Julie Larsen (19) sikret seg NM-sølvet

NM sølv: Julie Laren løp inn til sølvmedalje under NM i halvmaraton i Stavanger. Foto: Privat.

NM sølv: Julie Laren løp inn til sølvmedalje under NM i halvmaraton i Stavanger. Foto: Privat.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborgjenta Julie Larsen var som ventet med og kjempet NM-gullet i halvmaraton. Hun sikret seg sølvmedaljen.

DEL

Årets utgave av NM halvmaraton ble arrangert i Stavanger. Nok en gang var konkurransen nærmest en massemønstring med mange deltakere. Også de aller beste i landet hadde funnet veien til NM denne gang.

Åpent mesterskap

Årets Norske mesterskap (NM) i halvmaraton er innlagt i 3-Sjøersløpet, som ble arrangert i Stavanger på lørdag.

Trefjerdedeler av løpet går på grus. Noen kortere transportstrekninger til og fra de tre vann går på asfalt. Løperne måtte løpe rundt Stokkavannet, Hålandsvannet og Mosvannet. Løypa var såpass kupert at deltakerne måtte regne med å plusse på noen minutter sammenlignet med en flat løype.

Totalt var det 2746 påmeldte, som forteller hvilken status dette NM i halvmaraton har. Det var ikke alle som klarte å løpe helt til målstreken ble passert. Likevel var det 2365 registrert som ble registrert etter målpassering.

Med i teten

U23-feltet for kvinner inneholder 14 løpere, og de aller beste unge i klassen var på plass. Begge østfoldingene Tessa Frenay fra Halden og Julie Larsen fra Sarpsborg var på startstreken. Det sammen var Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer og Helene Støle Melsom fra Vidar. Disse måtte også finne seg i stille i favorittgruppa.

Sarpsborgløperen Julie Larsen gikk hardt ut, fant raskt rytmen og gjennomførte løpet på en utmerket måte. Hun løp seg til slutt inn til sølvmedaljen i NM halvmaraton klasse U23.

Larsen hadde dem femte beste tiden av samtlige 722 kvinner som stilte opp under årets NM i halvmaraton.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken