesongene. Han var helt sentral – kanskje den aller viktigste spilleren – da FFK raste gjennom 2. divisjon og 1. divisjon, og han har også sluppet til en rekke ganger i eliteserien i år.

- Men jeg ønsker å spille mer førstelagsfotball enn jeg har gjort i år. Det er tross alt fotballspiller jeg er, og selv om man som spiller i FFK har en viss status er det jo ute på banen jeg trives. Min posisjon i FK Sparta Sarpsborg vil bli en annen enn den jeg har i FFK i år. Jeg vil få en mer betydningsfull rolle, tror Bjørnar Johannessen.

Som mener han kan oppleve en ny opptur i Sparta.

- Jeg føler at vi kan oppleve noe av det samme i Sparta som vi gjorde i FFK. Interessen er jo ikke så stor i Sarpsborg ennå, men jeg føler at det er noe meget bra på gang i Sparta, konstaterer Bjørnar Johannessen – som for øvrig er gift med ei sarpejente og har svigerforeldrene sine bosatt i Olavs by.

Reflektert

Sportslig leder Arne Hæhre er særdeles fornøyd med å ha fått Bjørnar Johannessen på rett lag.

- Bjørnar er ikke bare en glimrende fotballspiller, han er også en reflektert og fornuftig fyr. Alle uttalelsene hans i de kontraktsdiskusjoner vi har hatt, har vært gjennomtenkte og fornuftige. Her har vi med en voksen gutt å gjøre, en gutt som vil gjøre stor nytte for seg i Sparta både på og utenfor banen, mener Hæhre.

Som ønsker ytterligere et par forsterkninger før han er hundre prosent fornøyd med Sparta-stallen anno 2005:

- Vi søker kvalitet framfor kvantitet. Nå har vi fått Tran og Bjørnar på plass, og er nå på jakt etter i første rekke en back og en spiss. Dette for å skjerpe konkurransen i laget og for å heve en fra før bra spillergruppe, understreker Arne Hæhre.

- Jeg er veldig glad for at Bjørnar Johannessen har tent på vår visjon om å skape noe sammen med de andre fotballklubbene i Sarpsborg, fortsetter Hæhre.

Artikkeltags