Gå til sidens hovedinnhold

Jonas Holøs til NHL

Artikkelen er over 11 år gammel

Färjestad-backen og sarpingen Jonas Holøs er klar for Colorado Avalanche. - En historisk dag, mener Morten Carlsson, styreleder i moderklubben Sparta. Send din hockeyhilsen til Jonas Holøs!

22 år gamle Jonas Holøs fra Sarpsborg har spilt to sesonger i Färjestad i Sverige.

Nå skal han ifølge nettstedet hockeysverige.se være klar for NHL-klubben Colorado Avalanche. Med dette blir Holøs den første hockeyspilleren fra Sarpsborg som får prøve seg i verdens beste, tøffeste og mest prestisjetunge hockeyliga.

Backen, som også scoret for Norge under årets A-VM i Tyskland, har signert en toårskontrakt med Colorado Avalanche.

Millionkontrakt

Kontrakten skal ha en verdi på 1,225 millioner dollar - forutsatt at 22-åringen lykkes med å spille seg inn fast på laget.

Colorado Avalanche vant Stanley Cup både i 1996 og 2001.

LES OGSÅ: Holøs spilte for 31.000 tilskuere!

Det var før 2008/09-sesongen at Holøs forlot Sparta til fordel for Färjestad. På 106 eliteseriekamper for det svenske laget har den unge sarpingen notert seg for 30 poeng (9 mål/21 assist), ifølge hockeysverige.se.

Les også om den historiske overgangen på sparta.no

- Gratulerer, Jonas!

Moderklubben Sparta synes naturlig nok det er meget stas at Holøs skriver lokal hockeyhistorie på denne måten.

BILDESERIE: Sarpinger i rekordkamp

- Dette er kjempehyggelig og en flott fjær i hatten for ham. Gratulerer, Jonas! kommer det fra en entusiastisk Morten Carlsson.

Carlsson er styreleder i IHK Sparta Sarpsborg.

- Dette er historisk både for Sarpsborg og Østfold. Jonas har jo klart seg bra i Färjestad og er en av spillerne der med mest istid. Dessuten er Jonas en bunn seriøs type. Han overlater ingenting til tilfeldighetene, og han kommer helt sikkert til å bli fulgt godt opp i Colorado Avalanche også, sier Carlsson.

- Jeg tror det vil gå bra for ham, selv om det naturlig nok blir tøft i verdens hardeste liga. Samtidig tror jeg det er bra for norsk hockey at Norge får enda en spiller i NHL. Så jeg vil ønske ham alt godt og lykke til, avslutter Morten Carlsson, styreleder i Sparta.

Det har ikke lyktes sa.no å komme i kontakt med Jonas Holøs søndag kveld.