Marie Solberg klar for Paralympics

VERDENSCUP: Marie Solberg og resten av Team Sonar Norway skal delta i en verdenscupregatta i Weymouth neste uke. (Foto: Johnny Helgesen)

VERDENSCUP: Marie Solberg og resten av Team Sonar Norway skal delta i en verdenscupregatta i Weymouth neste uke. (Foto: Johnny Helgesen)

Artikkelen er over 6 år gammel

Sarpsborg-jenta Marie Solberg (23) skal representere Norge i seiling i Paralympics.

DEL

Mesterskapet avvikles i London fra 29. august til 9. september.

To til i den norske båten

Som SA tidligere har omtalt ble Marie Solberg og resten av Team Sonar Norway kvalifisert for Paralympics allerede etter VM sommeren 2010, men det var først i går uttaket ble bekreftet av Olympiatoppen.

Foruten Marie Solberg er det Per Eugen Kristiansen og Aleksander Wang Hansen som sitter i den norske båten.

Verdensmestere

Team Sonar Norway ble verdensmestere i Florida i januar. Målet i Paralympics er å ta medalje.

Team Sonar Norway reiser nå til Weymouth. Der skal de trene i tre dager før verdenscupregattaen «Sail for Gold» starter 4. juni. Forrige uke ble trioen nummer fire i verdenscupregattaen i Medemblik.

– Vi synes det har gått greit alt i alt, men vi er ikke helt fornøyde og vi vet at vi kan bedre, forteller de på sin hjemmeside.

Åpnet med to førsteplasser

Norge åpnet regattaen veldig bra med to førsteplasser, men etterpå kom det for mange race der de havnet litt for langt bak i feltet.

– Det er små marginer som gjør at vi havner lenger bak enn vi ønsker og vi må jobbe med å luke ut feilene som gjør at vi mister plasser. Når det er så tett mellom båtene som det har vært nå, er det fort gjort å miste flere enn én båt om gangen. Det er flere båter som hadde noen dårlige race, noe som gjorde at det har vært veldig jevnt poengmessig gjennom hele serien, forteller de.

Artikkeltags