Thomas Scherhag har hatt en sentral rolle i både National Kunstløp og Fredrikstad Kunstløpklubb, og avgangen som trener kom plutselig midt i sesongen. I forrige uke var han ferdig i klubben, men den gangen benektet National at noen trenere hadde gitt seg. Nå bekrefter Scherhag og klubben selv at han er ferdig som trener, og at han allerede er i Tyskland.

Uenighet med styret

Leder av National Kunstløp, Cato Falkensten, er nyoperert og henviste videre til Birgit Grandahl, ikke styremedlem, men ansvarlig for aspirantene i klubben.

- Våre løpere har hatt to trenere hele tiden, og Hanne Ødegaard har tatt over treningene. Så for våre jenter er ikke dette noe nytt, sier Birgit Grandahl.

Hun kunne ikke uttale seg om de eldste løperne, og henviste videre til leder av Fredrikstad Kunstløpklubb, Hilde Skjerve. Scherhag var ansatt hos dem, men ble leid inn som trener av National. De to klubbene samarbeider tett, etter at sarpingene brøt ut av klubben og startet opp i National.

- Det var en diskusjon mellom Scherhag og styret. Uoverensstemmelsen var av personlig art, så jeg kan ikke si noe om hva det gjaldt. Vi hadde forskjellige mål på ting, og han valgte selv å si opp, sier Skjerve.

- Dette var noe som skjedde hos styret til Fredrikstad Kunstløpklubb, og hadde ikke noe med National å gjøre. Hva som skjedde der, vet jeg ikke, sier nestleder i National Kunstløp, Petter Martinsen.

Hilde Skjerve innrømmer at det ikke var ønskelig med denne raske avgangen, men at de nå er midt i forberedelsene til sitt juleshow og at behovet for en ny trener ikke er prekært.

- Vi er ikke fryktelig fortvilet, men det er klart at en trener må på plass, sier Skjerve.

De håper å ha en trener på plass i januar, og også nå blir det aktuelt med utleie til National. En polsk trener med base i Tyskland er mest aktuell. I tillegg har de andre alternativer. Inntil en ny trener er på plass, vil Hanne Ødegaard også trene de eldre utøverne.

Diplomatisk Scherhag

Thomas Scherhag ville ikke si noe om noen uoverensstemmelser da SA fikk tak i ham i Tyskland.

- Det ligger personlige årsaker bak at jeg ga meg. Jeg måtte tilbake til Tyskland, sier Scherhag på telefon fra Tyskland.

Og det midt i sesongen.

- Jeg føler ikke at jeg kunne ha gjort det annerledes, sier han.

Han jobber selv med å skaffe kunstløperne en ny trener, og innrømmer at han har det litt tungt.

- Jeg savner løperne veldig, og jeg føler at jeg fikk et tett forhold til folkene i klubbene. Men jeg måtte dra til Tyskland, gjentar Scherhag.

- Jeg synes det er synd!