NM-mester i innebandy prøver golf

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Han har sju NM-gull, fem seriemesterskap og bronse fra VM i innebandy. Nå skal Petter Pettersen (35) forsøke å kapre sin første medalje i golf.

DEL

Petter Pettersen er utvilsomt mest kjent for sine meritter i innebandy. Mye heder har sarpingen fått med seg i årenes løp for Greåker Innebandyklubb. I morgen er han på plass på Østmarka Golfklubb. Der skal lag-NM for de beste klubbene arrangeres og Petter Pettersen spiller for Borregaard Golfklubb.

Etter åttendeplassen under lag-NM i 2006 er klubben fortsatt kvalifisert for den høyeste divisjonen.

Startet i 1997

- Jeg kan takke innebandygutta Jon Esben Skaug og Christer Søtorp for at jeg i helgen skal spille lag-NM. De fikk lurt meg med på golfbanen og i 1997 tok jeg grønt kort. Må innrømme at innebandyen etter hvert ble skadelidende på grunn av golfen.

Året jeg tok grønt kort ble sommertreningen i innebandy kuttet ut, for å spille golf. Jeg ble "hekta" på golfen med en gang og stortrives i Borregaard GK, sier Petter.

I årene som kom ble det lagt ned mye tid på golfsporten. Petter ønsket å satse for å være med og spille konkurranser. Ikke få timer har han lagt ned på trening for å bli så god som han har blitt.

Spilt med

- Golf er en langt mer ensom idrett enn hva man kan si om innebandy. Her nytter det ikke å klandre andre enn seg selv om ikke resultatet blir bra. Jeg trives godt i miljøet, hvor det under en golfrunde både er humor og alvor blant spillerne.

- Hvordan blir det å stå på første tee på Østmarka?

- Jeg blir på en måte kastet rett til ulvene, men jeg blir ikke nervøs av dem grunn. Har spilt sammen med både Jan-Are Larsen og Christian Aronsen. Vi er fem spillere fra Borregaard som reiser til Østmarka. De andre er Patrick Mørk Amundsen, Dag Andresen, Espen Henriksen og Thomas Linden Hansen. Fire skal spille hver dag og jeg har et håp om å få spille noe, forteller Pettersen.

Medalje

- Blir det medalje på Borregaard GK under årets lag-NM?

- Personlig mener jeg vi har et godt nok lag til å ta en medalje. Det er mange gode golfklubber som har tatt med seg sine stjerner på laget. Klaffer det for hele laget, kan vi fort være med å kjempe om medalje.

Borregaards damer spiller i 1. divisjon og det er juniorjentene Gina Auensen, Ida Strøm og Kristine L. Marthinsen som skal forsøke å få dem tilbake til eliteserien igjen.

Skjeberg GKs herrelag måtte forlate eliteserien i 2006. Nå spiller også de i 1. divisjon på Borre Golfklubb sammen med jentene fra Borregaard. For Skjeberg spiller Tim Kristian Lauritzen, Kristoffer Halvorsrød, Cristopher Olson, Geir Haugen og Lars Tømmerholt eller Preben Schjelderup.

Skjebergs damer er igjen tilbake i lag-NM-sammenheng. Juniorjentene Beate Guttormsen og Henriette Gundersen skal forsøke å få dem opp en divisjon. Skjebergjentene spiller i 4. divisjon utenfor Haugesund.

Artikkeltags