(Nettavisen)

Stor aktivitet i Bodø: – Ikke den endelige gruppen

I romjulen omtalte Nettavisen at Bodø/Glimt ønsket å hente Faris Pemi som erstatter for Lars-Jørgen Salvesen på spissplass. Sistnevnte har i utgangspunktet ønsket å bli værende i Glimt, men klubben ønsker å selge Salvesen. Viking skal være interessert i en overgang og har fått akseptert et bud.

Første nyttårsdag reiste Salvesen til Stavanger for å møte Viking, noe VG omtalte først og som senere Viking bekreftet til Stavanger Aftenblad, men spissen har enda ikke bestemt seg for om han ønsker et klubbskifte eller om han vil bli værende i Bodø for å kjempe om en plass på laget. Per dags dato er det helt opp til Salvesen selv om han vil bli eller flytte til Stavanger.

Ifølge Nettavisens opplysninger har uansett Bodø/Glimt gått videre med sin interesse for Faris Pemi. Klubben har presentert flere bud til KBK og klubbene er offisielt i forhandlinger. Pemi har også fått grønt lys av Kristiansund til å prate direkte med Glimt og han kan nå diskutere de personlige betingelsene med klubben. Likevel er det ingen endelig enighet mellom de to klubbene per nå om overgangssum, altså har ingen bud blitt offisielt akseptert.

Det er likevel nærliggende å tro at klubbene vil komme til enighet om Pemi selv ønsker seg til Glimt – nå som spissen har fått grønt lys til å snakke med klubben.

Nettavisen har vært i kontakt med sportslig leder i Kristiansund, Eirik Hoseth, som ikke ønsker å kommentere saken.


Under Bodø/Glimts første trening for sesongen var Kjetil Knutsen klar på at klubben vil foreta signeringer. Ifølge Knutsen var det «ikke den endelige gruppen» som møtte til trening.

– Det er mange faktorer involvert og det må ta den tiden det tar, sa Glimt-sjefen om eventuelt nye spillere inn til AN.

Elias Hagen og Brice Wembangomo var blant dem som ikke møtte til trening. Førstnevnte er på vei til IFK Göteborg, slik Nettavisen omtalte først. Hagen befinner seg nå i Sverige for å sluttføre overgangen, mens Wembangomo ønsker seg vekk fra klubben. Ifølge Nettavisens opplysninger ønsker fremdeles japanske Urawa Red Diamonds å kjøpe Marius Høibråten og det skal også være ytterligere utvikling rundt en mulig overgang etter at Nettavisen rapporterte om det første budet flere uker siden.

Nettavisen får opplyst at storklubben fra Japan har kommet med ytterligere bud og presentert en pakke på rundt ti millioner kroner. En overgang for Høibråten er med andre ord fortsatt aktuelt.

Lokalavisen Varden meldte tirsdag at Glimt har forhørt seg om Odds midtstopper Odin Bjørtuft.

Samtidig jobber Glimt med å få på plass en avtale med Fredrik Bjørkan som er i ferd med å terminere kontraktene sine i Feyenoord og Hertha Berlin. Han lander i Bodø onsdag ettermiddag.

Intens stopperjakt på Åråsen

Nettavisen avslørte like før jul at Lillestrøm jobber med å hente hjem Ruben Gabrielsen fra MLS-klubben Austin FC. Partene har vært i konkrete samtaler og midtstopperen har fått skissert et tilbud fra LSK.

Etter det Nettavisen forstår har partene en muntlig enighet om at Gabrielsen skal vende hjem til Åråsen når han er ferdig i utlandet. Gabrielsen jobber nå opp mot MLS for å komme seg ut av kontrakten i USA – en prosess som fortsatt pågår. Deretter er planen å signere for LSK.

– Det er ikke noen tvil om at vi jobber med spillere og man bommer ikke veldig på type spillere. Vi vil ha spillere med erfaring og videresalgspotensial, og da sjekker de av på det. Men jeg vil ikke kommentere noe mer enn det, uttalte LSKs sportssjef Simon Mesfin til lokalavisen Romerikes Blad, under klubbens første trening tirsdag – på spørsmål om Gabrielsen og Vetle Skjærvik.

Skjærvik er også nære en overgang til Lillestrøm. Flere medier inkludert Nettavisen har rapportert at klubbene allerede er enige om en pris på midtstopperen. Det gjenstår fremdeles å komme til ordentlig enighet om de personlige betingelsene før Skjærvik kan signere for LSK. HamKam jobber også i disse dager med å få tak i en erstatter til Skjærvik.

Flere på spissjakt

Nettavisen har tidligere rapportert om interesse på Ole Erik Midtskogen fra Odd og HamKam. Spissen har spilt store deler av sin karriere i lavere divisjoner i Norge og i mindre kjente utenlandske klubber. Etter opphold på Færøyene og Irland signerte han for 2. divisjonsklubben Kjelsås i 2021.

Der har 27-åringen bøttet inn mål og i 2022-sesongen noterte han seg for hele 18 scoringer på 26 seriekamper på nivå tre.

Nå er Midtskogen enig med Odd om en kontrakt og spissen har etter det Nettavisen erfarer allerede signert for sin nye klubb. Han ventes å bli presentert på Skagerak Arena i løpet av kort tid.

HamKam har også vært på konkret jakt etter en angrepsspiller og har vist konkret interesse for Fred Friday. Den tidligere Strømsgodset-spissen er uten kontrakt og skal ha vært sterkt ønsket på Hamar, men en overgang dit skal ikke være særlig aktuelt per nå, etter det Nettavisen forstår.

Hamar-klubben er også på jakt etter ny sportssjef etter at det ble klart at Espen Olsen er ferdig i klubben. HamKam har de siste ukene vurdert flere kandidater til jobben – samt hvordan stillingen skal fungere i praksis. Etter det Nettavisen får opplyst er en av kandidatene til jobben nåværende spillerlogistikkansvarlig i Odd, Thomas Skilbred.

Flere kilder tett på HamKam opplyser om at Skilbred har vært til intervju om jobben, men at det foreløpig ikke er tatt en beslutning på om han er mannen klubben kommer til å gå for.

Ny svenske på vei til Sandefjord

Svenske Simon Amin (25) er på vei til å skrive under for Sandefjord. Midtbanespilleren spilte for Trelleborg forrige sesong, men er nå enig med Sandefjord. Den svenske avisen Expressen har tidligere meldt at Amin forhandlet med klubben.

25-åringen skal etter planen reise til Sandefjord denne uken for å sluttføre avtalen og signere for Sandefjord som klubbens tredje nye svenske spiller før 2023-sesongen.

Les også: Norsk fotball i kulissene: Spissen Bodø/Glimt vurderer

Les også: Norsk fotball i kulissene: Landslagsspiller nærmer seg ny kontrakt i Frankrike

Les også: Norsk fotball i kulissene: Avslo bud på profilen

Les også: Norsk fotball i kulissene: Imponerte i Eliteserien – flere klubber interessert i U21-landslagsspilleren