Strand Larsen om møtet med Bonucci: - Tror ikke jeg rørte ballen

Jørgen Strand Larsen møtte flere italienske megastjerner under oppholdet i Milan.

Jørgen Strand Larsen møtte flere italienske megastjerner under oppholdet i Milan. Foto:

Av

Sarpsborgs stortalent fikk et vennlig råd av Riccardo Monotolivo før han skulle møte den italienske stopperkjempen Leonardo Bonucci på trening under utlånstiden i Milan.

DEL

- Det var helt sykt. Det var ett touch hele tiden, og tok du to touch ble du spist opp.

Det sier Jørgen Strand Larsen (19) entusiastisk til Nettavisen under Sarpsborgs treningsleir i Spania.

Unggutten har herjet i Eliteserie-oppkjøringen og står med 11 nettkjenninger i vinter. 19-åringen gikk på lån til Milans U19-lag Primavera i august 2017, og fikk i løpet av oppholdet trene med Milano-lagets Serie A-mannskap ved flere anledninger.

Det er her historien om Leonardo Bonucci kommer inn. Treningene betød nemlig dueller mot flere av Italias største fotballstjerner, og spesielt én spiller tok pusten fra Strand Larsen.

- Jeg husker en trening jeg møtte Bonucci, og jeg ikke tror jeg rørte ballen en eneste gang. Han er en av de beste jeg noen gang har møtt, og det var bare på trening. De er kanskje på 80 prosent der i forhold til hva de er i kamp, forteller han og legger til at nivået gjorde at fikk seg en tankevekker og tok seg selv i nakkeskinnet.

– Følte meg som en 12-åring

Bonucci er en bauta på det italienske landslaget, og spilte ett år i Milan før han returnerte til Juventus. Veteranen har vært en nøkkelspiller for Torino-klubben under dens nye storhetstid etter degraderingen til Serie B.

31-åringen, som har over 80 kamper på det italienske landslaget, spilte en viktig rolle da Juventus nylig tok seg videre til kvartfinalen i Champions League, og han maktet å temme Atletico Madrids Alvaro Morata.

Temmet ble også Strand Larsen da han møtte midtstopperen på trening i Milano.

- Jeg følge meg som en liten 12-åring som bare var med for skyld, men det kom seg heldigvis etter hvert, sier han og legger til at flere av de rutinerte Milan-gutta tok ham godt i mot de gangene han hospiterte med dem.

Han erindrer spesielt én situasjon da Riccardo Montolivo, som har over 100 kamper på midtbanen for laget fra motebyen, kom bort til ham før en trening.

- Jeg husker det første han sa til meg var at «jeg vet Bonucci er god, men bare gjør det du er god på, så tar du det derfra». Da ble jeg litt roligere, sier han med et stort smil.

Megasuksess

Låneoppholdet i Milan varte i et snaut år for Strand Larsen, før han returnerte til Sarpsborg. 19-åringen bedyrer at han trives svært godt i Østfold-klubben, men innrømmer samtidig at han gjerne skulle forlenget Milan-oppholdet.

Jørgen Strand Larsen fikk med seg ett år i Milan.

Jørgen Strand Larsen fikk med seg ett år i Milan. Foto:

- Samtidig var låneavtale det beste som kunne skjedd. De ville hente meg tilbake, men det ble litt halvveis fra deres side og da begynte jeg å miste litt troen. Da var det tryggere å komme tilbake til Sarpsborg.

Spissen returnerte til Sarpsborg i juni i fjor, og fikk være med på siste del av klubbens eventyr i Europa League.

Denne sesongen er det knyttet forventninger til den robuste målscoreren, mye fordi han har bøttet inn mål i oppkjøringen.

Han startet med å sette én scoring mot Vålerenga i januar, før det ble hattrick mot det russiske storlaget CSKA Moskva. 

Deretter har nettkjenningene kommet som på bestilling, og han står med 11 scoringer på 12 kamper i sesongoppkjøringen.

Tirsdag var han i tillegg en viktig bidragsyter til at Norge G19 kvalifiserte seg til EM-sluttspillet i Armenia. Spissen noterte seg for to scoringer i 3-2-seieren mot Kroatia.

– Turte ikke ta de tøffeste nummerne

Sarpsborg-trener Geir Bakke er likevel opptatt av at man ikke skal legge for stort press på de brede skuldrene til unggutten som innehar en imponerende fysikk tross sin unge alder.

- Vi skal ikke stresse opp Jørgen noe særlig. Han har hatt en veldig fin oppkjøring så langt, og det er litt opp til ham selv, både når det kommer til skader, men også at han må jobbe med detaljer han vet han han bli bedre på, sier han før han påpeker:

- Om han har selvtilliten i orden, noe han bør ha, så har vi en Eliteserie-spiss i ham, men jeg tror ikke vi skal begynne å snakke om spilleminutter og mål ennå, for det kommer naturlig.

Strand Larsen selv vil ikke snakke for mye om han vil få gjennombruddet i Eliteserien denne sesongen. Han er heller opptatt av jobben som må gjøres for å lykkes.

- Det handler ikke om noe annet enn hardt arbeid. Jeg vet det har gått bra i vinter, men det er ikke det som teller. Jeg har lyst til å vise meg fram så jeg får spille fra start, og så handler det om å ta sjansen når den kommer.

19-åringen vil ikle seg Sarpsborg-drakten med nummer 45 på ryggen kommende sesong.

Det er mye takket være Mario Balotelli. Italieneren, som nå spiller i franske Marseille, hadde det noe utradisjonelle draktnummeret både i Inter, Manchester City, Liverpool og Milan.

- Da jeg kom opp (på A-laget) var det ikke så mange kule numre ledig. Nummer ni er fredet i S08, og jeg turte ikke å ta de tøffeste numrene. Samtidig har jeg alltid sett opp til Mario Balotelli. Han er god, men også litt særegen. Han er seg selv, og jeg vil også være meg selv og min egen type. Jeg gidder ikke være lik alle andre, så det var litt av grunnen, forteller han.

Artikkeltags