Strand Larsen spiller om Italia-finale

For finale: Jørgen Strand Larsen spiller onsdag for finalebillett i Coopa Italia Primavera.

For finale: Jørgen Strand Larsen spiller onsdag for finalebillett i Coopa Italia Primavera. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jørgen Strand Larsen (18) kan i morgen være med å sikre finaleplassen for AC Milan i Copa Italia Primavera for U-19

DEL

Den utlånte Sarpsborg 08-spilleren og hans Primavera lag (U-19) skal ut i sin andre semifinale i den italienske cupen. Jørgen og lagkompisene har unnagjort den første semifinalen mot Atalanta og det ble 2–0 seier hjemme i Milano.

Spennende kveld

– Dette kampen har vi ventet på og utgangspunktet for en finale på San Siro er helt klart innen rekkevidde. Vi har en 2–0 ledelse fra hjemmekampen. Den er det viktig at vi tar vare på, men ikke på noen måte bli feige. En scoring til oss i kampen og de må ha fire for å gå videre. Dette skal vi klare, sier Strand Laren fra Milano.

Atalanta kommer fra Bergamo. Denne semifinalekampen skal gå på Stadio Azzuri d'Italia som er den flotte stadion til Atalanta med en kapasitet på 27.726 tilskuere.

– Det er gøy å få lov til å oppleve og spille på hovedbanene til de store klubbene. Det gleder jeg meg til, og drømmen er så klart finale på San Siro, medgir han.

Opp og ned

Jørgen Strand Larsen er i utgangspunktet på ett års utlån til AC Milan, hvor den italienske klubben har forkjøpsrettet på spilleren hvis de ønsker å sikre seg haldenseren på permanent basis.

Bare gode prestasjoner blir vurdert i klubben

Jørgen Strand Larsen, utlånt spiller i AC Milan

– Hvordan ser framtiden ut?

– Hva som kommer til å skje etter at lånetiden er over i slutten av mai, vet jeg ikke. Jeg har ikke snakket med noen om hva som skal skje etter det. Det er fortsatt fire måneder igjen, før en avgjørelse skal tas. For meg er hver eneste dag viktig for å få vist meg fram. Her gjelder det å stå på hele tiden. Det er bare gode fotballprestasjoner som blir vurdert i klubben.

Når det gjelder spilletiden har det vært en del av og på. Han har fått med seg noen treninger med A-laget til AC Milan også.

- Der kan jeg love at det går fort og teknikken til spillerne er bare fantastisk, forteller han.

Må score mål

Jørgen er klar på at det er langt mer kynisme i AC Milan enn hva som er tilfelle i Sarpsborg 08.

– Det er viktig å tenke på seg selv her nede, det var selvsagt en stor forandring fra jeg er vant med hjemme i Sarpsborg 08. Spiller du to kamper på rad uten å ha nettkjenning, er du rakt på benken i den tredje matchen. Det er viktig å være på når sjansen byr seg, og ikke minst være psykisk sterk. Jeg har lært mye så langt og lærer noe hele tiden, forteller han.

Selv om det ikke skulle bli kontrakt videre i AC Milan denne gang, er det på ingen måte nedtur.

– Jeg har fortsatt kontrakt med Sarpsborg 08, en klubb jeg stortrives i. Om det skulle bli retur til klubben til sommeren, kommer jeg tilbake som en bedre fotballspiller. Da blir det å være med å kjempe om spissplassen der, mener han.

CV

  • Navn: Jørgen Strand Larsen
  • Alder: 18 år
  • Klubb: AC Milan
  • Bor: Milano
  • Tidligere klubber: Kvik Halden, Sarpsborg 08

Artikkeltags