Helt til topps i NM runden

HELT TIL TOPPS: Kenneth Hansen kunne klatre helt til topps på seierspllen etter NM runden i rallycross på Vikedal motorbane.  Foto: Privat.

HELT TIL TOPPS: Kenneth Hansen kunne klatre helt til topps på seierspllen etter NM runden i rallycross på Vikedal motorbane. Foto: Privat.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kenneth Hansen har fått fart i rallycrossbilen og andre siste NM runde vant han.

DEL

De to første NM-rundene i rallycross er unnagjort. Det ble ingen plass på seierspallen, men den sure fjerde-plassen i den første NM-runden. Det tok Kenneth hevn for under NM-runden i Vikedal.

Første gang på banen

Sarpingen har aldri tidligere kjørt rallycross på Vikedal motorbane.

– Dette er en bane jeg aldri har kjørt rallycross på tidligere og da blir et ekstra spennende. Været var meget skiftende og det var vanskelige og glatte kjøreforhold under løpet, forteller Hansen.

Den første omgangen ble nesten som å kjenne på banen og forholdene.

– Jeg startet kjøringen med den ellevte beste tiden etter litt rotete kjøring.

Bedre og bedre

I den andre omgang begynte ting og fungere, og han kjørte inn til den nest beste tiden. Forhåpningene var store foran den tredje omgangen. Også her ble det god kjøring fra hans side og den sjette beste tiden kjørte han inn til.

Det var A-finale som var målet etter de innledende omgangene.

Dette ble til slutt en drømmehelg

Kenneth Hansen, rallycrosskjører fra Sarpsborg


– I fjerde omgang ble det litt safe kjøring, og jeg fikk den sjette beste tiden. Det holdt imidlertid til tredje spor i A-finalen.

I A-finalen kom Hansen ut som nummer fire, før han begynte forbikjøringen. Da det gjensto to runder av finalen, ble den siste bilen forbikjørt og sarpingen var i ledelsen. Den plassen ga han aldri fra seg, og kunne kjøre først over målstreken som vinner.

– Dette ble til slutt en drømmehelg for meg og hele teamet og jeg ligger nå på andre plass i NM sammendraget, forteller han.

Tre uker er det til 3. NM runde og den blir kjørt på Dokka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.