Krise uten is

KRISE: Daglig leder i IHK Sparta Sarpsborg beskriver det som krise at det ikke blir lagt is i Ungdomshallen, og hun skjønner ikke hvorfor. (Foto: Johnny Helgesen)

KRISE: Daglig leder i IHK Sparta Sarpsborg beskriver det som krise at det ikke blir lagt is i Ungdomshallen, og hun skjønner ikke hvorfor. (Foto: Johnny Helgesen)

Artikkelen er over 6 år gammel

Kommunen legger ikke is i Ungdomshallen, og vil ikke gjøre det før betongdekket er reparert.

DEL

Ingen kan i dag si når det igjen blir is i hallen.

– Dette er krise for oss, og rammer 460 aktive barn og ungdommer. Det rammer skøyteskolen, elleve aldersbestemte lag og A-laget til Sparta. Jeg har ikke sett brevet fra kommunen så dette kom overraskende på meg. Jeg skjønner ikke hvorfor kommunen ikke kan legge isen inntil reparasjonene starter, sier daglig leder i IHK Sparta Sarpsborg, Elly Karlsen, til SA.

– Det var is i hallen senest i våres, og vi hadde ikke problemer med å bruke den selv om det var ujevnheter, sier hun videre.

Når SA spør Karlsen om hva dette betyr for klubben tar hun i bruk både ordet katastrofe og krise.

– Det er skikkelig krise for oss, og det rammer 460 barn og ungdommer. Vi vil få store problemer med å arrangere planlagte cuper og turneringer, sier Karlsen.

15 millioner

I begynnelsen av juni ble det kjent at den seks år gamle Ungdomshallen, som kostet 22 millioner kroner å bygge, trengte rehabilitering for 15 millioner kroner.

LES OGSÅ: Nå må hallen må repareres for 15 millioner

Den store summen slo ned som en bombe i hockeymiljøet i byen. Det omfattende rehabiliteringsbehovet kom fram i forbindelse med at eierne av hallen, selskapet Ungdomshallen AS, som IHK Sparta Sarpsborg eier alle aksjene i, i lengre tid har ønsket at kommunen skulle overta hallen.

Da kommunen foretok en gjennomgang av hallen, ble hallens dårlige forfatning avdekket. Den siste rapporten som kom i juli, kan tyde på at kostnaden kan bli noe lavere enn de 15 millioner kronene en først hadde anslått rehabiliteringen til.

Ujevnt betongdekke

I et brev til brukerne av ishallen sier fungerende rådmann Sigmund Vister, at hallens tilstand gjør at betongdekket i Ungdomshallen ikke kan islegges før større renoveringsarbeider er utført. Dette betyr at planlagte aktiviteter på is må utsettes inntil videre.

– For dårlig drenering under betongdekket har ført til at betongdekket har hevet seg og blitt ujevn. Vi har fått skissert et par alternative måter å få rettet dette på, men vi har ikke tatt stilling til hva som bør velges, sier Vister til SA.

Avklaring først

Kommunen utsetter isleggingen i hallen inntil videre, og i brevet til brukerne gjør Vister det klart at kommunen ikke vil igangsette og bekoste arbeider før det er gjort endelige avklaringer om framtidig drift og eierskap.

– Hvorfor kan det ikke legges is før reparasjonene er utført?

– Vi frykter at skadene kan bli ytterligere forverret. Det er den vurderingen som gjøres akkurat nå, men det er et tema vi har med oss hele veien, sier Vister.

– Kan du gi noen antydning om når det kan bli is i hallen?

– Nei, jeg tør ikke si når. Vi er veldig opptatt av at hallen skal kunne brukes, og at arbeidet skal gjøres så raskt som overhodet mulig. Men det viktigste nå er at ting gjøres i riktig rekkefølge både i forhold til ansvar og hva som må gjøres av tekniske løsninger. Det er ikke avklart hvem som skal ta ansvaret for reparasjonsarbeidene om det er eierne Ungdomshallen AS eller kommunen.

Det er heller ikke avklart hvilke garantier som kan være gjeldende. Hallen er et teknisk avansert anlegg, og da er det viktig å ha garantier for det arbeidet som er utført, sier Vister.

Artikkeltags