Annika Sælid fra Sentrum Kampsport fullførte et fantastisk ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina. Torsdag kveld vant hun finalen mot japanske Sakura Sawashima 3-0.

Det var to tydelig nervøse finaleutøvere. Ingen tok sjanser og begge fikk også advarsel fra dommer. Men da våknet Annika Sælid som i hele mesterskapet har vært bunnsolid. Hun fikk inn tre poeng og "holdt nullen". Annika Sælid vant 3-0 og kunne slippe jubelen løs.

Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er imponert over dagens prestasjoner.

– Det er ingen tilfeldighet at Annika Sælid har klart dette. Hun har trent karate siden hun var fire år og har fått oppfølging og trening av foreldre og trenere gjennom alle år. Hun er utrolig strukturert og målbevisst.

Annika Sælid imponerte ikke bare i finalen, men har i gruppekampene i Kumite 59 kg vært overlegen. På tre kamper vant hun 1-0, 1-0 og 2-0.

Det ga Sælid en plass i semifinalen mot iranske Negin Altooni. Det ble kattens lek med musa. Sælid hadde full kontroll fra første sekund og fikk også inn et ganske raskt poeng. I de tidligere kampene har hun kontrollert etter å ha sanket ett poeng, men nå var hun offensiv og fikk inn et spark som ga henne tre poeng.

Semifinalen endte med 4-0 seier til Annika.

-    At Annika går ubeseiret gjennom fem kamper mot noen av verdens beste karateutøvere er kjempeprestasjon, mener Dag Jacobsen.