Nesten på seierspallen

Kjørte bra: Andreas Tveter Nilsen kjørte inn til fjerdeplass i A-finalen under sesongen første NM-runde i rallycross. Foto: Privat.

Kjørte bra: Andreas Tveter Nilsen kjørte inn til fjerdeplass i A-finalen under sesongen første NM-runde i rallycross. Foto: Privat.

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Tveter Nilsen startet rallycrossesongen med å kjøre inn til en fjerdeplass.

DEL

Første NM runde i rallycross gikk sist helg av stabelen på Momarken bilcrossbane, og det ble som vanlig mange tøffe dueller.

Første testen

Dette var det første løpet for sarpingen og aller første test av bilen i år etter at han brakk beinet i starten av mars. Det var helt inn mot konkurransen usikkert om han kunne kjøre. Han fikk klarsignal og var godt fornøyd med det.

I hver NM- runde blir det kjørt fire innledende omganger. Det er disse rundene som bestemmer i hvilken finale man får lov til å kjøre.

Inn til B-finale

Andreas åpnet med en tiendeplass, i den andre nummer åtte. Den beste plasseringen ble nummer fire i tredje omgang, mens han avsluttet som nummer elleve.

De resultatene gjorde at han sikret seg tredjesport i B-finalen. I B-finalen kjørte han til andreplassen, og var klar for A-finalen, men med dårligste startspor. I A-finalen var sarpingen med og kjempet om en plass på pallen. Takket være en sen innbremsing ble det fjerdeplass.

Andre NM-runde blir kjørt i Skien 23. juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken